Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      stalowy

stalowy

(13 wyniki)
    • przeżyję do poniedziałku? Wiosną kupiłem auto na alufelgach plus zimówki na stalowych felgach. Dziś byłem to zmienić i wyważyć. Znalazłem warsztat bez kolejek, praktykanci mają na oko jakieś 13lat. Ale przecież to tylko zmiana kół, wyważarkę mają. Przy czwartym kole zorientowałem się, że nakrętki z alufelg są stożkowe, a poprzedni właściciel dał mi chyba nakrętki do zimówek. Jak groźna jest moja sytuacja? Przejeżdżę jeszcze 50km, czy mam to pod blokiem zmienić? I jeszcze jedno, muszę ...
    • no właśnie, muszę sobie to mojej Astry zimówki kupić i zamierzam umieścić je na felgach stalowych. Wiem, ze ważny jest rozstaw śrub (u mnie 4 x 100), średnica i... co jeszcze? "Problem" polega na tym, że... ojciec postanowił nie zakładać nowych zimówek do Thalii w tym roku, bo mu wulkanizator powiedział: "Eee na tych starych to pan ta zimę powinien jeszcze przejechać, co pan będzie zakładać te nowe". Dla mnie zastanawiające jest to: "powinien". Poza tym opony mają już swoje lata, wię...
    • za rozsądne pieniądze albo jeszcze taniej. Felgi stalowe a kapcie letnie kleber po kilku tys km... kapcie mógłbym zachować dla siebie.... Pozdro
    • czyli jak to jest. Profil to jedna sprawa. Im wyzsza opona tym bardziej oszczedza sie zawieszenie lecz trzymanie na zakretach sie pogarsza. Szerokosc. Im szersza tym lepiej na zakretach ale gozej na mokrym i w koleinach (wypluwa). No i dochodza opory toczenia. 10 lat temu auta z segmentu C mialy gumy 165/175. W opcji dopuszczone byly 185. Teraz cale nadkola sa wieksze, mozna wiec dac wieksze felgi i tarcze. Auta z silnikami 1.6 pomykaja standardowo na 195. No i jeszcze felg...
    • jak wiadomo wahacze stalowe ulegaja uszkodzeniom mechanicznym - kamienie, piasek, bloto i inne syfy zdejmuja lakier z krawedzi czy plaszczyzn wystawionych na dzialanie tychze. Czy mata jakies sprawdzone srodki do zabezpieczania np. lekko podrudzialego wahacza? czym to najwygodniej malowac?
    • Panowie. Czy zużyta poduszka pod skrzynia biegów moze być przyczyną problemów z wrzuceniem pierwszego biegu? Auto to golf IV 1.6 16V, 2002 r. 210000km przebiegu. Drążek zmiany biegów często mi się blokuje i sa problemy z wbiciem jedynki na postoju. Pozostałe biego wchodzą w miare poprawnie a w czasie jazdy nawet bez zastrzeżeń (na postoju jeszcze czwórka wchodzi z dużym haczeniem ale nie ruszam z 4 biegu więc mi to nie przeszkadza ;)). To co już było robione ze skrzynką bieg...
    • Co ciekawe Policja dostała je z opóźnieniem bo [i]Jak potwierdziliśmy w kilku źródłach, podstawowy problem dotyczy radaru, w który wyposażony jest radiowóz. Zawyża on prędkość kontrolowanych samochodów, jeśli policjanci włączą nawiew w radiowozie.[/i] :D
    • felgi(12)

nie ma letko probuje dzisiaj znalezc w internecie felgi na zime. teraz jezdze na oponach 215/50/17w. na zime chce 205/55/16v. no i co za tym idzie chce zmienic felgi. problem w tym, ze wiekszosc serwisow internetowych ogranicza sie do wyboru rozmiaru zewnetrznego obreczy czyli np 6.5x16 oraz rozmiaru srob (ja mam 5x110). ale kurna, zaden serwis nie podaje odsadzenia felgi. ja mam et41 a wiem, ze niektore z proponowanych maja np et35. znacie sklep internetowy gdzie moge wybrac...
    • Podczas demonstracji w RTL nowego systemu bezpieczeństwa (Brake Assist Plus) 3 nowe mercedesy klasy S wpadły na siebie zamiast samodzielnie wychamować: www.askaprice.com/torque-article.asp?article=Mercedes_makes_mess_of_safety_demonstration&item=669 Mercedes po sprawdzeniu sprawy usprawiedliwia się, że test był przeprowadzony w hali o stalowej konkstrukcji, co zakłóciło działanie radaru. Ciekawe - prawda ?
    • infobus.pl/text.php?from=main&id=13816
    • Znajomy był (przez chwilę ;) zainteresowany tym "mocarnym" Passatem.Dowiedziałem się od niego, że topowa wersja tego VW (za prawie 190 tyś zł) nie ma w standardzie najprostszego nawet radia (odtwarzacza czy to kasetowgo czy Cd) i korbki do otwierania szyb z tyłu.Do tego za 3 zagłówek z tyłu i bezwładnościowy, środkowy pas trzeba dopłacać.No cóż....ale za to gra tam 8 cylindrów.....;) Pzdr
    • ...ale jeszcze zyje :D znaczy sie mam refleks i nie wchodze im pod kola tak calkiem ;) za to zycie mnie pozera i nie jestem aktywna tutaj, prosze jednak uprzejmie o nie skreslanie mnie jeszcze :) bylo conajmniej kilka watkow, ktore mi juz znikly od zagladania tylko :D ps. ten watek mozna usunac, bo to chyba spam, tak tylko mowilam :D
    • Aluski(10)

Witam. Już się nie mogę doczekać wiosny. Wtedy założę do swojej Foczki piękne,czyściutkie i wypolerowane kółeczka! Jeszcze tylko sprawdzenie na wyważarce i już za miesiąc je założę.Mowa o aluskach. Fajne koła poprawiają wygląd każdego samochodu. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się