spanie

(53 wyniki)
  • Normalnie już 3 dzień zasypiam na stojąco a ponieważ tak jest idę spać i tak oto przespałam całą sobotę i większą część niedzieli - myślałam że mi przeszło ale znowu zasypiam przed kompem i pewnie znów pójdę spać. I nie wiem czy to chwilowe/normalne/przejściowe na tle pogody czy czegoś innego bo co jak co ale przemęczona na pewno nie jestem. Normalne? kurde moja babcia ma więcej energii życiowej niż ja :D ( a mam z 50 lat mniej)
  • Czy spanie na brzuchu może wpływać negatywnie na ciąże, mam na myśli jej poczacek, tzn. 6/7 tydzień???? dzięki :-)
  • Problem się powtarza co jakiś czas i jes to bardzo wyczerpujące, nie mam już siły. Jestem osobą nerwową to fakt i wystarczy byle w sumie problem i juz mam noc nieprzespaną - bo myśli się piętrzą itd. A później machina rusza bo się nakręcam i już lęk przed kolejną nieprzespaną nocą gotowy. Stosowałam doraźne leki nasenne ale bardzo ostrożnie, nie ominęła mnie wizyta u psych. Jakiś czas jest ok a gdy pojawia się nerw znowu historia się powtarza, jestem na skraju wyczerpania.
  • Ostatnio przeczytałam że niezdrowe jest spanie w bieliźnie,tzn w majtkach,tylko zdrowsze jest w samej koszuli.Co o tym myslicie ?
  • O! Święta racja. Niestety, tempo życia w dzisiejszej cywilizacji często nie pozwala na wyspanie się - człowiek wychodzi z domu wcześnie, wraca późno...
  • kiedy nic mnie nie budzi (np nikogo nie ma od rana w domu, telefon mi nie dzwoni, sasiad za sciana nie wierci w scianie itd) wtedy spie bardzo gługo. moj organizm nie budzi sie sam, np po 8 godzinach, kiedy powinien byc teoretycznie wyspany. dzisiaj obudziłam sie o 14:30, tylko dlatego ze chcialo mi się juz siku...
  • Mam 46 lat i bardzo stresujaca prace telefonistki, do ktorej wracam po 6 miesiacach zwolnienia. Jest to praca na dwie zmiany(tydzien na tydzien), w sporym halasie(160 osob). Zwolnic sie moge dopiero we wrzesniu. Problemem utrudniajacym zasniecie jest "gonitwa mysli" - odtwarzam rozmowy z klientami, martwie sie tez, ze nie zasne, ze bede niewyspana i nie bede mogla pracowac(to komputer mi wybiera rozmowy, kazda z nich ma okreslony schemat otwierania okienek i zadawania pytan) i jak si...
  • śpię wystarczająco długo, sen mam głęboki. Co robić?
  • Spać nie mogę - POMOCY. To nie mnie bolą tylko męża ale musi bardzo cierpiec bo z byłe czego tak nie jęczy.... W nocy brał tabletki przeciwbółowe i natarlismy nogi kamforą.. Ale teraz i w ciągu dnia mówi że zaczyna go boleć. Z tego co opisuje to taki bół w kościach... zaczynał się od kolan, a potem od kolan w dół ( całe łydki). Może wiecie co to może być. Co kupić mu w aptece zebysmy w końcu spokojnie oboje przespali noc. Prosze o pomoc.
  • Przez cale zycie bylam spiochem i lubilam sobie pospac do 12-tej;-) Ale teraz to juz jakas paranoja!!! Ciagle bym spala!! I to nie jest przez okres zimowy, czy jesienny, niezaleznie czy bylo lato, czy wiosna, zima to ja moge przespac caly dzien.Przychodze z pracy o 18 do domu, o 19 klade sie spac, spie do rana, budze sie, cos zjem i idealej spac bo czuje sie starsznie spiaca, nic mi sie nie chce, do niczego nie moge sie zmusic.Potrafie przespac cala sobote i pewnie dluzej ale ro...
  • Witam! Mam problem z córką 16 letnią. Miała teraz większy stres w szkole. Widoczna jest u niej poczatkujaca nerwica. Nie może wieczorami zasnać. Do 2- 3 przewraca sie na łózku. Podaje jej ziołowe tabletki. Może podpowieci cos skutecznego??// Pozdrawiam
  • Mam problem, otóż dzień w dzień budzę się o ok. dwie, półtorej godziny przed godziną pobudki. Np.wiem że muszę wstać o 7 do pracy, a budzę się o piątej, po piątej. I już nie mogę spać dalej. Mam wrażenie, jakby wbrew mojej woli pojawiały się myśli o moich problemach w życiu. Wiadomo, każdy ma problemy, ale moje - nawet drobiazgi - rano urastają do rangi katastrofy. I ze spania nici. Czy znacie może jakiś środek, który pozwoliłby przespać całą noc? Mieszkam w cichej dzielnicy, sama...
  • Nie wiem w czym problem? Czy za dużo mam na głowie? Nie mogę zasnąć, wciąż myślę o tym czego jeszcze nie zrobiłam, ile przede mną, ile czeka mnie jutro...I tak godzinami! Jaki jest na to sposób??
  • dziewczyny poradzcie cos, bo juz wymiekam... kilka razy w miesiacu tak mnie w nocy wygina ze spac nie moge i bol budzi...czesciej chyba przed okresem...nie wiem czy od zlego ulozenia czy od dzwigania czegos... przyczynily sie tez pewnie te wszystkie wkłucia w kregoslup-2 cc i 2 operacje na zylaki... co robic??????
  • Od kilku miesięcy noszę soczewki pure vison (wcześniej przez 6 lat Johnsohny). Okulistka powiedziała mi, że można je nosić do 17 h, ale w internecie znalazłam informacje, że są to soczewki do noszenia non stop przez 30 dni i nocy.Czy któraś z Was nosi pure vision przez cały miesiąc bez wyciągania? Nic się nie dzieje? Boję się w nich spać, a czasami (na imprezie, na wakacjach pod namiotem) byłoby to bardzo wygodne...
  • Miałyście kiedyś problemy ze snem przed miesiączką? To chyba nie jest żaden typowy obiaw, ale ja od dłuższego czasu obserwuje taką zależność, że na kilka dni (pod rząd) przed nie mogę spać. Potrafię męczyć się tak prawie do rana:( Czy jedno z drugim może mieć związek czy to raczej zbieg okoliczności?
  • Ostatnio byłam na wizycie u ginekologa bo był już najwyższy czas ( siedem miesięcy temu urodziłam dziecko i od tej pory nie byłam u lekarza). Po badaniu USG lekarz stwierdził że mam torbiela tylko jak usłyszałam torbiel to wystraszyłam się i nie mam pojęcie czy na jajniku czy na macicy- poprostu wyłączyłam się. Lekarz widząc moją mine uspakajał mnie że to może być zmina hormonalna i może samo zniknąć. Jednak kazał przyjść mi za dwa tygodnie jeszcze raz. Czy naprawdę powstają po ciąży jakieś z...
  • Proszę o jakieś porady, bo nie śpię od wielu nocy i dni. Po kilku nieprzespanych całkowicie nocach - udaje mi się raz pospać w dzień np. przez godzinę czy dwie. Jestem skrajnie wyczerpana, bardzo słaba, a jak tylko się kładę to po prostu leżę, męczę się i nic. Lekarz prowadzący powiedział, że to normalne w ciąży i tyle. Lekarz rodzinny zalecił Persen, ale panie w aptece stanowczo mi odradzały. Martwie sie o moje Male}stwo. Sama ledwo zyje.
  • Nosiłam do tej pory dwa typy soczewek I-wear oraz Acuvue i przy obu soczewkach kiedy się w nich zdrzemnę potem mam duży problem ze zdjęciem ich - soczewka przykleja się po prostu do oka. A wiele osób mówi, że spi normalnie w tych soczewkach, chodzi w nich czasem non stop i nie ma problemu... Prosze o odpowiedz.
  • Wiadomo ,że bakterię tę przenosi sie drogą płociową, ale czy istnieje jakies zagrożenie dla dziecka, no nie wiem , poprzez takie codzienne sprawy, jak pocałunki, spanie w jednym łozku? Kurczę nie dopytałam gina, on co prawda wiedząc że mam dziecko, nie uczulał mnie na jakieś zachowanie szczególnej ostrozności, ale teraz to już sama nie wiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się