Forum Kuchnia Napoje
ZMIEŃ
      sok

sok

(74 wyniki)
    • Witam wszystkich! Pomóżcie!!Jestem młodą osobą, ktora bardzo lubi soki i pije je w dużych ilosciach,jednak jak każdy z nas wie soki są rożne i mają różne składy, niektóre są wyjątkowo sztuczne i niezdrowe, zawierają rożne substancje chemiczne,do tej pory się nad tym nie zastanawiałam, pije je w dużych ilościach bo potrzebuje,postanowiłam się ograniczyć do tych najlepszych, dlatego POMÓŻCIE! JAK SOKI SĄ NAJLEPSZE??
    • Przyznam szczerze że nigdy nie zwracałam uwagi na etykietki "bez dodatku cukru" na kupowanych produktach ale odkąd zdiagnozowano u mnie cukrzycę to muszę o wiele bardziej świadomie robić zakupy. Tego mi mi najbardziej brakuje to dobre soki dla diabetyków. Czy ktoś mógłby mi polecić coś godnego uwagi? Pozdrawiam Dominika
    • Pragnę podzielić sie opinią na temat importera soku SULTAN i samego soku. Firma PHU NARMI nie dość, ze oferuje sok z owoców granatu jakoby naturalny i bezpośrednio wyciskany z owoców, to jeszcze popełnia plagiaty w opisie tego soku. Sok SULTAN jest jakoby naturalny, na etykiecie jesy 100% sok, a powinno być przy naturalnym 100% naturalny sok. 100% soki oferuje np. Tymbark, ale w etykiecie czytamy, że jest on rozlewany z zagęszczonego soku. Sok SULTAN pochodzi ponoć z owoców granatu rosnący...
    • Usiłowałem dziś ściągnąć sok z brzozy. Wywierciłem otwór 12 mm do połowy średnicy pnia, wetknąłem weń rurkę i uszczelniłem gumą do żucia. Po czterech godzinach zebrało się ok.1 litr płynu nieco różniącego się kolorem od wody, ale smak ma czystej wody. Robiłem to według przepisu z jakiejś książki, gdzie napisano, że z brzozy można ściągnąć do 20 litrów bez żadnego uszzczerbku dla drzewa. Zachęcił mnie sok brzozowy z Otwocka kupiony w sklepie po 15zł za 3 litrowy słój, ale ten ze sł...
    • Ciekawi mnie - jako ciekawskiego - co jest w tym soku (JALA - sok z granatów). Sok podobno jest importowany z Azerbejdżanu i oferowany po zaskakująco niskiej cenie. Kto był w Azerbejdżanie wie, że to bardzo drogi kraj a subsydiowanie eksportu przez państwo nie istnieje. Oferowany jest sok 100 % naturalny, ba nawet BIO (certyfikat turecki), tylko że inny sprzedawca podaje na etykiecie, że jest to sok "odtwarzany z zagęszczonego soku" - czyli rozlewany z koncentratu. Pod potrzeby klienta zro...
    • Zacznę od wyznania natury osobistej: zapuściłem się. A w zasadzie statusiałem. Mam dopiero 31 lat, a czuję się na 50, albo i więcej. Urósł mi brzuch, za to samopoczucie zmalało. Za dużo przed komputerem, siedzący tryb życia, stresująca praca, fastfoody. Klasyka. Postanowiłem ostro wziąć się za siebie, a to oznacza także zmianę nawyków żywieniowych. I tu moje pytanie. Co będzie lepsze (zdrowsze): soki (myślę o sokach w kartonach, nie tych własnoręcznie wyciskanych) czy woda (źródlana, mi...
    • Mam ciemne winogrona i chciałabym zrobić z nich sok aby mieć na zimę trochę witamin ale nie wiem jak to zrobić... Liczę na Wasze rady :)
    • piłam taki i bardzo mi smakował ale nie bardzo wiem czy da się go zrobić w warunkach domowych - jak tego selera (i ile?) ukisić, czym doprawić? Może ktoś robił i wie?
    • Prosze o wsparcie w zestawianiu smaków. Marchewka z jabłkiem odpada, podobno po 40-ce kiepsko trawimy beta-karoten. Co z czym połączyć, żeby dało się przełknąć z przyjemnością? Jakie owoce, jakie warzywa? Najlepszy do te pory (tyle, że już nielzja:-((( ), to był: marchew, seler naciowy, jabłko, cytryna. Będę wdzięczna za pomysły:-)))
    • jakie soki polecacie ? ostatnio zapijam ;-))) sie Jupi bo ma bardzo szeroki wachlarz smaków i moje dziecko go bardzo lubi ale chciałam spytac czy lepsze sa te klarowne czy z miąższem
    • Niedawno w TV mówili o tym, że soki jabłkowe mętne to źródło antyutleniaczy... Tylko co to sa te soki mętne, czym się różnią od normalnych?
    • Co wiecie o soku z owoców granatu? Gdzie można go kupić w rozsądnej cenie?
    • Chciałabym zrobić takowy, jako ze ponoć pomaga zapobiegać przeziębieniom, a mój synek wczesniaczek to mały chorobździlek. Czy ktoś wie jak? Chodzi mi o taki do rozcieńczania napojów. Poproszę o b dokładny przepis, bo gospodyni ze mnie marna, wiec za wszelkie łopatologiczne wyjaśnienia będę wielce wdzięczna.
    • Czy ktoś wie gdzie można nabyć sok imbirowy, taki do piwa? Żeby był dostępny nie tylko dla hurtowników ale i dla zwykłego Mietka z ulicy
    • byl juz taki temat na forum, ale z rok temu. Złaziłam trochę sklepów i nie ma!!! mam jakaś zajawę na punkcie piwa z sokiem imbirowym.
    • Widziałam reklamę- 4 soki z egzotycznych owoców (pamiętam tylko 3 nazwy: kumkwat, persymona i salak). Piliście?
    • Pomóżcie, proszę, gdzie w Polsce (a najlepiej w okolicach Wrocławia :))mogę kupić sok z maracuji???? Mam genialny przepis na krem z maracuji - ale potrzebny do tego sok - odwdzięczę się przepisem!!!!E.
    • Od niedawna pije mniej wiecej około 1-2 litra tego soku dziennie(np. dziś od 2 nic nie jadłam tylko piłam sok cały czas, zresztą teraz tez go mam przed nosem i piję), bo dzięki temu wogóle mi się nie chce jeść, czy jego nadmiar może w czymś zaszkodzić ? Możecie mi napisać jakie właściwości ma ten sok i jakie ewentualnie mogą skutki nadmiernego picia. Czy powinnam się trochę ograniczyć ? Z góry dziękuję za pomoc ;)
    • Dalczego w Polsce nie ma tego soku? Uwielbiam go. Moze ktos zna jakiegoś zakamuflowanego producenta takiego soku?
    • Ale kupić, a nie jak "wyssać" z drzewa, bo w mojej okolicy z brzozami kiepsko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się