-
Przez całe lata moje włosy rosły sobie w spokoju, nawet nie chciało mi się przycinać końcówek. U fryzjera byłam dwa razy w życiu, raz wycieniować od ramion do połowy pleców, drugi raz miesiąc później wyrównać to draństwo w jasną cholerę ;) Tylko że one, tego, ostatnio przestały nadążać z odrastaniem i zrobiło się ich strasznie mało na objętość, wyglądają dość smętnie i od jakiegoś czasu powoli dojrzewam do skrócenia. Tylko nie wiem jak się za to zabrać. Z góry mówię [b]nie stać mnie na fryzje...
-
Musze sobie kupić nową suszarkę i wpadły mi w oko jonizujące, że niby włosy są mniej naelektryzowane. Pytałam dzisiaj o tę funkcję panią w jednym z elektromarketów. Powiedziała, że jest sceptyczna, bo słyszała, że jonizacja działa wyłacznie ze strumieniem zimnego powietrza, jak się suszy gorącym to już nie działa. Ciekawe. Jak jest naprawdę? Czy to w ogóle działa? Suszenie zimnym powietrzem tez brzmi zachęcająco - da się tak włosy wysuszyć? Warto kupić taka suszarkę, czy to ściema jest?
-
Na fali tematów o sprzątaniu... Jak się zabrać za pranie poduszek, jaśków czy kołder? Oczywiście wszystkie mają jakieś znaczki, ale bardziej ufam doświadczeniom forum niż zaleceniom producenta :o)
-
Napaliłam się jak łysy na grzebień ;-)
Kupiłam : płatki kukurydziane zwykłe, płatki owsiane, płatki orkiszowe, otręby pszenne, otręby żytnie, siemie lniane (niemielone), sezam, migdały, orzechy włoskie, rodzynki oraz suszone ananasy.
Co z tym zrobić? Zmieszać wszystko razem i już? Czy trzeba mielić, prażyć...?
-
W ramach nosa policyjnego psa odkryłam czające się w kąciku przepocone męskie
obuwie sportowe (typ 'koszykarski'). Buty są w stanie skrajnie wonnym,
przepranie samych wkładek i sznurówek i wywietrzenie reszty będzie półśrodkiem
na dwa tygodnie. Wynieść do śmieci chyłkiem - nie wyniosę, bo z zewnątrz są w
stanie bardzo dobrym, a najtańsze nie były. Wiem, że dziecięce adidasy jak
najbardziej dawały się uprać.
Czy któraś z Was prała takie buty? W pralce w zimnej wodzie, w letniej (30 -
...
-
Wyskakuję z pytaniem jak "Filip z konopi" no ale trudno. Ku mojej
ogromnej uciesze ;) zepsuła mi się pralka której nie znosiłam
szczerze i teraz pora kupić nową. No i tu mam pytanie - czy macie
coś godnego polecenia, coś co nie pierze 2,5 godziny bawełny w 40
stopniach, co nie gania podczas wirowania po całej łazience
zrzucając wszystko z siebie , co nie psuje się co kilka miesięcy?
Zastanawiam się czy kupić samą pralkę czy może pralko-suszarkę
(podobno naprawdę działa i wreszcie...
-
Z racji, że moja szuszarkolokówka Philipsa właśnie się spaliła, szukam podobnego urządzenia do stylizacji włosów. Mam włosy gęste ale cienkie, podatne na stylizacje. Obecnie mam krótką fryzurę i taka lokówka przydawała się do robienia kształtnej kopułki z tyłu (przykładowe foto, aż tak wysoko nie podnoszę)
[img]https://img149.imageshack.us/img149/6158/sarahhardingds1.jpg[/img]
Ale sporo osłuchałam się nt. szczotki obrotowej, że świetnie podnosi włosy itd. Tylko pytanie, czy taka szczotk...