susz

(10 wyników)
  • W niektórych rejonach Polski susza trwa już ponad miesiąc. Ziemia staje się coraz bardziej sucha, a stan ten pogarszają upały i wysuszający glebę wiatr. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2816490.html
  • Latem schną same, jak zimno sie zaczyna robić, wtedy troche podsuszam...
  • Przejeżdżając koło ręcznej automyjni w Staszowie pomyślałem, że chyba jednak trzeba umyć autko. Zajeżdżam więc i życzę sobie: mycie karoserii, odkurzanie, kosmetykę wnętrza i umycie szyb. Na pytanie czy chcę też suszenie odpowiadam przecząco. Ale miałem szczęście. Szef automyjni zdecydował, że "suszenie będzie gratis" (chyba dawno nie miał klientów :]). Nie widząc żadnej dmuchawy, albo czegoś w tym stylu zastanawiałem się na czym to suszenie będzie polegać. I gdy zobaczyłem to myś...
  • dobreze po praniu? Np. rozciągnięty podkoszulek, albo spodnie. Zauważyłem,ze czasem się po praniu ładnie sciagają i lepiej leżą, a czasem nie. Od czego to zależy? OD temperatury pranie?? Czy, jak mi sie wydaje, raczej od tego na ile szybko suszymy? A może chodzi o cos jeszcze innego?
  • Nie wierz przestarzałym mitom - po niektóre produkty i dania warto sięgać, bo ich szkodliwość naukowcy już dawno „odszczekali”. Sprawdź, co powinno wrócić do twoich łask i częściej gościć na twoim talerzu. 1. Sałata lodowa To prawda, że sałata lodowa zostaje w tyle za szpinakiem, jeśli chodzi o jej wartości odżywcze, ale to nie powód, by z niej rezygnować. Ten rodzaj sałaty zawiera więcej, niż tylko wodę, jak zwykło się o nim mówić. Z resztą, czy jest coś złego w produktach...
  • Zachodniopomorskie Wojewódzkie Centrum Zarządzania Kryzysowego (WCZK) ostrzega przed upałami. Według biura prognoz, we wtorek i środę na obszarze woj. zachodniopomorskiego, poza nadmorskimi plażami i kurortami, temperatura może osiągnąć nawet 32 st. C. W komunikacie przesłanym PAP służby wojewody zalecają zasłanianie okien i stosowanie urządzeń klimatyzacyjnych w pomieszczeniach, a także sprawdzenie, gdzie znajdują się domownicy i najbliższe osoby. "W godzinach od 10 do 19 należy ogr...
  • Co może psuć miejski krajobraz? Kominy fabryczne, brudne ulice, bazgroły na murach? Niekoniecznie, bo równie dobrze może to być susząca się na balkonach bielizna. Do takiego wniosku doszły władze Szczecina, które chcą zakazać szpecącego procederu Do tej pory szczecinianie, susząc pranie, kierowali się zdrowym rozsądkiem - wieszali mokrą bieliznę na balkonach albo stawiali suszarki w oknach, bo tam przewiew i lepiej schło. Ale jak to często bywa z pragmatykami kierującymi się w życiu ...
  • Moją traumą życiową jest za mały zlew w kuchni...
  • Jak to ktoś kiedyś zauważył, wszystkie nasze rozmowy sprowadzają się do dwóch tematów, to teraz porozmawiajmy dla odprężenia o ulubionych potrawach wigilijnych i nie tylko. Czy macie taką potrawę, na którą czekacie cały rok?
  • Nie,nie jestem wrogiem..Bynajmniej.Chodzi o coś co było dla Was zaprzeczeniem czegoś tam.Ja zacznę od antyherbatki.Miałam drzewiej koleżankę na studiach.Ona tak oto piła herbatę: Wwsypywała do szklanki suszone liscie w ogromnej ilosci.Zalewała wrzatkiem.Napar miał kolor niezłej kawy.Wypijała kilka łyków i coś tam robiła.Potem gotowała wodę,dolewała do szklanki,wypijała kilka łyków,coś znowu robiła,zagrzewała wodę.. i tak...aż do następnego dnia rano,kiedy to macając po stoliku do...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się