Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      toyota

toyota

(21 wyników)
    • ostatnie pare dni spedzilem z rodzina zdala od cywilizacji. zaszylismy sie w tropikalnym buszu w terytorium polnocnym - kakadu i ziemia arnhema. niemal calkowity brak drog, pradu, zadnego zasiegu sieci komorkowych. spalismy w namiocie, wcinalismy z aborygenami swiezo zlapane dzikie ptaki, ryby i mrowki, plywalismy po rozlewiskach w blaszanych lodkach probujac unikac krokodyli. bardzo orzezwiajaca ucieczka od cywilizacji. jedyny lacznik z cywilizacja to wypozyczona . pod ta nazwa kryje sie ...
    • był u mnie siostrzeniec, pochwalił się nowym (no dla niego, bo to siedmiolatek) samochodem - toyotą corollą 2003 rok. nie powiem ładna, zadbana, wyposażona np. 8 poduszek powietrznych i do tego kombi,(co dla rodziny z dzieckiem to podstawa), sprowadzona z niemiec. a że jest człekiem, co to dmucha na zimne, zanim dokonał transakcji, pojechał ze sprzedającym do serwisu... autoryzowanego w dodatku. powiedzieli, że wszystko jest ok, no to kupił. po jakimś czasie, zauważył, przejechawszy się tak...
    • Jak to jest że pomimo zaleceń ISO,Toyota nie koduje pozycji: "rok produkcji"a wartością domyślną jest 0 (pozycja 10 w kodzie), a może rok i miesiąc produkcji zakodowany jest w innym miejscu??jeśli ktoś z was wie i może z opisem podać ...Będe bardzo dźwięczny...
    • witam ma ktos jakies doswiadczenia z aso toyoty na zakopianskiej w krakowie? ile tam biora za ogolny ale dosc dokladny przeglad? nie oszukuja? klaniam sie neutrum
    • stan idealny , bezwypadkowa + wszelkie " bajery " ale.... przebieg 210 000 km. Ile to-to powinno kosztować? Jak podpowiecie...to ja Wam napiszę, za ile wystawił ktoś , naklejając anons na szybach tego autka. W mojej ocenie jest ta cena szokująca.
    • Toyota Land Cruiser vs. Nissan Navara – okiem użytkownika Na wstępie zaznaczam, że porównanie jest subiektywne i nie stanowi porównania w rozumieniu K.C. ;). Powód, który skłonił mnie do tego wystąpienia jest następujący: Pomimo, że to dwa zupełnie różne samochody, zostały zakupione do naszej firmy w tym samym celu. Z racji wykonywanej pracy równie często jeżdżę w terenie (w warunkach budowy) oraz w delegacje, na konferencje etc. ( w warunkach hotelowych). Samochód ma więc sp...
    • przyjechal syrenka facet do Japonii. wysiadl, poszedl do sklepu. kiedy wyszedl, dokola samochodu stal tlum ludzi. on podszedl i mowi: - TO JO TOM przyjechol ;)
    • Niby są katalogi i ceny ustalone z dokładnością do 500 złotych, ale jak to w końcu jest? Można coś stargować? Taka toyota na przykład ma kilkanaście salonów w Warszawie i okolicach, więc konkurencja jakaś tez powinna być, a ceny identyczne.
    • Ojciec odbieral wczoraj nowego avensisa. Auto za 80k a nawet dywanikow nie dali (co tam nie dali, jak sie upomnial to powiedzieli, ze tak im one ida, ze jak cos chce wiecej to musi bulic!!!)... po 5 miesiacach czekania! chyba gorzej nawet niz u ludowoza
    • Ojciec wymienia auto, średnia klasa, w rozważania głównie wchodzi Avensis (obecnie jezdzi) lub alternatywa. Jeździłem: Mondeo - generalnie porażka ze względu na wnętrze, prowadzenie OK ale bez przesady. Avensis - dużo lepiej się prowadzi niż poprzednik, wnętrze wielki skok jakościowy. Passat - nie przypadł do gustu ojcu, mi baaardzo odpowiada. Prowadzenie, wnętrze bez zarzutu *(może minimalnie design deski rozdzielczej). Legacy - moj faworyt ze względu na prwadzenie, ale za mały środek...
    • zastanawialiscie sie kiedys nad japonskim rynkiem motoryzacyjnym? kazdy producent ma tam dziesiatki modeli czesto bardzo zblizonych klas. taka toyota ma w ofercie z 50 roznych aut osobowych. jakim cudem na tym rynku to sie oplaca? swoja droga, to nie moge sobie wyobrazic salonu dilerskiego - musialby byc naprawde wielki, zeby pokazac wszystkie modele.
    • www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2430965
    • Zdrada!(4)

Sobiesław Zasada zdradził Mercedesa - zresztą sami przeczytajcie: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/auto_050201/auto_a_5.html Wszyscy jak mogą walczą o rynek. Sobiesław Zasada z Mercedesa przekwalifikował się na Volkswagena. Zasada kojarzony był zawsze z Mercedesem, ale w handlu nie ma litości, stacja przy ul. Omulewskiej sprzedaje więc teraz volkswageny. Mam mieszane uczucia, kiedy myślę o tej zamianie na volkswagena, który w dodatku sprzedaje się coraz gorzej, a mercedesów sprzedano w ubie...
    • Awenziz(4)

poniewaz mam zakaz palenia tytoniu w domu (co ciekawe nie bylo mowy o marysce ;-) wyszedlem sobie po nieprzespanej nocy na balkon, z kawa i papierosem. I tak popatrzylem z gory na auta zaparkowane pod blokiem. I powiem szczeze, ze toyota avensis sedan z gory wyglada calkiem przyzwoicie. Nie widac juz tego wielkiego zadu. Calkiem ladna linia. Byc moze, moje poprzednie krytyczne oceny wynikaly z faktu ... podrozowania glownie nissanem. W nissanie fotel mam opuszczony maksymalnie na ziemie...
    • hej, wlasnie przeczytalam w gazecie, ze Toyota wzywa do swoich serwisow wlascicieli toyot, ktore maja elektryczne wspomaganie kierownicy, bo uklad kierowniczy ma usterki (stuki z przekladni na wskutek przedwczesnego zuzycia). Czy wspomaganie moze byc inne niz elektryczne? (na korbke? ;-) pozdrowienia lip
    • Czy może ktoś ma jakieś wiarygodne informacje na temat niezawodności tych skrzyń? Szczególnie chodzi mi o cvt. Jest tam łańcuch i inne cuda-niewidy. Czy trwałość tego nie odbiega od klasycznych manuali?
    • jako że jestem od niedawna ponownie wolnym czlowiekiem heheh:) A tak serio - w piątek jadę do Sochaczewa na autodrom, na przedpremierowe testy nowej c-klasy. Impreza 7h, oprocz testowania, rozne konkursy, m.in jazda actrosem na czas:)) Wiktor ps- ktos wie, gdzie jest autodrom w Sochaczewie? Jakas jednostka wojskowa, czy cus.
    • Czolem! Zona miala stluczke na prakingu firmowym. Stukaly sie dwir toyoty : yaris i avensis. Yaris wbil sie czolowo w bok mojego auta i do wymiany mam drzwi, nadkole, prawdopodobnie slupek boczny i sporo innych rzeczy - trwa sprawdzanie co jeszcze jest walniete. Kurcze, niby mala predkosc a spustoszenia znaczne... Pozdlamany Pap P.S. Cale szczescie ze nie z naszej winy...
    • dzisiaj widziałem. No coz, nie wiem, gdzie ta klasa wyzej sie podziala. Dziadowska tapicerka, wnetrze stylizowane na biedaszyb, cienkie wykladziny, glosniki w tylnej polce z magnesami wielkosci korka od wody gazowanej (serio, nie wieksze) a do tego klapa bagaznika (sedan) na takich gietych pałąkach co wchodza do srodka na glebokosc pokladów wody oligoceńskiej. No rewelacja, klasa wyzej i startujemy od 80 koła. Ale ludzie i tak beda lykac jak mlode pelikany!
    • Toyota rozpoczęła w sprzedaż wyprodukowanych w Anglii Avenisów w Japonii. To pierwszy przypadek, gdy wyprodukowaną w Europie Toyotę sprzedaje się w Japonii. Roczna sprzedaż określona została na 24 tys. sztuk. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się