margit35 17.08.08, 15:45 Mam pewnie nudne pytanie ,ale czy zawsze w ciąży musi wystąpić skok temperatury?czy można mieć normalną temp.i jednak być w ciąży sorry jeśli się powtarzam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fruzia27 Re: temperatura 18.08.08, 01:09 Skok temperatury występuje po owulacji lub też w okolicach owulacji. Podwyższona temperatura utrzymuje się do ok. 12 tyg. Żeby wiedzieć czy masz podwyższoną temp. musisz ją mierzyć kilka cykli, żeby wiedzieć jak temperatura jest dla Ciebie właśnie tą powyższoną. Zawsze w tym samym miejscu i o tej samej porze. Nie mierząc tempek trudno stwierdzić jaka to jest "podwyższona". A jak mierzysz regularnie, to wiesz. Ciążę wskazuje 18 wyższych temperatur. Odpowiedz Link Zgłoś
absit Re: temperatura 18.08.08, 05:46 nie jestem pewna czy pytasz o wzrost temperatury bo jestes w ciązy czy tez pytasz bo nie wiesz czy na podstawie podwyzszonej temperatury mozesz przypuszczac ze jestes w ciazy. Ja jestem w 24 tc i od samego poczatku mam podwyzszoną - 37-37,3 to dla mnie codzienna norma. Odpowiedz Link Zgłoś
margit35 Re: temperatura 18.08.08, 05:53 Dziękuję za odpowiedzi,wiem o regularnych pomiarach .Zastanawiam się czy możliwa jest ciąża i nie podwyższona temp. ciała ,nigdy nie mierzyłam ,wczoraj przez przypadek i miałam 37 ,dodam ,że czekam na testowanie za tydzień,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: temperatura 18.08.08, 09:31 Wystarczy utrzymujący się skok owulacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś