Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      sprzet

sprzet

(16 wyników)
    • Kto mi doradzi? Jestem narciarzem starej szkoly. Mysle, ze jezdze nienajgorzej choc nie czesto. Niedawno jezdzilem na wzpozyczonzm sprzecie. Buty Head i narty (chyba Fisher) znacznie krotsze - do pach - od moich tradycyjnych dech. Jezdzilo mi sie znakomicie. Nie malem problemow na muldach i na lodzie. W glebokim sniegu bylo rowniez wszystko w porzadku. Radzilem sobie rowniez jak mysle nienajgorzej z cietymi ostrymi wirazami, ktore na moich starych dechach nie bylyby do wykonani...
    • witam jestem zielona co do tego tematu wiec prosze o fachowa pomoc chcialam kupic sobie sprzet narciarski na poczatek uzywany tylko nie wim jak sie do tego zabrac wiem ze jest kilka rodzajow nart mi chodzi o jakies uniwersalne do nauki zjazdow nie wiem jakie maja byc dlugie ja mam 167 cm wzrostu jesli to ma znaczenie , o ile wieksze buty mam kupic moj nr buta to 41 wiec chyba but musi byc wiekszy jak sie dobiera wiazania do nart czy to jest obojetne jesli ktos moze mi pomoc to ...
    • Zdaje sie ze ten watek tutaj tez mozna poruszyc. Chcialem rozpoczac nauke jazdy na snowboardzie (przerzucam sie z nart). Chcialbym miec wlasny sprzet. Kolega polecil mi sprzet firmy Burton (deska Charger). Czy to dobry wybor na poczatek? Jakie dodatkowe akcesoria powinienem posiadac - ochraniacze, ubior? Gdzie we Wloszech znajduja sie miejsca, w ktorych mozna poszalec na desce? pozdrav
    • Od pewnego czasu widuje tu i owdzie w Alpach specyficzna instalacje. Pod grania znajduja sie rury o srednicy okolo 1m w ksztalcie fajki, z wylotem w dol zbocza. Sa one umieszczone na podobnej wysokosci, w odleglosci okolo 100m. Wydaje mi sie, ze sa to dzialka zawierajace ladunki wybuchowe. Mogloby to byc odpalane radiowo, kiedy trzeba. Ladunek wylatywalby z rury, ladowal w sniegu i eksplodowal. Czy ja sie dobrze domyslam?
    • www.allegro.pl/show_item.php?item=60044134 czy dla poczatkujacych wypada nabyc? nie mysle o sobie ( tez poczatkujacy ) ale o kobiałkach lekiich i zwinnych.
    • w tym roku pierwszy raz mam zamiar jechac na narty. chce miec swoj sprzet, bo wyporzyczajac codziennie na slowacji, moze okazac sie, ze bedzie mnie to kosztowalo tyle co sprzet ze sklepu, no a poza tym.... jak juz beda narty, to bede czesciej jezdzila :) hm... tyle, ze... ja zupelnie nic nie wiem, nigdy nie bylam na nartach. nie mam pojecia co to wiazania... itp. licze na pomoc. widzialam ze nart roznia sie dlugoscia, czy to ma zwiazek z wysokoscia narciarza? wiem, ze mozna isc do skl...
    • czy ktos wie cos na ich temat? mam możliwosc zakupu w bardzo pzryzwoitej cenie, ale nie moge nic o nich znaleźć na necie z którego sezonu to buty? jaki maja flex? czy nadają sie do jazdy rekreacyjnej dla sredniozaawansowanego narciarza? mam deski Dynastar Team 7 za wszelkie dane bede bardzo wdzieczna...
    • Witam. Niedługo wybieram się ze swoją dziewczyną na narty. Ona będzie jeździć po raz pierwszy w życiu. Mam sprzęt tylko dla siebie, a teraz trzeba pomyśleć o niej. Tak więc pytanie: ile orientacyjnie powinienem zapłacić za używany sprzęt (narty, buty, wiązania, ewentualnie kijki) dla kompletnego początkującego na giełdzie? Czy sklepy narciarskie nie prowadzą przypadkiem sprzedaży używanego sprzętu? Dzięki za odpowiedź pozdrawiam P.
    • Jakie narty polecacie dla osoby jezdzacej drugi sezon, przy wzroscie 168 cm i wadze 54kg ? Czy naprawde sa jakies olbrzymie roznice pomiedzy tymi wszystkimi brand names? Jestem tylko amatorem .
    • mam pytanie, czy ktos sie orientuje na ile prawdziwa jest informacja na stronach www strebskiego plesa- pisza ze od wczoraj otwarli trasy. Z web cama wyglada na to ze snieg jest:) Kusi to strasznie, szczegolnie ze pogoda dla regionu pokazuje ujemne temp w dzien i w nocy, a nowy sprzet czeka na przetestowanie:) I to jedyny problem- czy ktos moze byl w ten weekend w strebskim pleso? Bo nie chcialabym zniszczyc sprzetu na kamieniach, tylko dlatego ze juz usiedziec nie moge w domu i n...
    • hej, w tym roku po 4 latach jazdy na carvingac przerzucam sie na snowboard, ale przyznam sie że jestem w tym totalnie zielony. Moglibyscie roadzić jaką deske, wiązania ( zsetaw tak do 800 zł - może byc używany) no i buty dla początkujaćego 17 latka? 178 wzrostu i 60 kilo wagi. Pomóżcie!
    • Moge kupic takie narty nowe za fajną kase prosze napiszcie coś o nich
    • Czy ktoś z was wie czym różnią się następujące narty: fisher Rx2 i Fisher Rx4?
    • Chciałbym kupić na ten sezon narty. Nie wiem jednak wogóle w jakiej kategorii mam szukać. Jest ich sporo i każda służy do czegoś innego. To będzie mój pierwszy sezon na taliowanych nartach. Jeżdze tylko po przygotowanych trasach, czasem szybciej, czasem wolniej. Mozecie podpowiedziec w jakiej klasie i kategorii szukac zeby miec tylko jedna pare nart nadajaca sie do wszechstronnej jazdy ?
    • Zamierzam kupic snowboard. Nie jestem totalnym laikiem bo kiedys juz probowalem tego (na strasznym i wielkim 180cm zlomie). Mam takie pytanko czy lepiej kupic uzywany, czy tanszy nowy (np. z supermarketu)? Mam zamiar kupowac deche freestailowa lub freeraidowa z miekkimi wiazaniami. Prosze o porade.
    • Wyciagnalem swoje stare biegowki, nasmarowalem na goraco i w pola, zrobilem taka rundke do okola wsi polami, moze tak ok. 4 km. Na polach 40 cm sniegu - puch na zmiane ze zmrozonym. Jezdzilo sie po warstwie zmrozonego pokrytym parucentymetrowym swiezym puchem z nocnego opadu. Straty: wyrwane wiazanie z jednej narty oraz ogromny odcisk na lewej piecie. Zyski: potrenowalem troche i rozruszalem miesnie oraz pierwszy raz pokonalem ten dystans tak szybko, bez nart i sniegu to niedostepne tereny ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się