Forum Dom Ogród i rośliny domowe
ZMIEŃ
      srebrny

srebrny

(6 wyników)
    • Niewiem co sie z nim dzieje,świerk ma juz 2,5m a jego gałazki bardzo dziwnie rosną..wyginaja się,odstaja sztucznie..,ogólnie świerk wykrzywia się nie naturalnie.Brzydko to wyglada.Może to choroba?bo żadnego robactwa nie zauważyłam.Do oprysków na grzyba używam przeważnie Topsinu ale to nic nie daje,bo przyrosty są niby zdrowe ale dlaczego tak dziwnie"krżywe..???
    • Nie wiem co sie dzieje, mam, a raczej miałam piekny 20-letni swierk srebrny, ładne przyrosty, kolor, gęsty.W tym roku zaczął tak jakby przerzedzać sie od środka, tzn wewnętrze kolki wypadają, brązowieja najpierw, sa juz prześwity.W pobliskiej okolicy zaobserwowałam to na wielu srebrnych swierkach, czyżby jakas choroba?
    • zakupiony w centrum ogrodniczym - okazało sie ze ma lekko zmasakrowane korzenie:-( sadzony byl do doniczki bez bryły korzeniowej. okazało się przy przesadzaniu z doniczki, ze odpadła z korzenia cała ziemia i w gruncvie rzeczy zasypywałam ziemią cąły korzeń. pytanie - jak mu pomóc w przezyciu (ma ok 80 cm.)
    • Mam taki na świeżo kupionej działce i nie chciałabym się całkim z nim rozstać, ale też wolałabym, aby się rozrósł do swoich naturalnych rozmiarów. Teraz ma o. 2 m.
    • Prawdę mówiąc niezbyt dobrze się znam na iglakach, ale trochę mi ich szkoda bo taką niechęć do nich tu na forum wyczuwam. Owszem, ogrody obsadzone tujami "przy płocie" wyglądają nieciekawie (wszyscy moi sąsiedzi tak mają :-)... ale co szkodzi posadzony gdzieś ładny iglaczek, cieszący oko zielenią zimą? Ja w tym roku oprócz kilku drzewek i krzaczków owocowych (zdrowe owoce dla moich dzieci to dla mnie podstawowe zadanie mojego ogrodu) kupiłam świerk srebrny i świerk biały (na więc...
    • Ma spód lisci biały. Male liscie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się