Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      sok

sok

(20 wyników)
    • Jak w temacie, Czy polecacie, Czy macie jakieś doświadczenie? Zastanawiam się nad zakupem, szukam informacji od innych użytkowników lub przeciwników. Pzdr
    • Czy nie macie wrażania, że sok marchwiowy jednodniowy firmy Vita arte (sprzedawany w plaskikowej butelce) jest rozwadniany ?
    • Poniewaz sadze ze jestescie najlepiej zorientowana grupa ludzi jezeli chodzi o swieze soki itd, to sadze ze moge poprosic was o porade :) Nosze sie mianowicie z zamiarem kupna sokowirowki, zalezy mi na jak nieciezko sie domyslec na dobrym sprzecie. czy mozecie mi polecic jakies modele, firmy? Watek moze nietypowy, ale bede wdzieczny za wszelka pomoc. Kazdy z nas w koncu chce zdrowo sie odzywiac a soki stanowia dosc istotny element tego odzywiania, czy tez raczej uzupelnienie. Byloby ...
    • jesli ktos tak sie odzywia to prosze napisz cos na ten temat
    • no? nie ma sensu robic tego w sokowirowce. jest moze jakies malenstwo do robienia soku z takich malych rzeczy? chodzi o kilka kropelek soku zeby uzyc jako przyprawe
    • mam pytanie jak go zrobić, żeby dało się wypić
    • Witam ! Czy ktos wie jak po polsku nazywa sie 'wheatgrass' ? Jest pewnego rodzaju trawa, z ktorej robi sie rozne przrtwory - soki, tabletki, proszek itd. Gdzie mozna ja dostac ? Moze ktos ma jeszcze jakies konkretne informacje na ten temat ?
    • czy to prawda, że poprawia ona koloryt cery?
    • Ostatnio widzialam zupe, ktora gotowal (przygotowywal raczej, bo bez gotowania;) Pascal(?) i narobila mi smaczku, choc wydaje sie dziwna... Wzial melona (takiego pomaranczowego w srodku) kilka pomidorow i swieze oregano. (Juz na mysl o swiezych zioklach cieknie mi slinka) Pokroil pol melona i pomidory na drobno, dodal kilka lodyg oregano (powiedzmy 3, bo chyba tego duso nie bylo) i wszystko mikserem zmielil. Dodal oliwy i pieprzu, a potem druga czesc melona pokroil w kawaleczki,...
    • Polecam :) Mam dzis niezlego kaca, ale sok marchwiowo-burakowy mi naprawde pomogl ;) Pijecie, robicie ? Jesli tak to jakie ? Co polecacie ?
    • mój mąż wyjeżdża do pracy za granice jakie potrawy wegetarianzkie mogę mu zagotowac w słoikach myśle o leczu z cukini proszę o rady bo zmizernieje mi chłopina
    • Macie pomysly na lekkie, zdrowe wegetarianskie sniadania, wpisujcie ;) Oto moje propozycje: zestaw 1 - dwie kromki chleba ciemnego, posmarowanego oliwa z oliwek, na to pomidor, rzodkiew, rzerzucha i szczypta otrebow zbozowych - sok z grapefruta swiezo wycisniety - gruszka albo jablko zestaw 2 - salatka banan + kiwi - garsc orzechow, pistacji lub migdalow - herbata mietowa z sokiem wycisnietym z polowki cytryny zestaw 3 - dwie kromki chleba razowego - miseczka salatki: rzo...
    • Jestem wegetarianka od okolo 5 lat (aktualnie mam 17). Nie jem miesa i ryb, nie zrezygnowalam natomiast z jajek i mleka. Mam sie dobrze, prawie w ogole nie choruje. Przperowadzone niedawno szczegolowe badania krwi wykazaly, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Chociaz dla niektorych moich znajmych nadal nie jest to dowodem na to, ze mozna nie jesc miesa i byc zdrowym.
    • Przyszedł mi do głowy temat nie do końca wegetariański - dobre herbaty. Jakie możecie poleci teraz, na zimę? Chodzi nie tylko o te sklepowe czy jakieś drogie, ale o wasze wypróbowane mieszanki ziół, sposoby parzenia itp. Macie jakieś swoje herbaciane sekrety? U mnie właśnie parzy się herbata z dzikiej rózy, do której zaraz doleję siedem łyżeczek soku z owoców leśnych. Smaczne i słodkie, a jak rozgrzewa :-)
    • kawę? herbatę? soki z kartonów?
    • to znak czasów w coraz większej liczbie utworów literackich pojawiaja się akcenty wegetariańskie: wpisujcie nastepne powieści i inne utwory w których je znaleźliście
    • > tylko przez szybke ujrzałem dzis w sklepie ze zdrowa żywnościa kwas chlebowy!!ktos to juz produkuje i kupuje ! > ciekaw jak to smakuje > w tychże sklepach są świetne kiszone soki warzywne >
    • Kiełki(5)

Polecam prosty sprawdzony sposób na kiełki ze słonecznika. Pół szklanki nasion łuskanych słonecznika wypłukać na sitku i zalać na noc w szklance wystudzoną przegotowaną wodą. Rano przesypać do pojemnika plastikowego lub szklanego z przykryciem. Zostawić w temperaturze pokojwej. Następnego dnia mamy już skiełkowane ziarna. Najsmaczniejsze są z krótkimi kiełkami do 1 cm. Przed użyciem przepłukać na sitku. Można je przechowć 1 lub 2 dni w lodówce, ale uwaga! gdy leżą dłużej róbią się pie...
    • www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=mym2002 poczekaj az sie zaladuje i obejrzyj to video.
    • Czy poza tzw. konsumpcja bezposrednia nadaja sie do czegos jeszcze? Moze jakas ciekawa salatka? I jeszcze jedno: czy sa szkodliwe dla zdrowia? w tym tygodniu zezarlem juz 4 :( Prosze o przepisy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się