Dodaj do ulubionych

Soki dla diabetyków

11.04.14, 02:43
Przyznam szczerze że nigdy nie zwracałam uwagi na etykietki "bez dodatku cukru" na kupowanych produktach ale odkąd zdiagnozowano u mnie cukrzycę to muszę o wiele bardziej świadomie robić zakupy. Tego mi mi najbardziej brakuje to dobre soki dla diabetyków. Czy ktoś mógłby mi polecić coś godnego uwagi?

Pozdrawiam
Dominika
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: Soki dla diabetyków IP: *.tktelekom.pl 11.04.14, 15:14
      Wszystkie soki bez dodatku cukru - trzeba niestety wczytywać się w skład.
      • Gość: Domi_nika81 Re: Soki dla diabetyków IP: *.tktelekom.pl 14.04.14, 12:13
        Chodziło mi właśnie o to, żeby się ktoś podzielił co kupuje, łatwiej mi będzie znaleźć.
    • majenkir Re: Soki dla diabetyków 15.04.14, 01:11
      domi_nika81 napisał(a):
      > Tego mi mi najbardziej brakuje to dobre soki dla diabetyków. Czy ktoś mógłby mi polecić coś godnego uwagi?

Soki to owoce, a owoce to cukier ;). Nawet te niedosladzane nie sa wskazane dla kogos, kto ma ograniczac weglowodany.
      • Gość: Domi_nika81 Re: Soki dla diabetyków IP: *.tktelekom.pl 16.04.14, 19:34
        o nieee, jak to? aż takie ograniczenia restrykcyjne?
      • Gość: Gość Re: Soki dla diabetyków IP: *.tktelekom.pl 17.04.14, 15:32
        Ale jak? Nie ma nic, a nic? Niemożliwe :/
    • mama-dobra-rada Re: Soki dla diabetyków 22.04.14, 11:07
      Z kupowanych soków trzeba całkowicie zrezygnować. Wyciskane w domu - zarówno owocowe jak i warzywne - można pić w bardzo ograniczonych ilościach i rozcieńczone wodą. Dobre są niesłodzone domowe kompoty z kwaśnych owoców z dodatkiem jabłka, gruszki, dyni. Śliwki jednak znacznie ponoszą poziom glukozy we krwi. Najlepsze są mleko, maślanka, niesłodzone herbatki (ziołowe) i woda. Trochę przepisów dla diabetyka znajdziesz w Poradniku Rodzinnym mama-dobra-rada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka