susz

(54 wyniki)
  • a raczej napar-herbatka z nich,slyszalam ze bardzo skuteczne.mlody juz2gi tydzien ma luzne stolce.2x u lekarza a le nie dostalismy zadnych lekarstw.kupilam suszone jagody,prosze pomozcie jak zrobic napar i jak czesto podawac w jakiej ilosci?zalezy mi na czasie
  • Dziewczyny, czy wiecie coś o owocach suszonych, chodzi mi głównie o morele i rodzynki i ich ewentualny wpływ na kolki maleństwa? Można czy nie można jeść?
  • Teza artykułu z lekka absurdalna -- dlaczego 'herbatka' ziołowa miałaby być lepsza od tabletek czy syropu, które przygotowuje się często właśnie na bazie ekstraktów z ziół? Obrzydliwość formy (gorzki napar) ma jakieś szczególne działanie lecznicze? Zamiast kombinować z naparami, lepiej podać dziecku syrop ziołowy w dawkach przeznaczonych dla dzieci, przygotowany na bazie standaryzowanych ekstraktów ziołowych. Ile jest dobroczynnych ekstraktów w łyżce akurat zaparzanego suszu z zió...
  • co na zatwardzenie dla dwuletniego dziecka?
  • Moja córcia kończy lada dzień 10 miesięcy i od urodzenia ma problemy z kupkami.Bylo to "niby" związane z wzmożonym napięciem mięśniowym.Ale to trwa nadal, co kilka dni ma zatwardzenie.Rozwija się prawidłowo, raczkuje staje przy wersalce.Czy Bebilon Pepti może zatwardzać??Poradźcie coś-proszę,bo już nawet myślałam,że to pasożyty!!!!
  • Witam. Moja roczna córka w czwartek zachorowała na grypę żoładkową plus wymioty (dokładniej - zaraziła się bo wszyscy domownicy również chorowali) Była lekarka ,mała dostała lekarstwa ,ma diete i wszystko niby zmierza ku końcowi czyli ;nie wymiotuje ,ma apetyt i dużo pije ,poprawiło się jej samopoczucie ale martwi mnie jedna rzecz - nadal robi rzadkie kupki 5 razy dziennie (co prawda zawsze robiła 4,5 i było ok )ale przypominają one konsystencję musztardy -mają identyczny zapach i...
  • ..... ale takie naprawde skuteczne i co ile wasze maluchy robią kupke moje ostatnio co 6 dni
  • Mam 6 m-cznego synka -ma zatwardzenie,ale slyszalam,ze tarte jablko zatwardza,ale jak ja mam mu podac w kawalku,jak nie ma zabkow.Pomozcie!
  • Mój syn(1 rok) ma straszne problemy z zrobieniem kupy, bardzo stęka i robi się bordowy. Zastanawiam sie co mu podawać, bo nasza pediatra jest na miesiecznym urlopie więc muszę jeszce troche poczekac na wizyte. Pije od jakiegos czasu mleko krowie ale przedtem tak sie nie męczył. Prosze o jakieś rady. Dodam że syn je juz prawie wszystko.
  • Dziewczyny, bardzo proszę o Wasze wypróbowane przepisy/sposoby na radzenie sobie z zapaciami u dzieci. Mój 4-latek jest "mięsno-nabiałowy", robi kupki jak twarde kulki. Teraz je dość sporo gruszek, ale tylko bez skórki, bo inaczej nie chce. Do niedawna zjadał z chęcia słoiczki Gerbera dla niemowlaków -Jabłka z suszonymi sliwkami. Niestety, wycofali ten produkt, a on śliwek suszonych w całości nie ruszy. Może samemu zrobić taki przcier? A czy macie doświadczenia z siemieniem lniany...
  • Moje dziecko od kilku dni robiło twarde kupki. Wczoraj wcale. Dziś przy wypróżnianiu się strasznie parł. Było widać że robi to z trudem. Strasznie się zdenerwowałam bo na kupce była świeża krew i tylko w tym miejscu gdzie kupa była naprawdę twarda. Było to może w 2-3 miejscach na kupce. Może okropnie to zabrzmi ale rozgrzebałam tą kupkę i w środku nic takiego nie widziałam. Czy mogła to spowodować twarda kupa?
  • Help mam problem moja mała córcia ma zaparcia (ma 15 m-cy)Monika
  • moj 8 miesieczny maluch ma zatwardzenia, oprocz piersi je zupki, chrupki, biszkopty i pije soczki. Od tygodnia ma zatwardzenia, jak mu pomoc, moge cos swoja dieta zrobic dla niego? bede wdzieczna za odpowiedz, Mama Bartusia
  • mam pytanie co dajecie swoim dzieciom jak wymiotują i mają rozwolnienie, bo moja mała nic nie chce tylko pije. Prosze o rady
  • Córka ma 16 m-cy. jest absolutnie wszystkożerna (a zwłaszcza to co jedzą inni, szczególne starszy brat). Myslę, że dietę ma w miarę zbilansowaną- sporo warzyw i owoców, mięsko, czasem ryby, poza tym uwielbia jogurty owocowe, no i jest nadal na piersi. Problem w tych nieszczęsnych kupach. Zwykle robi co dwa dni- ok- ale ostatnio ma problem i kupy nie ma 3-4 dni, a jak w końcu robi to z krzykiem, bo zrobic tej kupki nie może. I stąd mam pytanie co poza suszonymi sliwkami mogę jej dac by j...
  • Witam. Mam na imię Ania. Od 3 miesięcy jestem mamą małej Julci. Jest to zdrowe, prawidłowo rozwijające się dziecko. Jednak od około miesiąca mamy z nią problem. Julka ma zaparcia. Nie załatwia się po 3, 4 dni, w końcu dostaje czopek i wtedy robi kupkę. Jest to problematyczne, bo mała ma skazę białkową i nie może tyle nie załatwiać się. Lekarz prowadzący daje jej specjalne granulki homeopatyczne, ale nic nie pomaga. Czopków też nie można dawać cały czas. A dodam jeszcze, że jest ka...
  • Tyle co jesienią z niej wyszliśmy. Chłopaki (bracia męża), gdzieś ja załapali i przynieśli do domu. Do wczoraj u nas wszyscy zdrowie. W nocy maly 39,10, kaszel i oslabienie. Dzisiaj wymioty i rozwolnienie buuuuuuuuuuuuuuuuu No i od nowa nifuroksazyd, orsalit, lacidofil, smecta, gastrolit Do tego ryz gotowany, kurczak gotowany, zupa jarzynowa Acha no i jagody suszone (kompocik) oraz cola odgazowana. Jakie jeszcze patenty/leki macie wy? Moze cos innego lepiej pomaga ? Pytam sie ...
  • Mój Syn od środy otrzymuje EURESPAL x 3 po 4 ml + FLEAMINĘ x 2 (po 10 kropelek) + spray do noska x 3. Lekarz stwierdził początkowe zapalenie oskrzeli powiedział iż na początku spróbujemy z tymi lekami ewentualnie jak nie pomoże to podamy antybiotyk. Pomogło dziś mamy poniedziałek Syn czuje się znacznie lepiej jednak mamy problem z kupami. Ma bóle brzuszka które kończą się puszczaniem bączków ewentualnie mokrym bąkiem. Obserwuję i widzę, że bardzo cierpi gdy nadchodzi ból brzuszka pręży si...
  • Wiem, że to nie jest to forum, ale proszę moderatorów żeby póki, co nie przenosiły tego wątku, bo są tu mamy w z dziećmi różnym wieku, na których pomocy bardzo mi zależy. Mój synek od czasu do czasu ma straszne zatwardzenia. Dzisiaj przeżyliśmy gehennę z kupką ja się popłakałam i on się popłakał. Lekarka przepisała mu syrop, ale nie chce mu go często podawać, bo boje się ze później już, w ogóle nie zrobi sam kupki. Daje mu 2 jabłka dziennie dużo picia zresztą jada przeważnie same...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się