Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      spanie

spanie

(3 wyniki)
    • Witam, jak śpią Wasze dzieci podczas odrobaczania? U nas zdecydowanie gorzej, mały ( 1,8 ) zasypia w pupą w górze, śpi zdecydowanie bardziej niespokojnie wręcz się rzuca po łóżku - próbowałam cieplłej, zimniej, przykryty, odkryty i nic nie pomaga. Po pierwszej dawce pyrantelum było w miarę ok, zaczeliśmy rozszerzać dietę - zaczął trochę gorzej spać ... nie wiem dlaczego, po drugiej dawce - trzy dni po dostał wysypki na brzuchu, klatce, plecach - nie wiedziałam, czy to reakcja na brokuła któr...
    • Witajcie, u mojego synka (3 latka) w kale wykryto nieliczne jaja glisty, dostał vermox 3 dni po 2 tabletki. Skończył kurację rano w poniedziałek 12.01. Do tej pory ma wysypkę i się drapie, ale tego można było się spodziewać, niepokoi mnie jednak jego zachowanie, nadal ma problemy ze snem, późno zasypia (22), w nocy się bardzo rzuca po tapczanie, budzi się i prosi, żebym z nim pobyła, problem w tym, że nie może ponownie zasnąć (trwa to ok. 1-1,5 h), budzi się przed 6-tą. W dzień ...
    • u mojej córeczki zauważam czasem w okolicach odbytu takie jakby drobne kryształki cukru. Nie jest ich wiele, ale jeśli widoczne, to zawsze po nocy. Czy mogą to być jaja pasożytów, czy "skrystalizowany" mocz..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się