spanie

(5 wyników)
  • Od jakiegoś tygodnia, dwóch zaczęła podsypiać w dzień. Nie za długo. W chwili obecnej śpi około 14-16 godzin na dobę. Myślałam, że to przez leki p.bólowe, że może za mocne, ale sama nie wiem. Mama bierze tylko Durogestic 50, nic więcej. W ogóle jest taka jakaś otępiała. Czy to przez zaawansowanie choroby, jak to jest u Waszych bliskich?
  • Obudzilam sie a moja mama juz nie oddychala. Wstawalam do niej w nocy z 5 razy wycieralam pot z czola, zmienilam koszule nocna, nawet mierzylam temperature i zastanawialam sie dlaczego ma takie zimne rece, ale glupia nie rozpoznalam symptomow smierci i poszlam spac.A tak bardzo chcialam przy niej byc i trzymac ja za reke. Nie umiem sobie teraz z tym poradzic. Pamietam jej biedna wycienczona twarz i błedne oczy. Tak bardzo chcialabym miec szanse przezyc z nia te ostatnie chwile z...
  • Sen?(9)

Mam takie pytanie czy nagle w chorobie nowotworowej chory moze zacząc bardzo wiele spać? Moja mama (nieoperacyjny rak żoładka, leczenie paliatywne -chemia i radio zakonczone, przerzuty na nerki, i prawdopodobnie do otrzewnej) od kilku dni przesypia prawie cala dobę. Leki bierze te same-durogestic 75 i tramal co 4 godz. Nie narzeka na ból jako taki -czasem przy jedzeniu....jeśli wcisnie w siebie cokolwiek... Bardzo dużo spi,nie pamieta ze przed chwilą brała tabletkę ale pamieta ...
  • to straszne co stało się z mama. Wydawało mi się,że czuje się ostatnio nadzwyczaj dobrze-ładnie jadła,nic ją nie bolało,dobrze spała,dużo z nami rozmawiała i nie leżała w łóżku cały dzień. Ale w środę wieczorem dostała gorączki i dreszczy-lekarz powiedział nam podczas wizyty,że gorączka może się pojawić. Więc nic nie robiliśmy a gorączka wkrótce spadła. W czwartek mama powiedziała mi o godz. 15 ze gorączkę ma chyba od rana.Ale później znowu spadła.Już przed snem podobno zaczęła ...
  • tata odmawia przyjmowania pokarmów i kroplówek, chce, cytuję, by to się szybko skończyło, bo to wszystko nie ma sensu ... Argumenty, że dla nas jest ważny każdy dzień z nim i że jeżeli będzie dbał o siebie, może się czuć całkiem znośnie jeszcze długo, narazie nie docierają... Jest jeszcze przed konsultacją onkologiczną, bo czekamy na wyniki pobranego w czasie operacji materiału, czy przysługuje mu pomoc psychologa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się