urlop

(9 wyników)
  • Jadę wiosą na urlop do Chicago. zostałam zaproszona - mogę liczyć na bilet tam i z powrotem, mieszkanie i wyzywienie, niewielkie kieszonkowe. NIe mam żadnych oszczędności, ktore mogłabym tam wykorzytsać, ale drugi raz taka propozycja mi się nie trafi, więc muszę wykorzystać to, co dostaję od losu. będę tam około miesiaca razem z koleżanką, ktora podobnie jak ja nigdy w USA nie była, a i Europy nie objechałyśmy w szerz i wzdłuż. nie mamy więc zbytniego doświadczenia w podróżowaniu...
  • Byłem prawie miesiąc. Przejehałem 13 tys km wypożyczonym autem i spałem po motelach bez rezerwacji. Jeśli organizujecie swoją wyprawę to chętnie podzielę się informacjami.
  • Odwiedził nas właśnie wujek - polak (mąż siostry mamy mojej teściowej), który mieszka w Kanadzie od po wojnie, ma oczywiście obywatelstwo i jest na emeryturze, jest udziałowcem w paru firmach, chce nas zaprosić do Kanady turystycznie, chcielibyśmy jechać raczej na przyszłe wakacje, czy jest duża szansa, że dostaniemy wszyscy wizy tzn. mój mąż, ja i trzyletnie dziecko ? ja obecnie nie pracuję,jestem na urlopie wychowawczym , mąż również teoretycznie, ale mamy udokumentowane oboje ...
  • Hej, wybieram sie do SF i okolic na urlop ok. 2 tygodniowy i przy okazji chciałbym skorzystac z niskiego kursu $ oraz nizszych cen w US i dokonac zakupu kilku drobiazgow, głównie elektroniki. Z racji faktu, ze nie chce spedzic urlopu na zakupach, znalazlem na stronce Wal-Marta opcje, ze mozna kupic rzeczy online i wskazac sklep, gdzie mozna to potem odebrac. Ktos z Was kiedys z tego korzystal? Dla mnie byloby to b. korzystne, poniewaz mógłbym juz z Polski zamówić i po wyladowa...
  • Serdecznie proszę o informacje! Jestem kobietą w średnim wieku, rozwiedzioną. Chciałabym pojechać do Kanady na zaproszenie kolegi - Polaka z obywatelstwem kanadyjskim. Czy mój stan cywilny i fakt, że zaprasza mnie kolega może mieć znaczenie (negatywne) przy ubieganiu się o wizę? Jakie dodatkowe dokumenty powinnam mieć? Na jakie pytania (ewentualnie) przygotować się?
  • Witam właśnie w październiku wybieramy się w odzwiedziny do rodziny w San Francisco. Niestety odbędzie się to kosztem naszego urlopu wypoczynkowego. Moj niemąż jest bardzo niepocieszony że nie będziemy mogli poplażować. Ja z kolei słyszałam ,że październik to najpiękniejszy miesiąc w San Francisco. Napiszcie jak jest naprawdę. pozdrawiam
  • Witam starałem się o wize turytyczną drugi raz i po raz kolejny mi odmówiono jej wydania:(.Moja sytuacja wygląda nastepująco:mam 24 lata,pracuje zarabiam dosyc dobrze a mimo to nie moge wizy otrzymac.Chciałbym jechać do stanów ale tylko w celu turystycznym na 2 tygodnie(na wiecej nie dostane urlopu).Zaproszenie mam od kuzynki.Może wpływ ma to ze mam tam rodzoną siostre która przebywa w tej chwili w Usa na turystycznej wizie i jest legalnie tam.Mam zamiar rozpocząć teraz studia w ...
  • Chcę się starać o wiże turystyczną do Kanady, mam zaproszenie od osoby z tamtąd, u której się zatrzymam. Ile powinnam mieć pieniędzy na koncie, aby w ambasadzie (i przy wjeździe do Kanady) uznali, że to mi wstarczy na 6- miesięczny pobyt w Kanadzie?
  • Mam pytanko.Czy ktoś z was słyszał o czymś takim jak zaproszenie formalne (gwarancja sponsora) do USA? Podobno zwiększa szanse na otrzymanie wizy ale czy na pewno? Dajcie znać jeśli coś wiecie. W ambasadzie jest prawdziwe szaleństwo, chcę wyjechać do rodziny i pojeździć troszkę po Stanach, a tu już raz odmówiono mi wizy do US bo podobno jestem potencjalnym emigrantem. Nieco Amerkanie mają skrzywiony obraz Polaka ich odwiedzającego. Cel turystyczny jak widzę nie wchodzi w grę. I co ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się