Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
      susz

susz

(8 wyników)
    • Chciałabym wyprać płaszcz puchowy. Na metce jest napisane aby po wypraniu wysuszyć go w suszarce. Problem w tym, że takowej nie posiadam. Do płaszcza dodano piłeczkę, więc podczas prania puch nie powinien się zbić, ale czy jak rozłożę płaszcz na suszarce to czy ten puch się nie zbije z powrotem? Uprzejmie proszę o pomoc :)
    • dzis pierwszy raz wrzucilam moje 2pary Emu do pralki, program na delikatne pranie, z plynem do prania welny, potem jeszcze raz je odwirowalam bo byly bardzo nasaczone woda, wyjelam je z pralki i nadal ociekaly woda (to wirowanie w pralce chyba nic nie daje), musialam nawet je odcisnac z tej wody rekami, no i teraz nie wiem czy one wyschna dokladnie?? wepchnelam w nie gazete i recznik (zeby sie nie zdeformowaly), postawilam i czekam... na kaloryfer nie wolno bo wyjda plamy. Shit, no nie wi...
    • czy to jest uwarunkowane tylko jakością tej rzeczy? czy sposób prania i suszenia też ma coś do powiedzenia? napiszcie coś, bo mnie trzęsie, własnie zniszczono mi spódnicę, którą mam od 3 tygodni...
    • Moj chlopak kupil sobie 2 swetry z 100% welny merynosow, w domu odkrylismy ze na metce jest info ze mozna prac tylko chemicznie :/ Rzeczywiscie musi tak byc? Czy program prania recznego w pralce w takim razie "zabije" te swetry? Moze macie jakies doswiadczenia w tej dziedzinie? Aha, nie wiem czy ta wiadomosc cos pomoze ale swetry sa Ralpha Laurena.
    • Nie wiedziałam, gdzie ten wątek umieścić...Ratunku, jak powyżej. Wiedziałam, że powinnam zanieść do pralni ale szkoda mi było parę zł. Puch się zbił i z kurtki został sam materiał. Powiesiłam ją na kaloryferze, żeby ten puch wyschnął. Może da się jeszcze uratować? Myślę, że jak wyschnie, to czy suszarką rozbiję ten puch, bo na razie to tylko kulki są, a nie puch. Tylko proszę sobie darować komentarze, typu ale jesteś głupia, wystarczy, że sama już tak pomyślałam. Teraz potrzebuje porady, czy...
    • Prosze poradźcie jak i w czym wyprać kurtkę puchową żeby nie straciła na "puszystości"?? W jakiej temperaturze, jak suszyć?? Macie jakieś sparwdzone pomysły??
    • wiec stawia kolacje....
    • w czym można pójść na Sylwestra na domówkę w gronie 10 osób? Raczej należy się ubrać "luźno"? Proszę o rady. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się