Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      srebrny

srebrny

(20 wyników)
    • Możeie poradzić mi jaka kuchenkę kupić. Opinie są podzielone, choć częściej spotykam się z taką, że srebrna jest trudniejsza w utrzymaniu znac ślady nawet po wodzie i ciężko się je usuwa.
    • Chciałabym się zapytać czy lodówki w kolorze srebrnym sa praktyczne. Czy może częściej się brudzą, albo trudniej je umyć? Prosze o porade, czy lepiej kupić białą czy srebrna?
    • czym myc srebrny (stalowy) zlewozmywak w kuchni, mam straszne zacieki których się nie da usunąc płynem do naczyń, ani proszkiem do mycia zlewu np dosia.
    • Czasami gdy budzę sie rano okazuje się, że cała srebrna biżuteria - kolczyki i pierścionki których nie zdjęłam na noc są czarne, takie zasniedziałe jakby leżały gdzies w zamknięciu nieruszane 100 lat. Słyszałam, że może to brak jakiejś witaminy w moim organizmie powoduje to zjawisko. Dodam tylko, że nosze srebrne kolczyki około 20 lat i dopiero od roku dzieją sie z nimi takie rzeczy.
    • mam wielki problem-dostałam od mojej mamy jakis czas temu 10 srebrnych sztywnych branzolet, jakis czas niechodziłam w nich i są naprawde bardzo brudne-tzn czarne-pomórzcie jak wiecie jak. To jubilera niechce ich zanosić bo słyszałam że to srebro bardzo sie niszczy po tych ich preparatach , czy znacie jakis domowy szybki sposób?? Dzieki z góry.
    • Czyściłam ją i sodą i pastą do zębów:) i ten osad zszedł, niby jest czysta, ale i tak nie wygląda za ładnie (nie świeci się). Pewnie to dlatego, że ma już pare lat:). Czy wiecie, co moge z nią zrobić, żeby choć troszke wyglądała i świeciła się jak nowa??? Czy da się to zrobić jakąś domową metodą? Bo słyszałam też, że można oddać do jubilera, czy złotnika do wyczyszczenia, czy do odnowienia. Wiecie może coś na ten temat? Czy warto dać ja do jubilera? I czy wiecie ile to mniej więcej...
    • za duży ogień na palniku za bardzo "objął" zewnętrzną częśc garnka. Teraz nie mogę tego niczym wyczyścić.Moze znacie jakieś skuteczne sposoby? szkoda mi, bo to komplet zupełnie nowiutki. 2/sprawa jak wyczyścić jakby takie białe kropeczki, wewnątrz?
    • mój sresrny łańcuszek wraz z przywieszką zżółkł :( jak doprowadzić go do stanu pierwotnego? czy są jakieś domowe sposoby na czyszczenie biżuterii ze srebra a może lepsze są preparaty ale jakie i gdzie je dostać? dziekuje za rady
    • Lubię nosić srebro ale bardzo i często mi czernieje(może dlatego że choruję). Proszę o skuteczne sposoby na danie jej ładnego wyglądu. Ja zazwyczaj czyszczę ją pastą do zębów.
    • Moje Drogie, może będziecie mi mogły pomóc. Dostałam śliczny srebnry zegarek. Ale nie mam pojęcia, jak go wyczyścić. Do tej pory używałam sody, ale nie mogę doczyścić samej puszeczki zegarka, która brzydko zciemniała. Czy macie jakieś tanie, dobre, sprawdone domowe sposoby na wyczyszczenie srebrego zegarka? Proszę o radę.
    • slyszalam cos o folii aluminiowej kiedys? moze ktos wie i pamieta?
    • Muszę kupić cały sprzęt - lodówko zamrażarka wolnostojąca - chcę w kolorze "srebrnym" , płytę grzewczą, piekarnik i zmywarkę do zabudowy. Może polecicie mi coś w rozsądnych cenach ( tak abym się wyrobiła w granicach 5000 - 6000 zł ale aby było w miarę dobrej klasy - czy jest to możliwe?) Pozaty na co patrzeć przy zakupie sprzętu. Słyszałam, że czasem firmy robią takie promocje typu wycofywany ze sprzedaży sprzęt( bo wchodzą nowe modele) za bardzo niską cenę. Słyszeliście o tym? Moż...
    • srebro(5)

Jak w sposob domowy skutecznie wyczyscic srebrna, poczerniala bizuterie?
    • na pewno srebrną czymś innym, złota czymś innym a tę z kamieniami czymś innym, tylko czym? proszę o pomoc
    • Dziewczyny mam ogromny problem , za tydzien zostane mama chrzestna synka mojej przyjaciolki i nie mam pojecia co mu kupic na chrzciny... to dziecko ma chyba wszystko...Pomozcie blagam !!
    • Chcialabym wymienic grzejnik w kuchni.W tej chwili mam zeliwny 5-zeberkowy. Moze ktos podpowie jaki najlepszy? Mieszkam w wiezowcu na 2 pietrze,czy to ma jakies znaczenie?
    • Po wyczyszczeniu mleczkiem (Dosia) srebro jest czyste ale nie ma takiego blasku jak nowe przedmioty. Poradźcie czym je wypolerować, aby przywrócić mu gładkość i blask lustra. Uściślę, że chodzi o srebrną tacę. Dzięki z góry za rady.
    • Zbliżają się chrzciny mojego bratanka. Będę chrzestną i hciałabym kupić malemu coś wyjątkowego. Tylko nie żądne łańcuszki albo srebrne łyżeczki. Poradźcie!
    • Na zlewozmywaku " srebrnym" w kuchni, podajcie swoje propozycje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się