vis

(18 wyników)
  • Witam, przymierzam się do kupna mieszkania w nowobudowanej kamienicy o nazwie "Vis a Vis" usytuowanej między Floriańską a Jagiellońską. Prosze napiszcie czy warto - ceny jak na Pragę wysokie a opinie na temat Pragi są w większości negatywne. Czy okolica jest bezpieczna, czy jest to "przyszłościowa" lokalizacja?
  • W jednym z najbardziej prestiżowych miejsc Pragi, na Florińskiej obok katedry, rozpoczęła sie budowa nowego zespołu mieszkaniowego (inwestor: Maripol, wykonawca: Warbud). Dla zainteresowanych wizualizacją projektu inwestycji jest strona www: www.maripol.com.pl Ciekawym co sądzicie o budynku oraz o miejscu w którym ma być wybudowany?
  • Mam pytanie dla zorientowanych - niedaleko dworca Wilenkiego, po drugiej stronie Radzyminskiej stoi taki opuszczony budynek z powybijanymi szybami - co to jest? wyglada na budynek przedszkola? czy mozliwe jest, ze gmina pozwolila temu tak zniszczec???? czy naprawde nie mozna bylo tego budynku wynajac jakims firmom, nie wiem - zrobic przychodnie? przykro patrzec, ze to marnieje z roku na rok... pozdrawiam, Fly
  • Na rogu Kondratowicza i Nowo-Wincentego, vis a vis Zielonego Zacisza ma powstać stacja benzynowa PKN Orlen www.targowek.waw.pl/ogloszenia.htm#arch Jak mozna było zepsuć tak ładną działkę! Targówek to tylko stacje benzynowe i hipermarkety? Xen
  • Na mapach można znależć przedłużenie ulicy Malborskiej przez lasek bródnowski. Wykonawca odcinka Nowowincentego nie wykonał wjazdu na tą drogę. W efekcie działkowicze wjezdząją tam ścieżką rowerową i przez chodnik. Urzęd dzielnicy udaje głupa. To nie my to oni czyli albo wykonawca drogi albo Lasy Miejskie albo ktoś inny.Droga w lasku jest już tak poniszczona przez auta że spacer tam z wózkiem nie należy do łatwych. Kilka razy dzwoniłem do urzędu ale ich to g..... obchodzi
  • Co zanajduje sie naprzeciwko kina "Syrena" (jesli jeszcze istnieje). Kiedys bylo jakies ciemne gmaszysko - przedwojenne magazyny czy cos takiego...
  • Witam, Czy ktos moglby polecic jakis dobry sklep (Zacisze, Targowek, Brodno), gdzie kupujac mieso i wedliny, jest duza szansa, ze beda to swieze produkty? Mam juz dosyc hipermarketow... Marcin
  • kurcze, dlaczego kamienica przy Targowej 65 od wielu, wielu lat stoi pusta ?!? pozdrawiaM.
  • Przed snem czasami robię sobie spacer. Tym razem był to spacer po Zaciszu. Teraz już mogę śmiało powiedzieć, że jest to osiedle pełne kontrastów. Nie był to spacer długi, poszedłem od Kondratowicza przez Blokową, Kolistą, Bohuszewiczówny, Bratka, Rolanda, wzdłuż Kanałku Bródnowskiego, Łokietka, Chojnowską, Karkonoszy i tam wsiadłem w autobus linii 132. Te kontrasty to przede wszystkim różnice w zabudowie. Pomiędzy wykwintnymi willami, gargamelami z wieżyczkami i mnóstwem tralek, kloc...
  • w końcu góra urodziła mysz i pierwszy TBS-owski budynek na Targówku jest zasiedlany. Kropla w morzu potrzeb, ale lepszy rydz niż nic. TBS
  • Gdzie na Pradze Północ (najlepiej w okolicach pl. Hallera) zrobię przegląd roweru? Taki bez cudów (to składak 20'' bez przerzutek), coś tam pewnie trzeba naoliwić, wyczyścić, podokręcać (niby nic nie klekoce, ale na wszelki wypadek). Ile taka przyjemność może kosztować? Z góry dzięki za info :)
  • Telewizor w sypialni mi padł, czy mamy na Bródnie punkt napraw czynny w osoboty?
  • chce tam kupic mieszkanie prosze o opinie!
  • możecie polecić sprawdzoną myjnie ręczną pzdr
  • czy Ktoś wie, gdzie można ładnie oprawić obraz na Białołęce lub w okoliczach z fachowym doborem kolorów (w tym passpartou)?
  • to chyba mało prawdopodobne żeby na bródnie nie było zadnej sieci osiedlowej z dostępem do netu?? szukam juz od kilku tyg i oprócz krwiożerczego UPC jakaś pustynia .... chyba jest jakaś sieć na krasnobrodzkiej ale... kontakt mi się urwał.... proszę o wsparcie
  • Podoba się wam ta nazwa? Mnie bardzo. Dowiedziałem się, że tak własnie nazywa się punktowy budynek, który powstaje obok ratusza. Już coraz wyraźniej widać, jak będzie wyglądała jego elewacja oraz rozścielająca się u stóp budynku, część usługowo-handlowa. M.in. "Wincentynką" chwalił się Targówek podczas Salonu Architektury Warszawskiej.
  • narty(4)

Czy na Tarchominie jest jakiś puntk, gdzie montują wiazania do nart?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się