Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      susz

susz

(34 wyniki)
    • Ja suszarki elektrycznej nie mam. Kiedys mieszkalam w mieszkaniu gdzie byla i gniotlo sie pranie. To bylo jakis czas temu i pewnie teraz sa juz takie, ze pranie jest wysuszone i ladnie wyglada. No ale do rzeczy. Ja susze na takiej skladanej (bardzo chyba popularnej) stojacej suszarce vileda w pokoju, w ktorym nikt nie spi i malo przebywa ( pretensjonalnie moznaby go nazwac gabinetem czyli taka gabineto-suszarnia :-) ) Nie wyobrazam sobie montowanej suszarki w lazience!!! ochydztwo. La...
    • Mam coś takiego w domu. Z czym to się je, do czego dodaje? Macie jakieś przepisy na sałatki, mięsa, przystawki itd gdzie mogłabym te pomidory dorzucić?
    • Bylam dzisiaj swiadkiem, jak pewna osoba wytarla recznikiem zlew po umyciu naczyn, a nastepnie pieczolowicie rozprostowala, polozyla na kaloryferze i powiedziala ze bedzie na pozniej do przetarcia podlogi... Myslalam ze sie zrzygam.
    • Nigdy tego nie robiłam. Czy pranie naprawdę wyschnie? Jak sprawdzić, że jest już suche?
    • Sytuacja w niektórych rejonach kraju jest katastrofalna, prawdziwego deszczu nie było już od trzech i pół miesiąca i nie wiadomo,kiedy będą solidniejsze opady. Pola suche,wysychają studnie, poziom rzek zbliża się do najniższego. Jeżeli nie popada i przyjdą duże mrozy bez śniegu będziemy mieć naprawdę duże problemy z uprawami,wegetacja roślin będzie opóźniona albo wręcz zahamowana. Wzrosną ceny żywności, odbije się to na całej gosopdarce. Znajomy meteorolog powiedział, że to początek klimatycz...
    • Jestem mamą ucznia uczęszczającego na basen. Dotychczas suszyłam głowy dziwczynkom, które mają długie włosy, bo mój syn ma jeżyka i zaraz ma suche. Pomagam więc innym. Dowiedziałam się tydzień temu, że w szkole panuje wszawica! Otóż dwie dziewczynki z tego pwodou zrezygnowały z basenu - miał wszy. Ale pozostałe chodzą. Nie wiem, kto ma wszy, a kto nie. Kurcze, suszyłąm włosy tym zawszonym dzieciom. Ale teraz mając tą świadomość nie wiem, co mam zrobić. Basen jest już w poniedziałek. Co byście...
    • Suszycie pranie na balkonie? Niektórzy twierdzą, że to straszny obciach, inni, że nie ma jak ubrania wysuszone na powietrzu. Której opcji się trzymacie?
    • Mieszkamy w Argentynie. Przeprowadziliśmy się tu ponad 10 lat temu, ale ten rok jest po prostu straszny. Panuje ogromna susza, temperatura sięga 30 stopni!!, nie sposób nawadniać gruntów, a utrzymujemy się ze sprzedaży czosnku i cebuli. Właściwe do tej pory tak, było bo w tej chwili wszystko usycha na wiór. Ziemia jest max. wyjałowiona. Wszystko płonie! Drogi rozżarzone. Nie ma to wszystko, jak rosnąc bez wody, a ziemia jest jak pustynia - wypalona. Całoroczny trud, użyźnianie, praca,nasz wys...
    • mam na mysli dzieci, takie z dluzszymi wlosami. Ja mlodszej zawsze susze w zimie, a lato jak cieplo to nie, ale nie wiem czy to nie szkodzi wlosom za mocno? jak myslicie? .
    • bo ja tak :)
    • Od kilku dni mam zmywarkę i zastanawia mnie sprawa suszenia naczyń. Po skończonym myciu zmywarka wypuszcza wodę i ok. 15 min. nic się nie dzieje (cisza). Następnie znów wypuszcza trochę wody i znów 15 min. ciszy. Po tym włącza się sygnał dzwiękowy informujący o zakończeniu pracy. Otwieram zmywarkę i prawie suche są tylko talerze i sztućce. Reszta naczyń jest mokra (kubki, garnki, patelnia). Czy tak to ma wyglądać, czy moja zmywarka ma jakąś wadę? Jutro zadzwonię do serwisu, a dz...
    • Niedawno się rozsmakowałam. Kucharka ze mnie kiepska i poza zżeraniem ich z dobrym chlebem (kładę na chleb po prostu od razu ze słoika) nie mam więcej pomysłów do czego można je wykorzystać... Podpowiecie coś?
    • hej,chcę w tym roku zrobic ozdoby z suszonych pomarańczy.Zawsze ubieramy drzewkow słomkowe ozdoby i teraz postanowiłam dołożyc właśnie te z pomarańczy. Moje pyt brzmi : czy jak potnę już na plastry te rzeczony owoc,to ma sobie leżeć gdzieś w ciepełku i schnąć? czy też powinnam go przylożyć czymś twardym ,żeby się te plastry susząc nie zniekształciły? ...miała baba problem..-porażcie,mysiam
    • Bylo o zmywarce to ja poprosze o opinie dotyczace suszarek do prania. Wszystkie za i przeciw. Moj maz (jak jeszcze mieszkal sam) posiadal takie cudo, ale go przekonalam go, ze to jest be. No i jak sie przeprowadzilismy to juz bez suszarki. Poki co nawet przy malym dziecku nie bylo problemow z suszeniem, szczegolnie cenilam sobie ten zapach i swiezosc jak pranie wisialo na dworze (od wiosny do jesieni praktycznie). Jednak jak piore posciele, obrusy, koldry itp. (ogolnie rzeczy duzoformatowe)...
    • Czy któraś z Was kupiła sobie ostatnio takie urządzenie? Jesteście zadowolone? Robię właśnie remont łazienki i mogłabym przewidzieć miejsce na suszarkę - mam dosyć porozstawianych non-stop suszarek, ale też nie chciałabym sobie brać na głowę grata, którego będę potem używać raz w miesiącu, bo będzie się nadawał np. tylko do suszenia ręczników.
    • Suszycie? To podobno niesamowicie w złym stylu- szczególnie na nowych osiedlach. Mnie jakoś nie razi i nie widzę w tym nic niestosownego.
    • Drogie Panie posiadające ten sprzęt czy możecie mi podpowiedzieć co zrobic aby pozbyć się z suszarki tego "fabrycznego" zapachu nowości?Dziś własnie stałam się szczęśliwą posiadaczką tego urządzenia.Piorę więc i suszę na potęgę,ale niestety jak wyciągam rzeczy z bębna suszarki cały czas czuję taki fabryczny zapach,jakiś smarów itd.Nie jest to mega intensywne,ale wolałabym wyciągać z tamtąd pranie o zapachu prania,a nie z delikatną nutką smarów.Może to się z czasem wywietrzy?A może można coś...
    • mój mąż ma schiza na punkcie suszarki. Nigdy, ale to nigdy nie suszy włosów suszarką od czasów szkoły podstawowej, kiedy to pani higienistka w szkole orzekła, że suszarka wysusza skóre głowy i jest to bardzo niekorzystne. Mąż nie jest łysy, co uważam za raczej zasługe genów (ale to moje zdanie) a nie braku suszarki - zaś jego zdaniem to właśnie suszenie włosów bez uzycia suszarki sprawiło, że ma włosy na głowie . Zawsze kiedy ja susze suszarką, słysze pouczenie, ze nie powinnam tego robić. Pr...
    • Mam pralko suszarkę. Jak ją kupiłam od razu wszystko suszyłam, okazało sie ze większość rzeczy siega mi do kolan:) Kurczyło sie prawie wszystko. Przestałam używać. Teraz mam wyprać dziecięce kurtki i kombonezony, na matkach jest zaznaczone żeby prać w suszarkach bębnowych. Prać czy nie? Mam jakąś uszkodzona to suszarke czy Wasze rzeczy też sie kurcza? Jakieś rady? Co prać a czego nie?
    • cierpię na zapalenie oskrzeli, od 4 dni, dziś "przyszła" dostawa świeżych owoców i jogurtów (normalnie tego nie jem) i wzięłam ja te śliwki popiłam jogurtem nie musze mówić, ze teraz brzuch boli mnie nie tyko od kaszlu, i że teraz nie wiem co bardziej mi doskwiera :) podczytuje forum bardzo mocno, nie udzielam się, bo dzieci nie mam, ale zamierzam mieć conajmniej dwójkę, tylko dawcę znajdę najpierw ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się