spanie

(9 wyników)
  • Już 7 tygodni mija jak urodziłam córeczkę. Miałam pochwalić się od razu, podzielić swoim szczęściem, ale.. Niestety poród był trudny, niedotlenienie córeczki, zamartwica, 2 pkt Apgar, inkubator, prawie miesiąc w szpitalu. Nie ma co rozwodzić się nad szczegółami, wyszła z tego jakoś, tym niemniej teraz żyjemy od kontroli do kontroli, od badania do badania. Neurolog, okulista, ortopeda, audiolog, rehabilitant, itd., itp. Za dużo tego wszystkiego spadło na małą.. A ja jestem chora ze stra...
  • Od poczatku grudnia nie przespałam w całości ani jednej nocy. Nasz synek ma ostatnio straszne kłopoty ze spaniem. Ma półtora roku, jedni mówią, że to taki etap, w każdym razie nie śpi dobrze. Mój mąż jest w domu tylko w weekendy, w tygodniu ja do małego pielgrzymuję po dwa, trzy razy. W weekendy wstaje mąż, ale ja się i tak obudzę zawsze. Podjęłam juz pewne kroki i jest trochę lepiej, ale pożalę się Wam tutaj, bo tylko Wy jestescie w stanie zrozumieć, jak czuje się osoba chora ...
  • Nie mam epilepsji, ale choruje moja młoda sąsiadka. Jej rodzice trzymają ją pod kloszem do bólu, niemal na uwięzi. Zero znajomych i siedzi z nimi całe dnie. Aż szkoda dziewczyny. Czy to prawda, że atak może wywołać prawie wszystko. Czy musi spać między 22 a 8, czy jej się chce czy nie. Jak na nią może wpływać nerwowa atmosfera w domu. Ja mam wrażenie, że rodzice mocno wyolbrzymiają sytuację i przez to odbierają Jej szanse na normalne życie. Napięcie jej takie, że aż strach się odzywać. ...
  • Kryzys (5)

Mam do Was pytanko związane z moimi dzisiejszymi przeżyciami. Od października przeżywam ogromny stres wywołany studiami. Sama nie wiem z czego to wynika, egzaminy pozdawane, grupę mam teraz fajną więc nie wiem w czym problem. Tak czy inaczej, w te dni weekendowe kiedy mamy zjazdy (3 razy w tygodniu) zaczynam się obżerać słodyczami czasami kupuje takie ilości jedzenia że w głowie się nie mieści.A wiadomo że słodycze nie wpływają pozytywnie na pracę mózgu. Do tego wczorajszy dzień...
  • Miewacie ataki po nieprzespanych nocach
  • od 4 dni nie śpię mój cztero i pół letni syn miał napad drgawkowy (jesteśmy w trakcie diagnozowania epi) ale miał go w nocy jak spał wybudziłogo coś (chyba wybudziło) miał otwarte szeroko oczy nie było z nim kontaktu nie reagował na głos, dotyk nic miał szczękościsk, drgawki całość trwała 2 do 3 minut w tym czasie puścił w piżamkę potwornie się spocił, był cały mokry... wygląda to jak padaczka ale nie o diagnozę mi chodzi tylko o to jak zapewnić śpiącemu dziecku bezpieczeństwo?przecież...
  • Czy ktoś słyszał? Prochy powinny przecież wywoływać sennośc, czyz nie tak?
  • witam :) Mam pytanie do wszystkich którzy zażywają Depakinę : czy zauważyliście jakies skutki uboczne? jesli tak to jakie? ja zauwazyłam u siebie kilka niepokojących objawów i nie wiem czy sa one zwiazane z tym lekiem czy z czymś innym, wypadanie włosów, senność, zwiekszone zapotrzebowanie na żelazo itp. Pozdrawiam
  • Złapałam wielkiego doła... Jak nigdy nie smęcę... Zazwyczaj jestem pełną optymizmu dziewczyną to teraz mam dość... Dość tej zasranej choroby... Ja mam różne rodzaje ataków, między innymi grand malle, wyłączenia, oraz miklonie. Wyłączenia i miklonie mam codziennie... I już mnie to męczy, strasznie męczy... Inaczej by było, gdyby to był jeden atak a to jest ich po kilka, czasami kilkanaście :( Wczoraj między innymi był taki dzień... Ale mimo wszystko chciałam pójść spać do przyjaciół... I poszł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się