susz

(12 wyniki)
  • Mój synek pare dni temu skonczyl 4 miesiace. Od poczatku jest karmiony mlekiem modyfikowanym, czesto ma zaparcia. Czy moge zaczac mu podawac suszone sliwki???
  • Karmię moją małą (7,5 mies.) kaszką ryżową z mlekiem - niestety, ryż jak to ryż, ma własności wstrzymujące. Zdarza się, że mała po kaszce ryżowej dostaje zaparć albo wypróżnia się na strasznie twardo. Co można podawać, żeby trochę rozrzedzić stolec? Próbowałam dawać kleik kukurydziany, ale najwyraźniej mała go nie lubi...
  • właśnie kupiłam sterylizator AVENT do mikrofalówki i zastanawiam się czy po wysterylizowaniu butelki i laktator wyjąć na zewnątrz i wysuszyć, czy też składać wilgotne. czytałam gdzieś, że laktator lepiej składać wilgotny, ale ja nie będę go używać natychmiast, tylko za kilka-kilkanaście godzin, butelki tak samo. Co radzicie? Aga
  • Pogubilam się, zapierają suszone czy swieże?
  • Witam,mam pytanie,co najlepiej działa na wypróznianie u dziecka?Moja córcia jest w połowie 5 miesiąca i od 2,3 tyg wprowadzamy jej nowe pokarmy,do tego momentu wyprózniała sie raz dziennie,teraz po wprowadzeniu nowego jedzenia co 2, 3 dni.mam wrazenie ze w te dni kiedy sie nie załatwia jest niespokojna,cały dzien puszcza bączki(potwornie śmierdzące,nie wiem czy to normalne).zaczelismy od kleików i kaszek ryzowych potm przeszlismy na kukurydziane,bo ryz zapiera,potem było tarte jab...
  • Witam, na wstepie chcialabym podziekowac za pomoc w ocenie schematu zywienia synka (prawie 6 miesiecy) zawartego w poprzednim poscie. Niestety wczoraj mocno zaniepokoil mnie fakt, ze synek w ciagu 11 dni przybral tylko 30 gram. Zaczelam sie zastanawiac co by zmienic w jego schemacie. Moim zdaniem problem lezy w niechetnym piciu mleka z butelki. Synek ladnie je tylko wieczorem i w nocy. Na sniadanie wypija zaledwie 60 ml (bebilon pepti 1). Tak sie zastanawiam czy moglby wypijac t...
  • Mój 7-miesięczny synek ma problemy z wypróżnianiem. Robi kupę co 4 dni, czasem pomagam mu czopkiem (jak widzę, ze nie może zrobić). Podaję mu kaszkę kukurydzieną i sama gotuję, bo w gotowych daniach jest marchewka. Synek pije Bebiko II (ok 600 ml dziennie), zjada ok 200 ml zupki, jadno- dwa jabłka dziennie i śliwki suszone Gerbera. Podaję mu soki, a czasem kompoty (z owoców działkowych), ale raczej na sił, bo pić nie chce. Co mam robić? Jak pomóc dziecku? Dodam, że synek jest pogodny, nie wyg...
  • Witam Moja córeczka (7 m-cy) od 4 dni ma zaparcie, robi bardzo twarde kuleczki, przy czym płacze z bólu. Pediatra polecił Duphalac i Debridat. Podałam jej obydwa lekarstwa dziś w południe i jak na razie, kupy jeszcze nie było. Czy mogę jeszcze jakoś jej pomóc? Mała jest karmiona Bebilonem 2. Dostaje codziennie 150ml zupki, co drugi dzień z żółtkiem, oraz desery owocowe, pije również ok. 150 ml soku (Bobofrut). Nie chce w ogóle jeść kaszek, ryżowe odpadają ze względu na powtarzające się zapar...
  • Odstawiam córkę 5,5 m od piersi, karmię ją już tylko rano, wieczorem i w nocy. W dzień dostaje marchewkę z ziemniakiem (do 10 łyżek) kaszkę jaglaną i ryżową na mleku modyfikowanym (ok. 150 ml). Mleko wprowadzaliśmy stopniowo, testowaliśmy też wcześniej marchewkę i nie było żadnych problemów. Przy nowej diecie córka miesiąca nie robi kupy już piąty dzień. Śpi dosyć dobrze, wieczorem marudzi trochę ale to chyba kwestia ząbkowania. Czy powinnam zmienić coś w diecie lub zastosować j...
  • synuś za tydzień będzie miała 8 miesięcy a ciągle ma problemy ze zrobieniem kupy.od prawie miesiąca jesteśmy na nutramigenie,gdyż ciągle miał wzdęcia i pojawiło się na jego ciele kilka suchych plamek.od tygodnia podaje mu laktulozę,gdyż po mleku problem wzdęć się nie rozwiązał.jest trochę poprawy ale synek jest strasznie zagazowany i przez to często płacze.mierzę mu czasem temperaturę w pupie i stąd wiem,że boli go brzuszek.pije herbatek i wody dosyć dużo,jabłko też mu tarkuję.now...
  • witam, chcialam sie Was doradzic, bo moj 6 miesieczny synek ma zaparcia nawet po soczku jablkowym. Probowalam juz fiormy hipp te co sa opisane jako rozluzniajace i gerbera, ale nic z tego. Myslicie ze moze przecierowe nie beda dzialac zapierajaco? Doradzcie cos. Dzieki
  • Chciałam zapytać jakie jedzenie ma rozwalniające działanie na stolec. Moje dziecko ma duże proplemy ze zrobieniem kupy i strasznie się przy tym męczy. Nie wiem jak mu pomóc. Jakiego jedzenie unikać a jakie jest wskazane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się