Gość: Liliana IP: *.std.tsi.tychy.pl 30.01.06, 17:02 Ostatnio przeczytałam że niezdrowe jest spanie w bieliźnie,tzn w majtkach,tylko zdrowsze jest w samej koszuli.Co o tym myslicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przeminiesz Re: W czym spać IP: *.de.ibm.com 30.01.06, 17:12 Gdyby nie to, ze strasznie mi marzna nozki, to bym spala tylko tak (w samej koszuli). Uwazam to za bardzo zdrowy pomysl. Niestety pizamki (oczywiscie bez majtek przewaznie wygrywaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7nietoperzy Re: W czym spać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:51 najlepiej bez bielizny, jak tylko mogę śpię na golasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: W czym spać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:03 oczywiscie,ze tak. spanie w bielznie jest niezdrowe z dwoch wzgledow: po pierwsze jest niehigieniczne, bo nie masz wentylacji w okolicy narzadow intymnych, a po drugie gumki w bieliznie uciskaja naczynia, powodujac zaburzeniaw krazeniu, zwlaszcza w nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: W czym spać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:15 Ja śpię w piżamce i w skarperkach, a w majtkach tylko wtedy, gdy mam okres albo czasami latem zdarzają się majteczki koszulka, a obok mój facet... :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W czym spać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 18:55 Spotkałam się z opinią, że wielbicielki piżam mają często kłopoty typu zapalenia, grzybice itp. Wcale się nie dziwię. Najlepiej śpi się na golaska zwłaszcza przy boku ukochanego. Podobno również kąpiele lepiej niż prysznice sprzyjają utrzymaniu higieny intymnej. Też się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: W czym spać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:08 Nigdy nie miałam grzybcy ani zapalenia. A w piżamie śpię od zawsze. Mam słabe krążenie i marzę, zwłaszcza zimą. Nago mogłabym spac, ale tylko wtedy, gdy na dworze byłoby +30. Ale możesz mi wyjaśnić jaki niby związek ma mieć piżama z grzybicą? Bo wydaje mi się to bardzo przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: W czym spać 31.01.06, 09:42 Gość portalu: x napisał(a): > Spotkałam się z opinią, że wielbicielki piżam mają często kłopoty typu > zapalenia, grzybice itp. Wcale się nie dziwię. Eeeee... miewałam grzybice niezależnie od tego, w czym sypiałam, a teraz - niezależnie od tego, w czym sypiam, grzybic nie miewam. > Najlepiej śpi się na golaska zwłaszcza przy boku ukochanego. A wiesz, że intensywny seks to ryzyko mikrourazów i - co za tym idzie - infekcji. > Podobno również kąpiele lepiej niż prysznice sprzyjają utrzymaniu higieny > intymnej. Też się zgodzę. Odwrotnie. Zdrowiu służą bardziej prysznice, gdzie nie 'wymaczasz' ciała w ciepłej wodzie i mydle, nie wyjaławiasz okolic intymnych z potrzebnej i prawidłowej flory bakteryjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: W czym spać 30.01.06, 19:27 hm ,ja spie w kusej samej koszuli nocnej:0 ,bo mi za cieplo inaczej ,nigdy w majtkach ,no chyba ,ze mam okres ( jestem nieszczęsliwa) Jesli jest zimno ubieram dluiższą koszule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: W czym spać IP: 62.111.139.* 30.01.06, 22:08 Ja śpię w koszulce i luźnych spodenkach, w majtkach ochodze się cały dzień więc na noc chce być wolna! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: W czym spać 31.01.06, 08:57 ja śpię w koszulkach, bez majtek (chyba, że w czasie okresu) - nie cierpię mieć cokolwiek na tyłku w czasie snu. w lato - nago (chyba, że PMS i piersi dają popalić ). z drugiej strony, gdy mieszkałam z rodzicami, gdzie zimą temperatura potrafiła spaść do +12 stopni, bez ciepłej pidżamy i skarpetek nie dało się zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: W czym spać 31.01.06, 10:58 Ja od zawsze śpię w piżamie. W koszulce nie umiem. Problemów z grzybicą nie miałam dawno, bo skończyły się one z 5 lat temu kiedy kiedy pewna pani ginekolog poleciła mi używanie ręczników papierowych do osuszania intymnych części ciała + szare do podmywania się. I sprawdza się. Od ok. 2 lat stosuję zamiast szarego mydła płyn do higieny intymnej lakcyd femina i również działa. Odpowiedz Link Zgłoś