susz

(61 wyników)
  • Wlasnie przecytalam ze sie powinno. I sie troche zdziwilam bo nigdy nie myje suszonych owocow. Zreszta nie znam sosoby ktoraby myla. A jak u Was?
  • czy naprawdę działają na zaparcia?
  • Czesc Mam pytanie czy to co wypiore dla dziecka moge suszyc na balkonie-mieszkamy przy ruchliwej ulicy ze spalinami w duzym mieście-czy lepiej w domu na suszarce?Termin porodu mam na 20 wrzesnia-czy jak wypiore to moge juz poprasowac -czy to jeszcze za wczesnie? pozdrówki Dorota 35tc:)
  • jakie owoce suszone mogę zabrać do szpitala ze sobą aby dzidzi nie zaszkodzić gdy będę karmić? czy morele, winogrona itp. można?
  • Chodzę sobie na ćwiczenia przygotowujące do aktywnego porodu (są super) i ostatnio położna powiedziała ciekawostkę - którą dzielę się z wszystkimi mamami: aby nie być "przeterminowaną", należy po 37tc pić co dzień napar zrobiony z 1 łyżeczki suszu liści malin. Gotowa herbatka do kupienia w sklepach zielarskich. Polecam, za kilka dni ja też będę jej wielbicielką :)
  • no i mnie przytkało (37tc), nie chcę się uciekać do czopków, bo a nuż wywołam poród :) ( z drugiej storny kusząca perspektywa), wolę zacząć od śliwek, tylko co? Tak po prostu zjeść i ile? Czy jakiś wywar z nich zrobić? I po jakim czasie zadziałają? Te śliwki to się je tak o, z torebki, czy najpierw się moczy czy co? I proszę się nie śmiać, nie mam z nimi często do czynienia (tylko w bigosie i kompocik).
  • gdzieś wyczytałam że na zaparcia dobre są suszone śliwki i oczywiście wszystko się zgadza, tylko jak zjem około 6-8 śliwek to na drugi dzień one działają wręcz przeczyszczająco no i mam pytanie czy tak mogą działać te śliwki - czy którejś z dziewczyn poradził lekarz śliwki na zaparcia bo mnie te wypady do toalety przerażają
  • Pod koniec ciąży chyba dopadły mnie zapacia. Całą ciążę nie miałam takich problemów, dlatego nie mam pojęcia jak sobie poradzić. Jem jogurty, owoce, diety drastycznie nie zmieniłam. Macie jakieś rady? Z góry dziękuję.
  • Dziewczyny, Wczoraj objadlam sie gestego sosu z borowikow i podgrzybków. Był b. grzybowy, i wyj. smaczny i nie byłoby w tym nic złego gdyby nie fakt, że dzisiaj przeczytalam w necie, ze w ciazy nie wolno jesc grzybow !!!!!!! Nawet tych 100% pewnych i suszonych? Biore luteine bo czasami pobolewa mnie brzuch i wmowilam sobie, ze wczorajsze bole mogly byc przez grzyby i ze zaszkodziłam Maleństwu. Czy grzyby jadalne tez sa szkodliwe? pozdrawiam (10tc)
  • czy któras z was miała taką sytuacje , dzis mnie własnie poraził prad przy suszeniu włosów jak wkładałam wtyczkę było zwarcie w gniazdku i mnie kopneło i zosstał slad na ręku troche szczypie tak jak przy poparzeniu , nie czuje sie źle nie mam skurczy , czy w związku z tym wydarzeniem powinnam się zgłosic do lekarza???
  • Niedawno zaszłam w ciąże i od tamtej pory mam cały czas okropne zaparcia i jak nigdy co chwile puszczam okropne "bąki" mój mąż jest w szoku i ma ze mnie polewkę, juz sama ze sobą nie moge wytrzymac...jest na to jakiś sposób?
  • Jestem w 4 tygodniu i plamię, biorę od wczoraj leki, ogólnie nie jest wesoło, bardzo się boję, nie mogę nie chodzić do pracy więc leżenie plackiem odpada na razie :( Wiem, że zaparcia są w ciąży normą, ale strasznie się boję, czy jak spróbuję się załatwić nie nasilę krwawienia albo nie wywołam poronienia. A brzuch boli mnie już niemiłosiernie, mam wrażenie, że mi jelita rozerwie. Pytanie głupie, sprawa wstydliwa, ale proszę o pomoc.
  • od tygodnia nie moge sie załatwic i nic nie pomaga.nie bralam tylko lekow na przeczyszczenie,ale chyba po nie siegne w tej sytuacji.jakie macie doswiadczenie w tej kwestii.co wam pomogło.dodam, ze to moj 16 tc. pozdrawiam
  • Nie wiem co robić.Jestem w 34 tygodniu i mam bardzo złe wyniki.Poprzednie też nie były dobre.Dzisiaj miałam wizytę i lekarka przepisała mi ponownie żelazo,po za tym nic.Słyszałam,że jak się złe wyniki powtażają to cię kładą do szpitala i dają kroplówkę.A moja lekarka nic sobie z tego nie robi.Nawet nie powiedziała mi co mam robić,jak się odżywiać żeby się polepszyły.Może któraś z Was mi podpowie co robić.Jestem załamana.
  • Jestem 13tc i jedyne z czym tak naprawde nie moge sobie poradzic to zaparcia czy ktos zna jakas skuteczna metode zeby z tym walczyc w ciazy .owoce i grubo- ziarnisty chleb pomagaja sporadycznie. Prosze pomozcie
  • Mam może dziwny a może nie problemik ale już rośnie. jestem w 10 tygodniu ciązy i mam okropne zaparcia. Nie byłam w kibelku juz prawie tydzień, nigdy nie miałam żadnych problemów. Może mi coś poradzicie, proszę
  • Dziewczyny, nie wiem co jest grane- może ja nie mogę brać żelaza??? ogólnie mam troche problemów z zaparciami więc odstawiłam elevit już pare tyg temu (teraz jestem w 22tyg5dniu). Wyniki badań bardzo dobre ale lekarz zalecił żebym brała Taradyferon Fol (zelazo). Już wcześniej jak brałam żelazo miałam straszne bóle jelit (jak potem zdiagnozował te bole lekarz), nie moglam nogi podniesc ani po schodach wejsc. Teraz wzielam to przepisane i jest to samo. boli :((( juz 3 dzien a wz...
  • Brałyście coś na przeczyszczenie w ciąży? Ja od zawsze miałam z tym problemy, a teraz szczególnie mi doskwierają. Co polecacie? Można jakieś herbatki czy tabletki? Jestem w 27tc.
  • zaparcia(20)

czesc dziewczyny, znacie jakieś domowe sposoby na zaparcia? to mój 21tc i masakra po prostu. z góry dzięki za porady.
  • pomocy jestem w 36tc i od jakis 2 tyg cierpie na zaparcia do tej pory nie mialam z tym problemu!!!STRASZNIE ZLE sie z tym czuje a co za tym idzie w ciagu 5 tygodni przytylam AZ 8 kg!!! a jem tyle co zawsze moze troche zatrzymuje mi sie woda w organizmie bo mam strasznie nogi i rece spuchniete CO ROBIC Z TYMI ZAPARCIAMI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się