Forum eDziecko Eksperckie Dobry poród
ZMIEŃ
      uspokojony

uspokojony

(7 wyników)
    • Witam! Może moje pytanie na początku wyda się głupie, ale... W sierpniu tego roku urodziłam moją śliczną córeczkę. Niestety (to za płytkie słowo, bólu nie da się opisać) lekarze zrobili wszystko, żeby jej z nami nie było - żeby odeszła do innych Aniołków. Ach długa historia... Dzidzia była zdrowa, jednak to mnie nie przekonuje do tego, żeby znowu zajść w ciążę. Strach jest tak ogromny! Z punktu widzenia mojego psychiatry kolejna ciąża jest w moim przypadku jedynym lekiem na lepsze sa...
    • czy jest jakiś sposób na sprawdzenie słuchu u dziecka jeszcze w brzuszku?? jestem w 34 tc, mój maluch nie reaguje odgłosy z zewnątrz nawet na te naprawdę głośne, martwi mnie,że może mieć problemy ze słuchem:( czy panikuję....??
    • Witam. Czuje ruchy dzidzi od 12 tygodnia, teraz jestem w 16 i dzidzia od kilku dni się nie rusza. Czy jet to powód do niepokoju w tak wczesnej ciąży?
    • Obecnie jestem na początku 9tc , o którą staraliśmy się z mężem przez ponad 3 lata . Przez cały ten okres byłam leczona w klinice leczenia niepłodności ( miesiączki występowały średnio co 3 miesiące- nawet te wywoływane - oraz , jeśli już były , to najczęściej bezowulacyjne . Próbowaliśmy również inseminacji - bezskutecznie)W końcu nadszedł cud i usłyszałam " Jest Pani w ciąży " Od samego początku odczuwałam bóle w podbrzuszu , które z czasem coraz bardziej się nasilały . Uspokoi...
    • Witam, Podczas ostatniego badania USG lekarz zauważył bilateralne torbiele umieszczone w splocie naczyniówkowym u mojego synka (jestem w 24 tygodniu ciąży) o wielkości 2mm i 5,5mm. W 12 tygodniu ciąży robiłam test PAPPA i określił on ryzyko trisomii jako niskie, NT=0,8; kość nosowa obecna. Echo serca u dziecka w 24 tygodniu jest prawidłowe a budowa mózgu też właściwa. Czy konieczna jest dalsza diagnostyka w kierunku zespołu Edwardsa lub innych wad genetycznych? Czym jest spowodo...
    • Właśnie na teście zobaczyłam 2 kreseczki. I strasznie się boję że z dzidzią dzieje się coś złego. Nie bolą mnie piersi, jem normalnie słowem czuje sie zupełnie nieciążowo. Dodam że byłoby to moje 3 dziecko. Mam tez za sobą jedną ciążę martwą (10tc) przy której czułam sie dokładnie tak jak teraz, stąd moje obawy. Kiedy lekarz jest w stanie ocenić czy ciąza przebiega prawidłowo? Czy już teraz (4tc), czy dopiero ok 6 tc kiedy powinno już bic serduszko? Bardzo proszę o rady.
    • proszę o pomoc. Od kliku już tygodni nie mogę uporać się ze swędzeniem jednej tylko wargi sromowej. Jest ona opuchnięta i zauważyłam podczas podmywania się małutkie grudki, które właśnie swędzą, ale są jedynie wyczuwalne pod palcem, tak na oko ich nie widać. Nie wiem co to może być a swędzenie jest dokuczliweta i takie dziwne bo tylko po tej jednej stronie gdzie są te grudki. Jestem w 38 tc. Wyniki w tym wymaz z pochwy, posiew moczu , morfologia i cukier ok. Nie mam też upławów. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się