Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      susz

susz

(29 wyników)
    • Mam taki domowy problem, do niedawna mieliśmy wannę i sznurki, teraz mamy brodzik z kabiną i powstało pytanie 'jak suszyć większe pranie w zimie'. "Większe" to znaczy np poszwy z poscieli i inne takie, które na kaloryfer w żaden sposób nie wejdą. Czy może ktoś wynalazł jakiś sprytny sposób na to?
    • są w środku (i na niektórych naczyniach) krople wody? Spodziewałam się 100% wysuszenia naczyń, tymczasem zawsze się trochę wody znajdzie, zwłaszcza na niektórych naczyniach w dolnym koszu, nie jest tego duzo, ale jednak, czy to normalne? Czy wyjmujecie ze swoich zmywarek 100% wysuszone gary?
    • Witam, gdzie mogę kupić takowy na sztuki? Widziałem takie akcenty w katalogach łazienek i wyglądało ładnie Dziękuję Darek
    • Mam pralkę starej daty- Foron bez wirowania, a łazienkę nowej daty :) - wlasnie sie wprowadzilam. Kabina prysznicowa i sznurki na bielizne wiszace w drugim kącie łazienki. No i z prania kapie jak cholera :))) mimo wykrecania. Macie jakiś pomysł, jak to rozwiązać, gdzie i jak przestawic sznurki, może jakiś niedrogi pomysł. Kupno nowej pralki na razie nie wchodzi w grę. Poradzicie???????????//
    • Chcę kupić pralko-suszarkę. Wiem, że lepsza jest opcja pralki i suszarki oddzielnie ale cóż, wymiary pomieszczenia na to nie pozwalają. Znalazłem takie 2 modele: I nie wiem, który wybrać. Candy jest nieco droższa ale czy to znaczy, że lepsza? Obie są niezbyt głębokie (54cm) mają duży wsad do suszenia. Piorąc np. 5kg nie trzeba suszyć na 2 razy jak w wielu innych modelach. No i Candy ma klasę AAA. Nie wiem jak do suszenia udało się producentowi uzyskać klasę A ale tak deklaruje. Któ...
    • W czasie suszenia, strasznie śmierdzi rozgrzaną gumą, nie byłoby problemu, gdyby ten smród nie przechodził na ciuchy. Problem z nią mamy od nowości, na początku myślałam, że to przejdzie, ale nie przeszło. Zastanawuiam się czy można to zareklamować, czy może da się coś z tym zrobić?
    • Proszę o podpowiedź. Mam malutkie mieszkanko i problem z suszeniem. Co wybrać, urzadzenie 2w1 czy osobno? Na co zwracać uwagę? Jakich firm unikać? Dzięki z góry
    • witam, Chcemy kupić suszarkę. Mamy możliwość podłączenia jej do przewodu wentylacyjnego ale wiadomo - więcej roboty (pozwolenia kominiarzy itp). Kondensacyjna jest zdecydowanie łatwiejsza do zainstalowania. Ale (po doświadczeniach z okapem i pochłaniaczem) jakoś mi się wydaje że kondensacyjna może być mniej wydajna i praktyczna niż wywiewna. Czy ktoś mógłby sie podzielić wiedzą/doświadczeniami na ten temat?
    • kiedy jeszcze suszarka byla tylko moim marzeniem obilo mi si o uszy, ze dostepne sa jakies kulki/srodki zapachowe nadajace suszonej bieliznie swiezy zapach; mozecie mi podpowiedziec gdzie cos takiego moge zakupic? na razie nigdzie sie z tym nie spotkalam...
    • witam, szukam suszarki do ubran, takiej co wyglada jak pralka. mam 2 malych dzieci i nie mam miejsca w mieszkaniu na stojace suszarki. czy taka suszarka bardzo gniecie ubrania? ktor polecacie? czy mozna ja postawic na pralce?
    • zastanawiam się, czy kupić sobie pralkosuszarkę. czy warto. Myślę nad Boschem za ok .2700 PLN. Podobno jednak zuzywa dużo wody (114 l na suszenie), co nie jest dramatyczne, więc nie czuję się przekonana, żeby jej nie kupować. Może ktoś doradzić?
    • Zastanawiam się nad zakupem pralko-suszarki; mam już dość widoku wszędzie suszącego się prania. Czy ktoś użytkował taki sprzęt? Jakie ma on zalety i wady? Czy w ogóle warto się tym interesować? Proszę o rady i Wasze doświadczenia.
    • jak w nowoczesnej lazience rozwiazac problem suszarkowy?szczerze mowiac nie wyobrazam sobie by recznik po kapieli zawieszac na malym haczyku. haczyki a i owszem sa fajne ale do malych recznikow. a i przepierke tez tzeba gdzies od czasu do czasu rozwiesic...piekno i estetyka swoja droga ale praktycznosc w zyciu swoja. licze na wasza pomoc
    • Witam, od paru miesięcy posiadam suszarkę (renomowanej firmy, model z dodatkowym wentylatorem) i w zasadzie jej nie używam. Chyba się jej po prostu boję :) Moja suszarka podczas suszenia rozgrzewa się prawie do czerwoności, i to bez względu na program, ilość załadowanego prania itd. Metalowa pokrywa wręcz parzy, a temperatura w dużej 8m-łazience podnosi sie o ok. 3st.C! Choć wezwałam serwis, nie uspokoiły mnie wyjaśnienia, że tak ma właśnie być. Bo dla mnie nie jest to normalne. Dodam...
    • Witam, cześć! Mam pytanko, czy ktoś z was użytkuje pralkosuszarkę lub suszarkę???? Zastanawiam się nad kupnem, sprzedawcy zachwalają, a jakże!, foldery też, ale wiadomo, życie sobie... Konkretnie interesuje mnie to, czy ciuchy po wyjęciu z suszarki można od razu układać w szafach? Czy trzeba je podsuszać, studzić ( ktoś mi mówił, że wyciąga gorące, tylko nie wiem, czy wybrał taką opcję, czy tak jest w ogóle )? Łazienka w domu będzie raczej mała, suszarni nie ma, stąd pomysł na pr...
    • czy ktoś ma może doświadczenie z takim urządzeniem? Czy warto kupić pralko- suszarkę, czy pozostać jednak przy samej pralce? Jakie są Wasze opinie?
    • Witam, bardzo prosze uzytkownikow pralko-suszarek o info jak sprawuja sie w praktyce. czy nie niszczy tkanin, czy sa ciche, czy nie gniecie bardzo ubran.. i ogolnie czy warto kupic, czy nie okazalo sie po jakims czasie ze jednak suszarki nie uzytkujecie.. zbedny luksus..? ps. mam zamiar kupic Siemens WXD 1260 EU dziekuje za info
    • No właśnie. Czy ktoś wie co to znaczy i czym się różnia od siebie i która jest lepsza?
    • który ma służyć do suszenia ręczników. Grzejnik nie jest podłączony do instalacji CO, ma termostat i grzałkę i z założenia ma być elektryczny. Pan Magikoręki odradził mi napełnienie grzejnika wodą, bo ponoć jakby się zepsuł termostat, to woda by się tak mogła nagrzać, że mogłaby rozwalić grzejnik i poparzyć wszystkich parą, a żeby temu zapobiec należałoby założyć na grzejnik wielki wstrętny żółty zawór bezpieczeństwa, co nie wpłynie korzystnie na wystrój wnętrza. Doradził za to ...
    • nie znam się kompletnie na zmywarkach. Jestem posiadaczką Boscha od niedawna. Używam Calgonit 3 w 1 i najczęściej zmywam na takim normalnym, standardowym programie do średnio brudnych naczyń. Wszystko jest u mnie "auto". Tylko że zarówno po zwykłym suszeniu jak i po trybie suszenie extra naczynia nie są zupełnie suche. Toz naczy same naczynia są suche, ale na koszyczkach w zmywarce są kropleki wody i to sporo! I ta woda przy wyciaganiu naczyń kapie sobie i zostawia zacieki na szkle....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się