susz

(41 wyników)
  • czy mozna jesc suszona zurawine bez ograniczen karmiac piersia?
  • jak to jest z pestkami np. słonecznika, dyni czy suszonymi owocami np. rodzynki, żurawina itd podczas karmienia. nie są zbyt ciężkostrawne dla maluszka, jeśli mama karmiąca piersią je wsuwa?? wiadomo, że słonecznik czy dynia zawierają dużo oleju w sobie. lubię te z siemię lniane i sezam. wiecie coś na temat? pozdrawiam.
  • Mam pytanie, czy w czasie kiedy karmi się piersią można jeść suszone figi i rodzynki? A jeśli wolno to w jakich ilościach.
  • jak przygotować wywar z suszonych śliwek dla dziecka, żeby nie był za mocny lub za słaby? Żeby jednym słowem działało na zaparcia. ile śliwek na ile wody i ile to ma razem stać? bede wdzieczna za przepisy. pozdrawiam
  • co moge brac na zaparcia karmiąc piersią?? dzieki
  • :-) Witam serdecznie Kochane Panie, czy zwykły biały cukier szkodzi podczas karmienia piersią ? Potrafię zjeść normalnie z łyżeczki taką mam ochotę na słodkie, ale nie pomyślałam czy Maja może przez to mieć kłopoty z brzuszkiem.. Prosze o poradę , z góry dziękuję ! celka
  • Dziewczyny, co jecie gdy macie ochotę na coś pysznego między posiłkami? Pani Moniko - można jeść bakalie? Suszone śliwki i orzeszki to chyba nie bardzo, ale rodzynki, figi, daktyle, żurawinę, suszone jabłka? A sezam i sezamki? A jogurty owocowe? Oj, od kiedy karmię jestem ciągle głodna ;-)
  • witam! od momentu zajscia w ciaze mam problem z wyproznianiem sie.obecnie jestem mamusia 6-ciotygodniowej Marysi i problem nie zniknal.Chcialabym sobie pomoc pijac np.herbate Figura,jednak nie wiem czy powinnam karmiac piersia...z gory dziekuje za pomoc
  • Witam, czy kroś się orientuje, czy Sinlac może powodować zaparcia tak jak kaszka/kleik ryżowy? Dopiero po kupieniu zauważyłam, że sinlac zawiera też ryż a kupiłam go właśnie dlatego,że po kleiku córka ma zaparcia a w ogóle to jest alergikiem a muszę coś jej dawać bo wracam do pracy.
  • witam, jestem mamą 2-tygodniowego Damianka i karmię go piersią. O ile mój syn nie ma problemów z wypróżnianiem to niestety ja od 5 dni mam zaparcie. Co można na to poradzić skoro dieta nie może być bogata w błonnik? Czy ktoś, a w szczególności pani Monika może mi pomóc? pozdrawiam, agnieszka
  • Jak sobie poradzilyscie z niedoborem np wapnia, ktore jest w nabiale, mleku? Co jecie na kanapce, samo mieso? Z czym jecie, o ile jecie, musli? Jecie jakies slodkie przekaski - wszedzie w skladzie slodyczy jest mleko:((( Jestem wegetarianka a moj 7 tyg maluszek ma prawdopodobnie alergie na bialko. Ta dieta to dla mnie masakra. Nie wiem jak sie do tego zabrac.
  • Mój 6 miesięczny synek ma zaparcia.Karmie piersią ale je obiadki z marchewką kleik ryżowy. Jakie owoce mogę mu podawac by rozlużni kupy.A swoją drodą dobrze teą wiedziec co na biegunki i przy częstych stolcach?
  • Moja 1,5 miesięczna córeczka jest uczulona na mleko i przetwory. W ramach mojego obiadu sprawdzamy pomału kolejne produkty. Na razie delikatne mięsko, gotowana marchewka lub buraki, ziemniaki i o.k. Ale te śniadania i kolacje... Zanim zostałam "alma mater" podstawą mojego żywienia był właśnie nabiał. A teraz co? Chlebek i wędlina :( Żadnego serka białego, jogurciku :( buuu Na kanapki nie mogę już patrzeć. Może macie jakieś pomysły co po za kanapkami można wymyślić na kolację i śniadania. W...
  • karmię piersią od początku, syn ma 3 m-ce. Czy fakt, że w ciąży, po porodzie i obecnie mam nienajlepszą morfologię (=niedokrwistość) ma wpływ na dziecko - czy z mlekiem dziecko bierze od matki też żelazo? Syn jest bardzo spokojny, od miesiąca przesypia prawie całą noc - od 22.oo do 6.oo. Jeśli dla dobra dziecka powinnam jeść więcej żelaza to prosze o podpowiedź w jakich produktach jest go dużo bo po tabletkach wizyty w WC przypominają rodzenie kamieni. I drugie pytanie - od kilk...
  • witam karmie piersia swojego 2 miesiecznego synka, od dnia porodu mecze sie z zaparciami juz nic niepomaga chcial bym sprobowac sposobu z przed ciazy 1dniowej diety owsianej, chce wiedziec czy niezaszkodze tym synkowy jesli caly dzien bede jadla tylko owsianke?
  • Mam problem ze wszechogarniającą suchością: w ustach brakuje mi śliny, w oczach łez, śluzówka w nosie też wyschnięta. Skóra też sucha ale to akurat norma u mnie. Nie wiem co jest grane... Początkowo myślałam (gdy tylko w ustach miałam sucho), że nasiliło mi się pragnienie związane z karmieniem. Córka 1,5 roczna w nocy je często więc i ja całą noc popijam. Zimą zganiałam to na grzejniki, mimo że przy głowie nawilżacz. :P Teraz już nie wiem co o tym myśleć. Rano budzę się "z piaskiem" pod powie...
  • Pani Moniko, Poczytałam już trochę forum i wiem, że sporo już było wątków na ten temat, ale nie na wszystkie moje pytania znalazłam odpowiedzi, więc proszę o pomoc w rozwianiu moich wątpliwości: 1) jeśli wyjmę odciągnięty pokarm z lodówki i podgrzeję do podania, a mój mały ssaczek nie zje wszystkiego - czy pozostały pokarm mogę ponownie schować do lodówki lub pozostawić w temperaturze pokojowej i podać go małej przy kolejnym karmieniu (jeśli z lodówki to podgrzany, a jeśli z tempe...
  • witam mój synek ma sześć miesięcy i trzy tygodnie.Dwa tygodnie temu zaczęłam rozszerzać mu dietę(do tamtej pory był wyłącznie na piersi i z kupkami nie było żadnego problemu ok.6 dziennie) godz. 9 dostaje 80g.kaszki ryżowej bezglutenowej z jabłuszkiem (ze słoiczka ) pózniej karmimy się piersią i tak koło 13 dostaje krem z marchewki lub marchew z jabłkiem po czym kontynuujemy karmienie piersią.Problem w tym że mały ma straszne zaparcia robi kupkę raz na dwa trzy dni przy tym strasznie c...
  • Witam, karmię piersią i od jakiegoś tygodnia mam nie lada problem. Ponieważ moje Maleństwo ma podejrzenie skazy białkowej, jestem od 3 tygodni na diecie bezmlecznej itp. I niestety w związku z tym pojawiły zaparcia. Staram się jeść zdrowo, nie jadam słodyczy ani ciastek, jem kasze, ciemne pieczywo, płątki owsiane, kukurydziane, gotowane marchewki i buraki, jabłka, gruszki, winogrona. Dodam tylko, że na razie wstrzymuję się z rozszerzaniem mojej diety, bo Mała była potwornie wysyp...
  • Witam, Czy mama karmiąca piersią może jeść suszone owoce typu śliwki, aby pomóc sobie z zaparciami? Otręby, woda mineralna i jabłka nie pomagają, a po czopki nie chcę sięgać. I drugie pytanie: co skutecznego na hemoroidy po porodzie można stosować? Męczę się z nimi już prawie drugi tydzień, czopki hemorol nie pomogły, mam jeszcze Posterisan, ale nadal efektów brak. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się