Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      uczciwy

uczciwy

(35 wyników)
    • w kółko wszyscy narzekaja na swoich developerów, co skutecznie zniecheca mnie do zakupu mieszkania na rynku pierwotnym, czy przejmowac się tymi narzekaniami? czy w Warszwie są jeszcze jacyś uczciwi developerzy?
    • Czy istnieje cos takiego (np. strona internetowa) jak lista nieuczciwych / problematycznych developerow?
    • Witam wszystkich , Tak dużo piszecie o strasznych , nieuczciwych deweloperach , ale nie słychać tu o nierzetelnych Klientach , którzy NIE PŁACĄ W TERMINIE RAT za budowę ! Zapewniam Was wszystkich ,że takich Klientów jest baaardzo duuużo oj tak tak ,są to zwykli oszuści , którzy zrobią wszystko żeby opóźnić płatność lub żeby nie zapłacić z różnych powodów np: jakaś lokatka w banku , chęć nie zapłacenia za budowę itp. Nikt nie pyta się developera czy Klient płaci czy nie a wym...
    • Dla dobra potencjalnych przyszłych chętnych zamieszkać w nowym mieszkaniu możeby tak rozpocząć listę uczciwych developerów ? Są jakieś propozycje ? np. Budimex Nieruchomosci - ul.Wyspowa przy Łodygowej , cena między 3100 a 3300 ale za to OKI :-)
    • Przegladając fora można przeczytać rózne złe rzeczy na temat developerów. Czy jest to prawda, czy ludzie narzekają tylko dla samego narzekania? Jeżeli by brać jako kryterium wyboru developera opinie na forach, to nigdzie nie kupiłoby się mieszkania. Czy zatem warto sie przejmować tym narzekaniem?
    • Patrzę na osiedle budowane przez tą firmę i zastanawiam się jak długo można budować około 10 bliźniaków? Pilnie przyglądam się zaAWANSOWANIU PRAC I MUSZĘ STWIERDZIĆ, ŻĘ OD ROKU NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO? CO O TYM SĄDZICIE?
    • Tyle się mówi i pisze o różnego rodzaju przekrętach i nieuczciwych praktykach stosowanych przez pośredników, ale jak dotąd nikt nie podniósł kwestii nieuczciwości ze strony klientów agencji. Wbrew wszelkim pozorom zjawisko to nie należy do rzadkości. Najbardziej spektakularnym przykładem nieuczciwości klientów są duże fimy sieciowe (np. handlowe, paliwowe), często z kapitałem zagranicznym, które zawierają umowy pośrednictwa z agencjami tylko w celu tworzenia własnej bazy danych of...
    • Wpisujcie takich, którzy podwyzszają ceny, zrywają umowy. Czy macie jakiś pomysł aby ukrócić to zjawisko?
    • Nabyłem lokal w apartamentowcu zrealizowanym przed Bete i wykonawce Tector. Żenada - to bardzo delikatne słowo, jeśli chodzi o wykonanie i użyte materiały. Po drugie reklamowanie wad z Beta to prawie "mission impossible". Prezesom tej spółdzielni zależy tylko na kasie. Dziwię się, że taka firma możę funkcjonować na konkurencyjnym rynku. Jeśli ktoś myśli o nabyciu mieszkania u BETY niech przeczyta to ostrzeżenie i potem bardzo dobrze przemyśli swoją decyzję. Jeśli nadal chce się związać z BETĄ...
    • Czy mozna z mim walczyc?
    • Czy moze ktos mi cos polecic?
    • Bardzo to ciekawy sposób na wrobienie ludzi... wydzierżawić na kilka lat teren wybudować mieszkania i opchnąć po cenie rynkowej nie świadomym niczego ludziom... A teraz uwaga w centrum naszej stolicy jest taki drugi developer, dopiero zaczyna inwestycję mieszkaniową na działce miejskiej dzierżawionej na 30 lat. Kto zgadnie jego nazwę i miejsce budowy dostanie nagrodę ;-)
    • Chciałam was poinformowac, że 1 listpoada na TVN 24 zostanie wymeitowany raport na temat nieuczciwych developerów , myślę że będzie wart obejrzenia
    • Czy w tym chorym kraju jest chociaż 1 uczciwa firma, która buduje normalnie, tzn. solidnie ? Gdzie jest, do cholery, prawo w tym kraju, skoro developerzy robią, co chcą. Co robią inspektorzy nadzoru budowlanego ? Jest gorzej niż za komuny. Taka niby demokracja, taki kapitalizm. Żenada !!!!!! A ten wolny rynek ? Rankingi developerów w gazetach, sztuczne podbijanie cen, straszenie ludzi to tym, to tamtym. Wszystko to jest po prostu żałosne. I oczywiście, że będzie drożej, bo jest po...
    • Witam! Rok temu kupiłam mieszkanie z 2 ręki (jeszcze przed dramatycznym skokiem cen), ale okazało się o wiele za małe jak na potrzeby mojej rodziny. Myślę o kupnie czegoś od developera, ale nie mam żadnego doświadczenia w tej materii. Czy jest jakiś godny polecenia??? Na kogo uważać? Pomóżcie..
    • Uczciwi(8)

Duzo sie mowi i pisze o developerach szczegolnie o tych duzych i bardzo znanych ale sa tez mniejsze firmy,ktore buduja dla ludzi a nie dla siebie zeby tylko sie dorobic wielkich pieniedzy. Ja taka firme znalazlam ,buduje bardzo dobrze i nie mam zadnych obaw ze cos zlego sie wydarzy,przedewszystkim jestem traktowana jak przyjeciel a nie jak klient,wiem wszystko o firmie o ludziach ktorzy tam pracuje,jestem czestym gosciem na budowie i zawsze udziela mi sie potrzebnych informacji.N...
    • Sprawa wygląda następująco. W inwestycji w której kupiłem mieszkanie rozpoczęły się odbiory. Niedługo przychodzi moja kolej i mam problem. Developer podczas odbiorów szantażuje odbierających tym że nie umożliwi odbioru (mimo umówionego telefonicznie terminu – od jakiegoś czasu przestali rozsyłać zawiadomienia listowne tak jak powinni zgodnie z umową) jeżeli nie podpisze się oświadczenia że zrzekamy się wszelkich roszczeń od Developera jeśli opóźni się podpisanie aktu notaria...
    • Wiem ,że w dzisiejszych czasach zaproponowany przeze mnie temat brzmi banalnie i naiwnie..., ale mam zamiar kupić mieszkanie 50-60 m2 w Warszawie lub okolicy, na nowym osiedlu, najlepiej takie, które będzie oddane w ciągu 6 miesięcy. Rozczarowałam się już firmą Agroman. Piękna wizja przegrała z rzeczywistością! Dlatego proszę forumowiczów o pomoc i namiary na przyjazne i uczciwe firmy developerskie. DZIĘKUJĘ :) !!!
    • Mam (nie)małą zagwozdkę prawną. Podpisaliśmy akt przyrzeczenia kupna/sprzedaży mieszkania z Dom Development. W umowie przedsprzedaży występuje tylko cena brutto całości mieszkania oraz cena garażu. Jest też informacja, iż cena gruntu stanowi część ceny mieszkania, nie jest jednak (niestety) nigdzie wyszczególnione jaką część. Z faktur wystawionych przez DD wynika, że od całości ceny (netto) zapłaciliśmy 7% VAT. Zgodnie z aktualnym prawem, grunt jest jednak z podatku VAT zwolniony. ...
    • Poszukuję sprawdzonego developera. Czy moglibyście polecić mi takiego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna