Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      stalowy

stalowy

(17 wyników)
    • Dlaczego przewody hamulcowe w stalowym oplocie nie są regułą w nowych motocyklach? Czy mają jakieś wady, czy to tylko efekt działania księgowych? Jeżeli tak to powinni montować drewniane klocki. Też byłoby taniej.
    • Witam Mam naked bike-a i zamontowalem ostatnio z przodu przewody hamulcowe w stalowym oplocie, teraz sie zastanawiam czy nie zrobic tego samego z tylnymi. Czy jest jakas duza roznica ? Prosze o rade. Pozdrawiam
    • Cześć, poszukuję zakładu, który wykona przewody hamulcowe w oplocie stalowym, wg. wzoru. Może macie zaufane zakłady, któe wykonają ww. usługę w wawie i okolicach (lub w innym dowolnym miejscu w kraju). :) A jak macie jakieś opinie w tej materii...będę zobowiązany za info. W razie sugestii proszę o kontakt mailowy: tomtom47@wp.pl Pozdrawiam, tomtom
    • Właśnie zamówiłem przewody hamulcowe w oplocie stalowym do Suzuki Hayabusy i zastanawiam się czy po ich wymianie hamulce staną się faktycznie lepiej wyczuwalne czy to tylko zbędny gadżet. Jeżeli ktoś ma w tej materii jakieś doświadczenie to proszę o opinie.
    • a tak się zastanawiam czy jest sens zakładać przewód w stalowym oplocie na hamulec tylny (zdanie nielogiczne napisane, ale kto bedzie chciał ten zrozumie). Na przód rozumiem, ale na tył?! Jak myślicie? POdzielcie się uwagami. Dzięki
    • witam jakich firm polecicie przewody hamulcowe w stalowym oplocie co sądzicie o przewodach firmy HEL i czy BREMBO ma w swojej ofercie takie przewody bo nie mogę nic znaleźć
    • Chciałbym kupić nowe przewody hamulcowe do cb 500, jaki sklep internetowy polecacie, interesują mnie zwykłe przewody bez oplotu stalowego w rozsądnej cenie i nie wyprodukowane w CHRL.
    • Tygodnik Sztafeta rok temu chciał promować bezpieczeństwo motocyklistów - planowaliśmy wtedy paradę w Sandomierzu. Plany pokrzyżowała powódź. W tym roku nasi przyjaciele ze Sztafety nadal chcieliby uczestniczyć w takiej akcji. Zapraszam więc wszystkich chętnych na paradę która uświetni Dni Stalowej Woli i Dni Tarnobrzega - data ta sama - ostatni weekend maja Plan na razie jest taki, by przetoczyć się masą krytyczną ulicami Stalowej, a następnie pojechać do Tarnobrzega Czego można się spo...
    • Aby postawić motocykl na przednim kole, trzeba się trochę postarać. Dlatego, że zachodzą pewne zjawiska, które nie pozwalają tak od razu polecieć na głowę. Maszyna z zasiadającym na niej kierowcą ma środek ciężkości, którego miejsce wynika z położenia środka ciężkości samej maszyny i środka ciężkości zawodnika. Ten drugi zaś zależy od anatomicznych cech naszego motocyklisty. Na wspomniany „wypadkowy” środek ciężkości działa siła ciężkości. Ponadto przy hamowaniu dział...
    • A może wstawić sobie twardsze klocki, zamiast zmieniać przewody na stalowe? Co Wy o tym myślicie? Może to byłby o połowę tańszy sposob poprawienia hamulców. MariuszW er5 3miasto
    • Witam!! Orientuje się może ktoś ile kosztuje "sprawdzenie prostości" stalowej ramy i ewentualne jej prostowanie i czy można cos takiego zrobić gdzieś na podkarpaciu? Dzięki. Pozdrawiam!
    • Tak więc przed weekendem zdałem prawo jazdy, cieszę się strasznie:) W sumie to o motocyklach mało wiem, pomóżcie mi wybrać jakiś strój, po prostu wszystko o motocyklach, na jakich gumach jeździć,jakie oleje stosować, co przydaje się do moto , może jakieś podstawki , może jakieś zwyczaje motocyklistów, po prostu wszystko co Wam ułatwia życie a ja o tym nie wiem :))). Jakby co będę dopytywał w temacie. ;-)
    • Witam po zdaniu prawka zamierzam kupić sobie motocykl. Ojciec mi da pieniadze pod warunkiem iż będzie to nowy model, ponieważ boi się kupić motocykl używany. Będzie to mój pierwszy poważny motocykl, do tej pory jeździłem trochę simsonami, wską, motorynkami, ale głównie dużo przejezdzilem na skuterze. Jeśli nie fazer to co do ok 24k. ?? Moto będę musiał mieć conajmniej ze 3 sezony...
    • niedawno sie plułem ze mi nikt nie powiedział o poprzednich zawodach, więc tym razem ja chcę zakomunikować że taka impreza mieć będzie miejsce. Mijesce to Podskarpowa, tam gdzie ostatnio/ Moim zdaniem termin trochę nieszczęśliwy bo w tym samym czasie w Radomiu odbywa się Air Show. Jeśli nic mi się nie odmieni to ja będę oglądał... pokazy lotnicze
    • Please(7)

Moglibyście mi powiedzieć trochę o hondzie slr 650? Dzięki za info. PZDR
    • zalozylem nowe klocki hamulcowe ferodo jakies zwykle ich skutecznosc jest dosc marna czy one sie jeszcze uloza i beda hamowac pozadnie czy juz im tak zostanie ?? slyszalem ze wiekszosc klockow sprzedawanyvh w sklepach to szmelc totalny i nie warto kupowac bo nawet na 500 km nie starcza moze ktos wie gdzie w necie kupie dobre i sprawdzone klocki hamulcowe do KLR 650 z 89
    • Witam, pytanie do posiadaczy tego modelu. Czy osobie wysokiej, 190 cm bedzie sie dobrze jezdzilo na tym motocyklu ? Czy nie jest za mały ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się