vis

(11 wyników)
  • Krótkie ale ważne czy karty płatnicze Maestro i Visa elektron w Tunezji są akceptowane przez bankomaty i inne Posy ?
  • działa? a maestro?
  • Czesc! Wiem, ze temat juz oklepany, ale nigdzie nie moge znalezc dokladnej odpowiedzi. Czy ktos moze mi powiedziec ile DOKLADNIE kosztuje uzyskanie wizy no lotnisku w BKK? Mieszkam na stale w Madrycie i tutaj w Konsulacie tajskim zadaja 35 euro. Nie wiem co mi sie bardziej oplaca. Z gory dzieki za odp. Pozdro.
  • Chcialabym maksymalnie wydluzyc czas mojego pobytu w birmie, tzn. przkroczyc oficjalny limit 28 dniu do 31. Czy jest to mozliwe i "czy nie wsadza mnie za to do wiezienia"? Chcialabym tez juz teraz kupic bilet przez internet u airasia. Czy to jest wiarygodny przewoznik? Czy byloby to duze ryzyko planujac wylot z Yangon dzien lub dwa dni czesniej niz planowany wylot z Bangkoku do Polski. Czy komus sie juz zdarzylo ze ten przewoznik mimo zaplanowanego lotu nie wystartowal? I o ktorej...
  • Witam, Mam pytanie - czy lecac do Peru z przesiadka w Caracas potrzebna jest jakas wiza tranzytowa [ i gdzie ja mozna zdobyc ]? Dziekuje.
  • 1. Zastanawialiście sie kiedys nad roznicami w kursach walut, jakie stosuja poszczegolne banki? Chodzi mi o dwie "aktywnosci" wykonywane za granica: - wyplaty z bankomatow, - transakcje realizowane karta. Kiedys dotarlem do porownania (z 2003 r chyba) kilku bankow. Fortis mial wowczas konto, z ktorego wyplaty kartą z bankomatow były bezpłatne na calym swiecie. Z porownania wynikalo jednak, ze w wiekszosci przypadkow Fortis - pomimo tego ze mial wyplaty z bankomatow za free - ...
  • jakie konto mam zalozyc w Polsce, zeby nie miec problemow z wyciagnieciem pieniedzy w Australii?? dzieki za odpowiedzi. moja podroz coraz blizej :) nie moge sie doczekac!!!!!! poza tym czekam na dalsze wskazowki i opinie. pozdrawiam, kuba
  • Witam, wkrótce wybieram się na miesięczny pobyt do Tajlandii i by nie podróżowac non stop z gotowka przy sobie zdecydowalismy,ze zalozymy sobie konto w CitiBanku, ktory ma calkiem dobry kurs i konto Gold oferuje wyplaty ze swoich jak i obcych bankomatow bez prowizji. (to konto zostalo mi polecone przez osoby, będace/mieszkające obecnie w Tajlandii) Mam jednak pytanie, który rodzaj karty lepiej wybrac Maestro czy Mastercard ? Czy w tajlandzkich bankomatach róznica w tej kwestii ...
  • Hejka, dostałem wizę usa i teraz próbuję rozszyfrować niektóre dane. # Domyślam się, że ENTRIES - M, znaczy multiple, czyli mogę w okresie ważnoœci wizy wjeżdżaæ i wyjeżdżać ile razy chce? (chciałbym kopsnąć się np. do Meksyku na tydzień) # pod zdjęciem mam dwie małe gwiazdki (kumpel ma 3). Kto wie, co one oznaczają? # co oznacza coś takiego: VISA - R? Typy wizy B1/B2, to siê domyślam. # jeszcze zastanawia mnie liczba po prawej od EXPIRATION DATE. Mam 0100 - pewn...
  • napiszcie jak wybrnac gdzies daleko w swiecie gdy nasze piekne karty przestaja dzielac albo co gorsza nikt ich nie chce przyjac a pod tlf slicznego banku jest wciaz zajete !! cash is king?
  • czy ktoś z was kupował bilet na linie Airberlin przez internet? chodzi mi dokładnie o płatności, wyczytałam w regulaminie - przelew tylko z kont niemieckich oraz austriackich lub karta kredytowa banku akceptowanego przez Airberlin, czy jest jakiś polski bank uznawany przez tą linię?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się