stalowy

(14 wyniki)
  • Już pytałam o kabiny prysznicowe (dziękuję!), teraz kolej na decyzję: jaki zlew wybrać (do nowego mieszkania) - stalowy czy granitowy? który lepszy - czyt. łatwiejszy w utrzymaniu w czystości, estetyczniejszy? zawsze miałam tylko zwykły, stalowy - każda kropla wody zostawia zaciek, który doskonale widać na takiej gładkiej stali, ale za to łatwo go wyczyścić. Jak jest z granitowym? i czy kupić rozdrabniacz (ponoć można nawet ziemniaki do zlewu obierać... nie wiem, nigdy czegoś taki...
  • Z pozoru temat błahy - wszędzie niepodzielnie królują akrylówki... Jednak przygotowuję mieszkanie pod wynajem i obawiam się, że akryl może nie wytrzymać "naporu" nie zawsze przewidywalnych najemców... Wanna stalowa na pewno jest trwalsza, a przy tym tańsza... Nie wiem tylko, jak faktycznie wygląda użytkowanie jednej i drugiej, bo... od lat korzystam z prysznica, a wannę akrylową mam zbyt krótko, żeby się wypowiedzieć :)))
  • Pytanie jak w tytule: czym czyścicie garniki stalowe na których pozostaja często plamy z wody jakieś inne smugi. W środku czasowe odbarwienia itp. Ktoś radził ocet, ktoś inny sól ale strasznie to pracochłonne. Dodam że chodzi o czyszczenie na błysk po wyjęciu ze zmywarki
  • Czym czyścicie zlew stalowy?
  • WDPD, czym czyscicie swoje stalowe zlewozmywaki, zeby byly lsniace? Mam zlewozmywak Teka (na marginesie - nie polecam), ktorego niczym nie jestem w stanie dobrze doczyscic. Zasze zostaja plamy, zacieki, przebarwienia. Wyprobowalam juz kilka produktow. Po wyczyszczeniu nacieralam oliwa i nic - dzialalo przez chwile. Zeby porzadnie wygladal musialabym go szorowac codziennie. A znowu tak czesto i duzo naczyn nie myje, poniewaz mam zmywarke. Podzielcie sie prosze swoimi sposobami. ...
  • Zostałam szczęśliwą posiadaczką, póki było ciepło - pławiłam się w przyjemności huśtania. Ale ktoś wyłączył ogrzewanie i wszystko popsuł. No i teraz mam dylemat - czy ta metalowa konstrukcja może przezimować na ogrodzie? Poduchy i daszek oczywiście schowałam.
  • Drogie WDPD, czy któraś z Was ma ten model zmywarki? Model na 2008 rok, wycofany z produkcji i się zastanawiam dlaczego;) Dodatkowo podobno ma plastikowe denko i jest przez to bardziej awaryjna, ale jak to wygląda w praktyce? Będę wdzięczna za pomoc!
  • Tym razem o stalowe noże i garnki, po myciu w zmywarce zostają na nich brzydkie plamki, czy stalowych naczyń nie powinno sie myć w zmywarkach? Noże moge myć ręcznie, ale garnków mi się nie chce bo nie mam gdzie suszyć.
  • Po montażu okapu zostały ślady palców na metalowej (??) maskownicy kominowej. Czym to wyczyścić, woda z dodatkiem płynu do mycia naczyń+polerowanie nic nie dały. Boję się, że silniejsze środki mogą zostawić jakieś smugi, odbarwienia. A taki "popalcowany" okap wygląda okropnie. Pomóżcie, proszę, WDPD :)
  • Może głupie pytanie ale zabijcie, nie wiem. Jak wygląda tarcza emulgacyjna w robotach kuchennych? Mam już dłuższy czas robota Moulinexu Ovatio 2 Duo Press i nie używałam go nigdy do robienia ciasta. Teraz mnie naszło ale nie wiem czym to ciasto można wyrobić a instrukcja zaginęła. Z opisu w internecie wynika, że powinnam mieć jakąś tarczę emulgacyjną ale nic takiego nie widzę. No chyba, że wygląda jak miska z niewielkimi wypukłościami na dnie. Czym uciera się ciasto w robocie - oświećci...
  • moze ktos mial podobny problem, albo poprostu wie jak to zrobic tzn. jak pozbyc sie rys z lodowki. mam polroczna lodowke, miesiac temu sie przeprowadzalismy (i stalo sie) powstaly 'piekne' rysy na boku lodowki, ktory oczywiscie jest widoczny...Aha lodówka jest stalowa? dzieki za ewentualna pomoc
  • Na co zwrócić uwagę przy zamawianiu, jaką firmę polecacie i czy się różnią komandory od indeco itd. Prosile aluminiowe rzeczywiście lepsze w użytkowaniu od stalowych czy tylko łatwiejsze dla montażystów do cięcia, bo miękki materiał? Ile drzwi, jakie szuflady ( na jakich prowadnicach, jaki podział? Moja szafa to niespełna 2 metry szerokości, do przedpokoju, więc raczej z drzwiami przesuwnymi. A teraz hicior - ma być dla 8! Osób. Jak to maleństwo zagospodarować? 8 szuflad by się zda...
  • To znaczy z jakiego materiału, aby potem nie narzekać, że widać każdą kroplę, że są zacieki. Zupełnie nie wiem w której kategorii szukać i wśród jakich firm (a może taki no-name z marketu za 300 zł też jest dobry?). Jeśli chodzi o rozmiar, to mam szafkę 60 cm, więc najwyżej 1,5 komorowy się zmieści, planuję raczej bez ociekacza, ew. ociekarkę na naczynia na relingu. Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się