Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      strach

strach

(5 wyników)
    • T sszósty atak w ciagu ostatnich czterech miesięcy. Jak sobie poradzić z paraliżującym strachem. Boję się rano otworzyć oczy, wstać z łóżka zrobić cokolwiek... Boję się, że znow mnie dopadnie nie ból tylko ta cholerna aura... Znów strace kontrolę nad swoim ciałem...
    • Dziewczyny, we wtorek mam RM głowy (z jasnych powodów skoro tu jestem na tym forum). Półtora roku temu mialam TK i bylo OK ale moj neurolog chce jeszcze sprawdzic przysadke (badań hormonow nie mialam). I mam stracha. Czy az tak bardzo te badania sie różnia, ze można znalezc cos zlego???
    • Nie wiem jak wy ale ja wlasnie zauwazylam ze jak czytam opis bolu w migrenie - "pulsujacy, tetniacy, mdlacy" - to mi zaczyna szybciej serce bic! ?????? Venus
    • no właśnie ...bo mi towarzyszą dziwne stany lękowe . mam tak dość często . budzę się rano i "wsłuchuję się" w moją głowę (boli czy nie?) i tak jakbym czekała i wyczywała - globus czy zwykła zmęczeniówka ? albo gdy nadchodził okres (przy pigułkach antykoncepcyjnych nieodłączna migrena w czasie miesiączki)żyłam w ciągłym napięciu i strachu przed bólem . taki strach i stres na zapas .odstawiłam piguły i okres przestał być stresem , ale ranki nadal są nieciekawe. czy Wam też tak się ...
    • Denial, Anger, Bargaining, Depression, Acceptance -- ~Zaprzeczenie/odrzucenie, ~Wscieklosc ~Ukladanie sie/targi ~Depresja ~Akceptacja Jest to piec etapow zwiazanych ze smiercia. Jedna z uczestniczek calkiem trafnie napisala, ze my migrenicy przechodzimy przez to samo. Niektorzy uwazaja ze my przez te stadia przechodzimy niejednokrotnie. Ja w sumie jestem na etapie akceptacji - ale zlosc, depresja, jeszcze mnie nachodza.. Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna