Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      tarczycy

tarczycy

(4 wyniki)
    • Moja mama dziś odebrała wynik z biopsji Z nakłucia lewego płata tarczycy uzyskano treść białkowo krwistą oraz rozsiane w grupach i płatach komórki pęcherzykowe tarczycy o kwasochłonnej cytoplazmie i hipochromatycznych jądrach komórkowych, tworzących miejscami struktury brodawkowate rozpoznane. Rozmiar guza 7 mm Carcinoma papillare glandulae threoideae Czy ktoś z Was miała do czynienia z takim nowotworem Jakie jest leczenie i rokowania??? Jestem załamana
    • Czy ktos miał torbiel na tarczycy? Na usg jest guzek z czarnym wypełnieniem. Lekarze sadzą ze to płyn. Czy ktos wie cos nt temat? Bardzo prosze o odpowiedz.
    • Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyniku. W skrócie: moja mama (lat 59) walczy z nowotworem już kilka lat. W 2001 roku miała wycięty guz, który okazał się mięsakiem (heamangiopericytomoa malignum). Miała radioterapię. W 10/2006 przerzuty do talerza biodrowego, rozpoznanie takie samo. Ponieważ guz był za duży nie kwalifikowała się do operacji. Miała tylko radioterapię. Obecnie jest pod opieką poradni paliatywnej i dostaje wlewy pamifosu. Czuje się w miarę dobrze. Ponieważ m...
    • U mojej mamy rozpoznano guza na prawym płacie tarczycy o wielkości 11mm Wynik biopsi który odebrała w czwartek 8.11 to- zmiana o charakterze CARCINOMA, wniosek PAPILARE! lekarz rodzinny który jest też endokrynologiem powiedział jej że to rak złośliwy, dostała PILNE skierowanie do Gliwic Mama załamała się nie chce podjąć leczenia na siłe pojechała w piątek 09.11 do Gliwic tam obejrzano wyniki i kazano jej się zgłosić już we wtorek 13.11 na badania, ma być operowana1 Jestem załama...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się