kdb.se 07.08.04, 13:49 Hej ile Was tutaj jest ze Szwecji ? Pozdarwiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Szwecja ? 07.08.04, 14:13 Witaj !! Ja i kendo i szczesliwa kamilka, ale ta ostania gdzies nam sie zapodziala niestety.No, jak ktoras misnelam, to przepraszam. A ty skad ??? Napisz cos wiecej,bo my tu ciekawskie )) Odpowiedz Link
kdb.se Re: Szwecja ? 07.08.04, 14:20 hej Kamila szczesliwa - to ja , tylko ostatnio tu w ogole nie bylam , ale wilka ciagnie do lasu U mnie troche sie zmienilo , wlasnie jestem w trakcie zmiany mieszkanka , od poniedzialku do pracy a synek do przedszkola . W poniedzialek tez przyjezdza moj maz Drek z Polski i jestesmy teraz tutaj w Stockholmie z ta rozniaca , ze on teraz ciagle jezdzi do Poslki i z powrotem . Poza tym wlasnie strasznie jestem przeziebiona i w ogole straszne nudy , wszyscy znajomi i moja siostra sa na wakacjach lub w Polsce To tyle co u mnie , a co u Was ? fajnie jeste tutaj teraz na forum , duzo sie dzieje i fajne dyskusje .... mam nadzije , ze mnie przyjmiecie znowu do sibie hihihihi Pozdrawiam z upalnego Johanneshov Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Szwecja ? 07.08.04, 14:42 Kamilko jak sie ciesze ze sie znalazlas !!! ( a ty tez swoje haslo zapomnialas, czy ci bylo za dlugie?), no nie wazne, fajnie , ze wrocilas. Poczytaj sobie co u nas, jest sporo nowych kolezanek na forum. Upaly bedziemy sobie wspominac w zimie jak nas tu ciemnosci ogarna. Ja narazie niutam sobie , ale po krzakach nie latam, bo kleszcze i weze brr.. Czy twoj synek dopiero zaczyna kariere przedszkolaka, czy tylko zmienil po przeprowadzce?? Oj va spännande.. Odpowiedz Link
kdb.se Re: Szwecja ? 07.08.04, 15:49 zaczyna kariere przedszkolna od poniedzialku ja juz sie denerwuje , ale damy rade ... przeprowadzka jest w trakcie , zamierzam jeszcze tu mieszkac jakis czas Pozdrawiam Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Szwecja ? 07.08.04, 16:12 Dacie rade !!, ale swoje trzeba oddenerwowac )) Ja wlasnie swojego na studia wyprowadzam do Jönköping i pepowina musi byc odcieta. U ciebie narazie sie rozciagnie zdziebko. Bedzie dobrze, do optymistow swiat nalezy !!! Odpowiedz Link
kendo Re: Szwecja ? 08.08.04, 00:23 czesc Wam!!!!!!!!! moje dziecie juz po przedszkolu i studiach.... teraz marzy mi sie byc mloda babcia ))))))))))))) ** milej nocy ** Odpowiedz Link
kdb.se :) 08.08.04, 08:07 Ale Wam dobrze , Wasze dzieci na studia lub juz po studiach a moj malec do przedszkola ciekawe jak to bedzie za okolo 20 lat ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
kendo Re: :) 08.08.04, 09:23 ** kdb.se a tego tez jestem ciekawa z punktu szybkiego rozwoju technicznego i socjalnego.... miejmy nadzieje,ze gorzej nie bedzie i ksztaltuj maluszka juz od teraz pozniej jak znalazl....sam bedzie madry i zaradny jak Mamusia Jego.... ** har Ni så bra.... Odpowiedz Link
kendo Re: :)Potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!! 12.08.04, 21:31 a wlasciwie nie ja a ktos inny, jezeli znacie jakas dziewczynke/chlopca w wieku 12 lat mieszajacy w Szwecji i chcacy nawiazac kontak e-mailowy ,prosze skontaktujcie sie ze mna droga e-mailowa dziekuje z gory.. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: :)Potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!! 12.08.04, 21:39 o cholera "pare" lat sie spoznilas ))) w moim gronie bractwo poroslo nie wiadomo kiedy ) ? Odpowiedz Link
tamsin Re: :)Potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!! 12.08.04, 21:41 Asia to tak zawsze jest, dzieci rosna, dorosleja a mamy caly czas mlode ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: :)Potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!! 12.08.04, 21:49 Pamietacie te moja kolezanke co w aptece prosila,:-prosze pani, niech nas pani ratuje, jakiego my mamy kaca! Ta sama ( my lubimy apteki )innym razem poprosila: - niech nam pani cos da, zebysmy byly zdrowsze, mlodsze i bogatsze. na to ta pani:- niestety nie moge pomoc, ale polecam zmienic meza..) Odpowiedz Link
kendo Re: :)Potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!! 12.08.04, 23:42 tamsin napisała: > Asia to tak zawsze jest, dzieci rosna, dorosleja a mamy caly czas mlode ) taaaaa mlode??? zmarszczek przybywa niemal za kazdym porankiem jak sie spojzy w lustro, jedynie duszyczka co zostaje jeszcze mloda-tak jest u mnie))) Odpowiedz Link
tamsin Re: :)Potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!! 12.08.04, 23:52 kendo ta mloda dusza najwazniejsza, cialo nie az tak wazne. co prawda slyszalam o kremie na zmarszki, ktory byl wlasciwie zrobiony z mysla o roztepach na ciele, ale cos tam zmodyfikowali i gwarantuja ze zmarszczki znikna, nazywa sie "StriVectin-SD" i gwarantuja rezultaty. To tak jakby ktos chcial troche zlikwidowac sobie te "kurze lapki" ) Odpowiedz Link
kendo Re: :)Potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!!!!!! 12.08.04, 23:47 asia.sthm napisała: > o cholera "pare" lat sie spoznilas ))) > w moim gronie bractwo poroslo nie wiadomo kiedy ) ? i w moim gronie znajomych rowniez, ale moze cos sie znajdzie u Kamilki Odpowiedz Link
kdb.se :) 12.08.04, 21:44 Ja znam - moja siostrzenica Olga , ma 12 lat urodzila sie i mieszka tutaj pisz do mnie na priva : adamskakamila@hotmail.com Pozdrawiam Odpowiedz Link
kdb.se Re: do Kendo 16.08.04, 20:29 Nie dostalam zadnej wiadomosci od Ciebie ((( Pozdrawiam Odpowiedz Link
kendo Re: do Kendo/ kdb.se 17.08.04, 14:30 kdb.se napisała: > Nie dostalam zadnej wiadomosci od Ciebie ((( > > Pozdrawiam ale dziwne .... wyslalam Ci 14 sierpnia na hotmaila.... nieraz i ta poczta ma problem....moze cos juz jest?? Odpowiedz Link
kendo Re: do asia.sthm 11.12.04, 18:36 czy wiesz gdzie mozna kupic pszenice na kutie....????????????? mam chcice zrobic w tym roku, Odpowiedz Link
asia.sthm Re: do Kendo 11.12.04, 20:13 nie mam fioletowego pojecia,niestety Obawiam sie ze nigdzie ( Szkoda,ze sobie nie przywiozlas z Pl. Odpowiedz Link
kendo Re: do Kendo 11.12.04, 22:02 asia.sthm napisała: > nie mam fioletowego pojecia,niestety > Obawiam sie ze nigdzie ( > Szkoda,ze sobie nie przywiozlas z Pl. gapiszon jestem i juz((((((((( dziki i tak.. Odpowiedz Link
kendo Re: do asia.sthm. 13.12.04, 17:49 znalazlam w Hälsokost sklepie, nazywa sie "saltå korn", jutro robie test) widzialam rowniez cos podobnego w Willys "mat vete", stoi miedzy makaronami i ryzem pisze Ci jako ciekawostke na wypadek,gdybys chciala sobie kutie zrobic) ha en bra kväll) Odpowiedz Link
asica74 Re: do asia.sthm. 13.12.04, 17:52 a ja wam tylko tak powiem, ze wlasnie mi pani z polskiego sklepu powiedziala, ze bede miala swoja tluczona pszenice... zyc nie umierac Odpowiedz Link
kendo Re: do asia.sthm. 13.12.04, 20:06 asica74 napisała: > a ja wam tylko tak powiem, ze wlasnie mi pani z polskiego sklepu powiedziala, > ze bede miala swoja tluczona pszenice... zyc nie umierac > i tez bedziesz robic kutie?????????? moja pszenica jest cala...chyba tez dobrze???????? Odpowiedz Link
asia.sthm A to ciekawostka :-) 13.12.04, 20:21 Nie pomyslalam o hälsokost sklepach ani Willys ,zaraz rozpowiem wszystkim. Ja nie kutiowa jestem, ale mam tu pare takich co placza za kutia. Moza ktoras tu z wdziecznosci da mi sprobowac, nigdy nie jadlam kutii Dzieki Kendo, ale niespodzianka ! Odpowiedz Link
tamsin Re: A to ciekawostka :-) 13.12.04, 20:32 Asia, ja raz w zyciu sprobowalam u kogos, jest b. slodka. U mnie tez w domu nie bylo tradycji jedzenia kutii, nawet ja tak do 20 roku zycia nie wiedzialam co to jest ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A to ciekawostka :-) 13.12.04, 20:39 No wlasnie tak tu czytalam, ze to jest cos, bez czego sie nie mozna obyc, ale jak sprobuje to moze powiem blee, bo ja zamiast slodkosci wole smalec i flaki i ogory malosolne i kabanosy i salceson i golonke i....sezamki i pestki slonecznika i dyni .Duzo lubie ! Odpowiedz Link
kendo Re: A to ciekawostka :-) 14.12.04, 19:58 asiu, jak lubisz makowiec/rodzynki/orzechy i zdziebko cos zaslodkiego, nie powinnas miec oporu by to zaakceptowac, ale podjadac mozna to wlasnie tylko w Wigilje, smakuje najlepiej) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A to ciekawostka :-) 14.12.04, 20:13 Probowalam finskich swiatecznych potraw tzw lådor i byla jedna chyba w stylu kutii na slodko. Jak dorwe Finke to wypytam, bo juz zdazylam zapomniec czy to bylo na mielonej pszenicy. To by tlumaczylo jej obecnosc w Hälsokost i Willys. Dla Finow oczywiscie ))) Okazuje sie ,ze ja bardzo malo wiem na temat jedzenia. Za male zainteresowanie wykazuje w tej sprawie.No nie mam nabozenstwa do garow, ale jesc owszem, lubie. Odpowiedz Link
asica74 Re: do asia.sthm. 14.12.04, 21:00 tez dobrze,ale ja trzeba dluzej moczyc. jutro dzwonie do mamy, by zapytac dokladnie jak sie robi. A dzis kupilam pomarancze by zrobic skorke pomaranczowa w cukrze Odpowiedz Link
asia.sthm Re: do asia.sthm. 14.12.04, 21:18 Ja tam nic nie bede moczyc ) zapodalam dobre nowiny mojej kolezance i niech ja teraz dalej glowa boli, wprosze sie na sprobowanie i tyle. A wogole to rob zdjecia i dokumentuj swoje kulinarne poczynania. Z kulinarnosci, to moj M kupil cztery bombonierki Alladin i dwie puszki ansjovis na pokuse Jönssona i tym sposobem odbebnil swoje swiateczne zakupy. Jeszcze choinka do przytargania i ma chlopak z glowy ) A ja w tym roku troche osiwieje, z pewnoscia. Odpowiedz Link
mulinka Re: do asia.sthm. 14.12.04, 22:14 a skoro kulinarnie - to wcinam wodorosty bo....lubie (i jodem sie laduje) ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: do asia.sthm. 14.12.04, 22:26 takie z akwarium ? zartuje Kiedys pan Koreanczyk dal mi sprasowane ichnie algi, smakowalo jak wodorosty. Mozna bylo tym dlugo zyc, jeden cieniusienki platek jak bibulka wielkosci dloni zawiera tyle pozywienia i kalorii co kurze jajko, o jodzie nie wspominal. Odbijalo sie jak po kapieli w Baltyku w latach 70-tych )) Odpowiedz Link