Gość: jasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Jak w sposob domowy skutecznie wyczyscic srebrna, poczerniala bizuterie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasia Re: srebro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu chodzi mi o cos co nie zostawi sladow miedzy scisle przylegajacymi do siebie ogniwkami a paste bedzie raczej bardzo ciezko wyplukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: srebro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu z wypłukaniem pasty 0 kłopotu; polecam płyn do srebra i złota do kupienia u jubilera - firma duber ze Środy Wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efi Re: srebro IP: *.gronet.pl / *.gronet.pl 22 lata temu Do miski włóż kawałek folii aluminiowej, nasyp trochę soli, nalej gorącej wody i włóż biżuterie czy co tam masz srebrnego... Tak działają te wszystkie "magiczne płytki". W ten sposób wyczyściłam parę rzeczy ze srebra. Spróbować nie zaszkodzi, a metoda prawie darmowa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: srebro 22 lata temu Ja kiedyś wyczyściłam starą srebrna papierośnicę mleczkiem do czyszczenia kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś