toyota

(10 wyników)
  • Od kilku dni po uruchomieniu silnika i zapięciu pasów świeci się lampka (dioda) sygnalizująca jakiś problem z poduszkami powietrznymi. Nadmieniam, że ostatnio kilkakrotnie miałem problem z akumulatorem, który musiałem wymienić - może spalił się jakiś bezpiecznik ?
  • musze kupic samochód! znajomy sprzedaje corollke 1.4 z 2001 z "sekwencyjnym wtryskiem gazu", auto przejechalo 125.000. na pewno nie bylo wypadku. Mam za nie zaplacic 24.000 zl. Dla mnie to duzo i nie wiem czy warto. Caly czas slysze o tym, ze gaz niszczy silnik, ze czesci drogie, ze ten samochod za rok zacznie sie psuc. Co myslicie? Szukam po siecie, ale Wasza opinia dla mnie tez wazna. pozdrawiam
  • Co kupić: Toyotę Avensis czy Mazdę 626. Mam na myśli autko ok. 2000 r. i kombi.
  • Czesc, Jestem w posiadaniu Toyoty Yaris 1.0 (99r.) od 1,5 roku. Niedawno miałam przygodę niemiłą z niezłym,wielkim błotem!Zaryłam...;( i ledwo samochód dał sie wyciągnąć. Po ok 3 tyg od tego zdarzenia zapaliła sie kontrolka pomaranczowa (elektryki slinika). Może wiecie czy taka przygoda mogła uszkodzić elektrykę,lambdę?Jakie mogą być skutki takiego zdarzenia? Kontrolka Zapaliła mi sie na dłuższej trasie (po zrobieniu ok 200km na trasie). Yaris zaczął b duzo palić ok 10l/100km. Po o...
  • moja corollca 1.8 cm 99r ma juz 145 tys km i zdaje sobie sprawe ze nadchodzi czas jego wymiany,ale nikt nie potrafi mi udzielic konkretnej odpowiedzi kiedy powinno to nastapic i po jakim przebiegu,jezeli ktos cokolwiek wie ,dzieki za informacje.
  • plynem chlodniczym. Rok temu uciekala szklanka plynu na 10tys km teraz -szklanka na 600km. Po obejrzeniu silnika przez serwis nie znaleziono wycieku. Z rury wydechowej na bialo tez nie dymi. Silnik 3,0 diesel. W serwisie chca rozebrac glowice ale jako ze to za granica wstepnie wycenili swoja prace z wymiana uszczelki na 1200-1500 euro. Wydaje mi sie ze chca po prostu zrobic najdrozsza z mozliwych rzeczy. Moze jest wyciek gdzies indziej np. na nagrzewnicy pod kokpitem? moze ktos wie ...
  • Cześć! Mam toyke d4d 116km Czy mogę zwiększyć moc silnika? jeśli tak do gdzie i czy ma to wpływ na żywotność dzięki i pozdrawiam.
  • Po ilu kilometrach warto wymienic pasek rozrzadu w toyocie corolli 1.4 '99 zeby pozniej nie zdiwic sie na drodze pozdrawiam
  • Mam okazję kupić toyotę carinę E kombi 1.6 16v z gazem z 95r za 10 tys przebieg ok 195 tys od znajomego z bloku ma dosyć bogate wyposażenie AA. CZ ABS 1pp wspomaganie 4szyby el. alu felgi klima po wymianie rozrządu sprzęgła butla gazu w miejscu koła Słyszałem że Toyoty ogólnie są bardzo mało awaryjne ale czy to prawda (jeśli sam nie spróbujesz to się nie przekonasz) Na co zwócić uwagę przy kupnie i czy te silniki są przystosowane do zasilania gazem Z góry dziękuję za za wszystki...
  • Brak mi w mojej starej Corolli jedynie klimatyzacji. Czy technicznie można wmontować klimatyzację do nadwozia Corolli 1,4 KAT z 1997 roku ? I ewentualnie, jak to zrobić ? Ile to może kosztować? szukam, pytam, czytam i nie mam informacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się