Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      uspokojony

uspokojony

(7 wyników)
    • Dziewczyny jeden z moich synków Jaś (2,5) roku ma ogromne węzły chłonne szyjne. Są naprawdę ogromne. Wyniki były kiepskie, bardzo wysoki LDH i widoczny stan zapalny. Do tego przechodził mononunkleozę, więc ja mam nadzieję, że to wszystko wina tej choroby.Usg wyszło w miarę, ale za 2 tyg powtarzamy i usg i wyniki. Jak wyniki się nie poprawią to będzie wizyta u hematologa. Strasznie się boję. A ten cholerny internet mnie jeszcze nakręca :( Może macie jakieś doświadczenia i mnie uspokoicie!...
    • Witam i mam pytanie zwłaszcza do mam trzy, czterolatków: jak sobie radzicie z atakami histerii u swoich pociech. Przyznam, że to jest to co mnie wykańcza w zachowaniu mojego synka(obecnie 3 lata i 4 mś). Generealnie mały jest nadpobudliwy, wszędzie go pełno, ciągle zadaje nam pytania, ma bujną wyobraźnię. Niestety czsami drobne rzeczy (np nową zabawkę rozpakował tata a nie mama), albo nie chce iść a już trzeba, plus typowe sytuacje np nie dostanie czegoś wywołują koszmarne ataki histerii. Ma...
    • no nie wiem już powoli zaczynam się martwic bo węzeł chłonny po lewej stronie brzucha jest cały czas mocno widoczny (z pod żeber na samym dole) i miał zniknąc a ciągle jest już prawie miesiąc :-( małą, nie drażni, twardy i już tak nie ucieka jak się go dotyka.... Miałam zadzwonic po 2 tyg. do lekarza i powiedziec czy zniknął czy nie ale nie pilnowałam tak bardzo bo myślałam że na pewno zniknie :-( jutro będę dzwonic... co myślicie? Proszę o uspokojenie...
    • Dziewczyny, nie chcę w wątku Filipowym, bo już i tak za szybko przyrasta [a powyżej 100 postów źle się czyta ;-)] Wczoraj naszemu ancymonowi (ur. 06.06. w 28/29tc.) odstawili leki nasenne (nawet nie wiedziałam, że dostaje - by nie walczył z respiratorem, by poprawić płuca i spróbować odpiąć go od respi) i jak go zobaczyłam wczoraj wieczorem był strasznie pobudzony i roztrzęsiony - napinał się, krzywił i ruszał jak wariat. Pielęgniarka mówiła, że to efekt "głodu narkotycznego" p...
    • Kochane co zrobić z 1,5 roczną Żabą,która jeśli tylko nie dostanie tego czego chce okłada mnie łapkami gdzie popadnie,gryzie i krzyczy w niebogłosy?!Ignorować?Karać?Jak myślicie?Liczę na Wasze doświadczenie:) Pozdrawiam serdecznie!
    • Witam serdecznie! Proszę napiszcie jak długo ustrzymywaly się bezdechy u Waszych maleństw. Siostra urodziła 30.10. w 27 tygodniu Kubusia 1150 g. na początku oddychal na cepep, potem 2 dni respirator i własny oddech przez około tydzien. Póżniej załamanie - cepep, tydzien repirator, znow parę dni własny oddech. Teraz po 5,5 tygodniu wciąż łapie mocne bezdechy - saturacja spada poniżej 50. Trzeba do bardzo mocno tymulować aby zalapał. Lekarze wczoraj wyeliminowali wszystkie możliw...
    • lub piersią? komuś się udało z butelki przejść na piers? pozdraiwam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się