susz

(11 wyników)
  • Pani doktor mam problem z zaparciami u 15-miesiecznego dziecka. Herbatka z rumianku nie pomaga. Co mogę jeszcze podać? Do tej pory nie miałam tego problemu. Mała dużo pije. Dziękuję za poradę.
  • Pani doktor i dobre mamy! Moja 4 letnia córka ma problem z zaparciami, pomagam jej lactulozą już od kilku miesiecy, ale mam poczucie, że już nie działa. Znam wszystkie rady z tego forum, dbam o dietę, córka dużo pije, nie je czekolady, ale suszonych śliwek też nie, podobnie jak niewielkie ilości surowych warzyw. Obecnie na kupę czekamy od niedzieli, to nasz nowy rekord. Jeżeli córka zdecyduje się zrobić ją codziennie, to ok, nie ma problemu, nie męczy się i załatwia sprawę szybk...
  • Corka ma ponad 3 lata i od jakiegos czasu kiedy robi kupe mowi, ze ja boli i placze.Miala robione badania krwi i moczu i wyniki sa ok. Jest takim typkiem, ze nie je warzyw (surowych) a owocow bardzo malo (na nic zdadza sie porady-przemycaj warzywa w kanapeczkach itp.(kanapek nie je)).Ma pewnie malo blonnika w jedzeniu i stad problemy.Kupa jak wyjdzie nie jest twarda, pije wedle uznania(soki z wodą), chociaz kiedys pila w nocy teraz rzadko.
  • Mały od piątku ma okropne zaparcia. Bardzo stęka przy kupie , ciągle płacze, męczy się, a kupa - albo twarda, zbita, albo średnio papkowata. Wczoraj ze śluzem, ale nie wiem, czy to nie był wydalony czopek glicerynowy. Mały jest alergikiem, je Nutramigen, ziemniaki, brokuły, marchewkę, dynię i kleik kukurydziany. Jakiś czas temu jako nową herbatkę dostał herbatkę HIPP jagodową, ale w niewielkich ilościach. Teraz już jej nie dostaje. Co może być przyczyną takich zaparć i jak dzie...
  • Witam. Mam krótkie pytanie. Czy mogę podać 15 miesięcznemu dziecku Danone Activia? Podobno to pomaga na uporczywe zaparcia.
  • Pani Doktor, co zrobic z zaparciami u mojego 5,5 m-nego synka. Nie moze zrobic kupki. Robi ja raz na tydzien o konsystencji plasteliny i to z trudem. Wspieralismy sie czopkami glicerynowymi, ale to nie pomaga za bardzo. Synek je stale pokarmy. Rano kleik kukurydziany na moim mleku, potem moje mleko odciągnięte, obiadek (mloda marchew lub marchew z ziemniakami lub dynia z ziemniakami), nastepnie deserek, potem mleko z piersi. Prosze o pomoc.
  • Pani Doktor pisałam juz w osobnym poście o problemach dziecka z kupkam,mały ma w tej chwili prawie 20miesięcy ,robi kupki co trzy dni,wyeliminowałam z djety tak jak pani radziła ryz ,banana i wszystko co mogło by go zapierać,bardzo dużo pije,je dos duże porcje posiłkow,ogólnie z jedzeniem nie ma probemów.tydzień temu wybrałam się do pedjatry który przepisal Debridat3x5ml(mały wypija chętnie),Zyrtec w kropelkach 10kropelek przed snem i jedna saszetkę dziennie DICOMAN-u(mały nie c...
  • Mój półtora roczny synek Wiktorek ma problemy z wypróżnianiem się. Synek jakiś czas temu miał zatwardzenie i zrobienie kupki było dla niego bolesne. Od tego czasu, kiedy chce zrobić kupkę zaciska pośladki i za nic nie chce się wypróżnić. Kupka zapieka się i po jakimś czasie wychodzi sama co jest dla maluszka bolesne. Szukam produktu który rozrzadzi kupkę na tyle by synek mógł się bezboleśnie wypróżnić. Chcę dodać, że surowe jabłka pogorszyły sprawę a gotowane nie pomagają.Podawa...
  • Witam! Mój roczny synek przechodzi biegunkę, miał wysoką temp - do 39,4 i dlatego wylądował w szpitalu ma 3 dni. Dostał smectę, lacidofil i kroplówki, choć lekarz twierdził, że odwodnienia nie było. Nie jest to rota, ani adeno, ani salmonella. Teraz jest już w domu i nie wiem, co właściwie może jeść, ponieważ biegunka ciągle jeszcze jest, temp. już dawno nie ma. 3ego dnia pozwolona dać mu mleko i to chyba spowodowało powrót biegunki. Czy mogę podawać i ile sok z kleikiem HIPP OR...
  • witam moj synek skonczyl 6 misiecy jednak od dwoch miesiecy ma problemy z zrobieniem kupki. od misieca podaje mu soczki,zupki i deserki sloiczkowe.lekarka kazala wyeliminowac z diety marchewke wiec od 3 tyg. maly je tylko zupki bez marchewki i jablka, gruszki, sliwki ze sloiczka i bez zmian robi kupe co 4-5 dni z wielkim wysilkiem, prezy sie i robi sie niemaże ze bordowy?stosowalam czopki ale ile mozna? teraz daje mu syrop homopatryczny alvia zaparcia i to samo? co zrobic? doda...
  • Mój dwuletni synek od ponad roku cierpi na zapracie.Konsultowaliśmy się gastrologiem w CZD i zalecenia,wszystko może jeść.synek nie załatwia sie przez 3,4 dni a potem przez godzine biega po mieszkaniu i krzyczy,kupy sa twarde czasami z krwią,po 3 miesiacach bylismy na drugiej wizycie kontrolnej tym razem u innego gastrologa w CZD i pani doktor mówiła zupełnie co innego.Synek nie załatwia potzrzeb na nocnik tylko na stojaco,boi sie oddawać stolca a przyczyną jest wielki ból.Pani ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się