spanie

(8 wyników)
  • Witam, mam jeszcze jedno pytanie: czy spanie na boku 7-miesięcznego dziecka ma wpływ na stawy biodrowe?
  • Witam wszystkich. Mój synek ma obecnie 8 miesięcy.Diagnozy lekarzy wcześniej nie były optymistyczne, ponieważ stwierdzono u niego: - znaczny lęk, niepokój, duże emocje, - drżenia całego ciała, - odgięciowe reakcje głowy i miednicy, - asymetria - skracanie prawego boku tułowia z pochylaniem głowy do prawego barku, miednica po prawej odgięta, przetrwały patologiczny odruch skrzyżowanego wyprostu, - napiecie mięśniowe wzmożone w czterech kończynach z nadmiernymi wyraźnymi odruchami...
  • Być może mój synek będzie musiał mieć wykonane eeg (WNM + dziwactwa ruchowe). Wiem, że dziecko ma zasnąć w czasie tego badania i tu jest problem, bo moje dziecko w nowym miejscu i wśród nowych osób NIDGY nie zaśnie (zresztą z usypianiem w domu też nie jest najłatwiej, jest przecież tyle ciekawych rzeczy do obejrzenia, dotknięcia i possania). I co w takim wypadku??? Jak to pogodzić?
  • Czy obserwujecie taką zależność, że dzieci z WNM śpią bardzo niespokojnie. Moja córeczka potrafi w nocy zmieniać pozycję co chwila, raz leży na plecach, potem na boku z odchyloną głową, zaraz potem leży na brzuchu i znów na boku, ciągle kopie, popłakuje. Nie jest tak każdej nocy, ale większość niestety tak wygląda. Dziecko niby śpi ale "współspacz" nie ma możliwości nawet zmrużyć oka. W dzień drzemie bardzo spokojnie. Nie wiem co jest powodem, przecież nie można wszystkiego zwalać...
  • witam moj syn ma mocno wzmozone nap. miesn. w konczynach dolnych i gornych ze spaniem mial problemy od samego poczatku obecnie ma 8 mies. jeszcze do niedawna zarwane nocki mozna bylo jakos zniesc ale teraz to jest gehenna. maly potrafi budzic sie tzn. on spi ale placze przez sen nawet 10 razy w ciągu nocy. w zwiazku z tym mam pytanie jak wasze dzieci ze spaniem w nocy????????? czy to przez napięcie czy szukac przyczyny gdzie indziej??? z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam
  • Moja córka prawdopodobnie ma asymetrię ułożeniową, bardzo często spała z głową zwróconą w lewą stronę. W miejscy tym spłaszczyła się jej głowa. Teraz również zdarza się jej, ale żadko spać w ten sposób. Oczywiście jak widziałam, że głowę ma zwróconą w tę stronę to ją przekładałam na drugą, ale to nic nie dawało, bo i tak za chwilę spowrotem sie odkręcała. Czy na asymetrie ułożeniowa stosuje się jakieś ćwiczenia? Czy głowa z czasem powróci do dawnych kształtów? Córka ma obecnie 15 ...
  • Chciałam zapytać jak układacie spać swoje dzieci z takimi problemami? Chdzi o wzmozone napięcie mięśniowe plecków i rączek(odginanie głowki do tyłu, słaba koordynacja rąk) Zwłaszcza jeśli jest współistniejąca asymetria(niewielka) ciała? Tzn czy na plecach, czy na boku, tylko z głową odwróconą w jedną stronę? I czy na poduszce, czy na płaskim, czy ew. podkładacie coś pod nogi , lub głowę dziecku? Słyszałam bardzo różne opinie na ten temat. Będę wdzięczna , jak się podzielicie swoimi...
  • To pytanko do mam które już to przeżyły. Wiem że już kilka razy był porusznay wątek EEG ale plissss powiedzcie jak zrobiłyście że maluch usnęły. My idziemy w poniedziałek i pojęcia nie mam jak to zrobić. I dlaczego nie może spać wcześniej bo miałam właśnie taki pomysł żeby uspać ją w samochodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się