Dodaj do ulubionych

podkrążone oczy

27.03.07, 19:04
Witam,
Jetem mamą 3 letniej dziewczynki, Nina prawie nie choruje, sporadyczne
niezyty nosa, bardzo niepokoi mnie natomiast to, że Nina ma mocno podkrążone
oczy i jest znacznie mniejsza od swoich rówieśników, lekarz mówi, że chyba to
jest taka jej uroda, dla mnie natomiast nie jest normalne, że trzylatek ma
fioletowe since pod oczkami.
Proszę o podpowiedż, czego to może być objaw?
Martwiąca się mama
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: podkrążone oczy 27.03.07, 21:24
      Nie sadze, zeby to byla jej uroda. Czesto dzieci zarobaczone maja takie objawy.
    • pati775 Re: podkrążone oczy 27.03.07, 22:21
      dołaczam sie do pytania
      od kilku dni obserwuje u synka to samo
      mamy psa ktory jest systematycznie odrobaczany ale jesli to moze byc przyczyna
      prosze o info co wtedy robi sie z maluchem jesli rzeczywiscie jest to wina
      robakow ???
    • kerstink Re: podkrążone oczy 28.03.07, 07:57
      Zastanawialam sie nad swoja wypowiedzia i chcialabym ja sprostowac, aby nie
      niepokoic. Oczywiscie nie kazde podkrazone oczy sa znakiem robakow. Z (pewnie
      nie tylko moich) doswiadczen wynika, ze takie podkrazone oczy pojawiaja sie
      wtedy gdy zachodza w organizmie jakies nieporzadane procesy. Kazda matka
      widziala, ze jak dziecko sie mocniej przeziebilo, to pojawiaja sie podkrazone
      oczy, rowniez troche po. To efekt toksynow, z ktorymi organizm musi sobie
      poradzic, ktorych musi wydalic. Dobrze w tym momencie pomoc organizmowi, np.
      duzo pic, niektorzy daja wit. C, swoim dzieciom daje wtedy herbatki ziolowe
      oczyszczajace (nie przeczyszczajace !).
      Jesli jednak podkrazone oczy dluzej sie utrzymuja, to nalezy szukac przyczyne,
      skad te toksyny. Czesto sie okazuje (zajrzyjcie na forum Alergia), ze dzieci
      maja pasozyty: robaki (owsiki, glista, moze tasiemca ?), przerost Candidy,
      lamblie (to pierwotniak). To rowniez moga byc zaparcia z powodu zlej diety
      (mleko bywa takim powodem).
      • mada33 Re: podkrążone oczy - do Kerstink 03.04.07, 11:13
        Czy możesz napisać jakie herbatki podajesz ?
        • kerstink Re: podkrążone oczy - do Kerstink 03.04.07, 11:22
          Lekarka polecila mi z serii Slim Figura na Oczyszczanie (zolte opakowanie).
    • mikolaj_danko Re: podkrążone oczy 28.03.07, 19:33
      nina_mn napisała:

> Witam,
      > Jetem mamą 3 letniej dziewczynki, Nina prawie nie choruje, sporadyczne
      > niezyty nosa, bardzo niepokoi mnie natomiast to, że Nina ma mocno podkrążone
      > oczy i jest znacznie mniejsza od swoich rówieśników, lekarz mówi, że chyba to
      > jest taka jej uroda, dla mnie natomiast nie jest normalne, że trzylatek ma
      > fioletowe since pod oczkami.
      > Proszę o podpowiedż, czego to może być objaw?
      > Martwiąca się mama

Podkrążone oczy z towarzyszącą bladością, apatią,niedoborem wzrostu mogą występować w anemii, niedoborach witamin czy mikroelementów. w ten sposób mogą też objawiać się choroby pasożytnicz. Jeżeli natomiast dziecko jest aktywne, wesołe, rozwija się prawidłowo - to może faktycznie taką miec urodę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka