Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      vis

vis

(17 wyników)
    • Wiem, że z Visą nie ma problemów, a co z Visą Electron (bankomaty i biura podróży) ?
    • czy ktos korzystał z karty visa electron w bankomatach na Sharmie?
    • Czy mozna w egipcie korzystac z tej karty? konkretnie w hurgadzie? pzdr
    • Witam ponownie. Moze ktos wie dokladnie jakie ograniczenie odnosnie poruszania sie po samym Synaju naklada wiza okreslana jako "Sinai only" ? W roznych zrodlach czytalem, ze z taka wiza moglbym albo i nie np. wejsc na gore Mojzesza albo zwiedzac park Ras Mohhamed. Wyjezdzam wkrotce zaledwie na tydzien, glownie z mysla o nurkowaniu wiec moze kwota 15 dolarow nie wydaje sie wysoka to jednak nie widze sensu pozbywania sie jej bez powodu. Pozdrawiam i do spotkania w Egipcie :)
    • prosze o opinie ile bierze pko bp za wypłate pieniedzy w egipcie ....
    • Jakimi kartami operowaliscie w Egipcie ? Czy bankomaty przyjmuja Mastercard czy tylko Visa? Wielkie dzieki z gory za odpowiedz :)
    • Czy z karty visa electron Millennium mogę korzystać w Egipcie? Jeśli tak, to w jakiej walucie baknomat dokonuje wypłaty? Jakie są opłaty? Czy jest coś, czego lepiej się wystrzegać? Pozdr. :)
    • www.alfastar.pl/kraj,Egipt/kurort,Taba/ Nie piszę to po to by robić temu biuru reklamę, ponieważ uczciwość powinna być zasadą, nie zaś jakimś dodatkowym gratisem od biura. Tym bardziej, że w informacji Alfa Star znalazło się pewne niedomówienie. Napisali, ze taka procedura ma miejsce jedynie wzgędem Taby, a ani słowem nie wspominają o Sharmie, w którym wiza Sinai Only również obowiązuje (jak zresztą na terenie wszystkich kurortów w strefie zdemilitaryzowanej na Półwyspie Synajskim...
    • karty ec(12)

czy mozna nimi placic lub wyplacac kase z bankomatow?
    • Czy w Egipcia da się wyciąnąć z bankometu lub zapłącić za zakupy kartą debetową VISA Elektron? Czy tylko karty kredytowe są uznawane?
    • Mam pytanie, czy ktoś korzystał z usług takiego lokalnego BP jak E- Sharm, proponują rezerwację wycieczek za pośrednictwem sms-a(koszt ok.6 pln)którego należy wysłać np.teraz a wycieczkę rezerwujemy np.w lipcu w zamian otrzymujemy gwarancję promocyjnej ceny, wystarczy będąc już na miejscu zgłosić się z potwierdzeniem wysłanego smsa, takie to trochę dziwne, proszę o opinie.
    • Wiem, że takich tematów jest mnóstwo, ale po przeczytaniu większości mam jeszcze parę pytań. Czy rzeczywiście częściej zwiedzanie rozpoczyna się od Kairu, a nie od Asuanu jak podaje katalog? Kiedy jest przewidziany czas na fakultety (szczególnie Abu Simbel)?W czasie objazdu czy już w trakcie pobytu? Ile kilometrów obejmuje trasa objazdu (z czystej ciekawości pytam)?
    • Przeczytałam dużo wspomnień i uwag forumowiczów z pobytu w Hotelu Kiroseiz ale nikt nie napisał w którym miejscu Sharm jest plaża Kiroseiz Beach z pomostem na rafę (trzypoziomowa). Czy to okolice Hadaby czy w stronę lotniska? Może ktoś mógły doprecyzować pisząc np. jakie hotele są w okolicy. z góry dziękuję!!! Kaśka (już niedługo...10 raz)
    • Witam, z moim TŻtem mamy konta w mbanku. Niestety mbank nie jest w stanie podać nam informacji jaki kurs ma visa electron jeśli będziemy chcieli wypłacić pieniądze z bankomatu w Egipcie. Twierdzi że jest podwójne przewalutowanie z euro na dolary i dopiero na funty egipskie. Do tego 2% od transakcji. A co z prowizją bankomatu z którego wypłacam? Nie mam pojęcia jak to mniej więcej policzyć i z jakich bankomatów wypłacać (będziemy w Sharm). Czy to się w ogóle będzie opłacało? Czy ...
    • Witam, w sierpniu wybieram sie do Egiptu, zastanawiam się gdzie wykupić wycieczkę na wyspę giftun. Doradzcie czy lepiej zrobic to w Polsce w biurze czy po przyjezdzie na miejscu (tylko gdzie, jade pierwszym raz, nie wiem do kogo się zwrócic) Czekam na odpwoiedzi Pozdrawiam aga
    • Tu wpisujcie wszystko na temat tej miejscowości. Gdzie są sklepy, gdzie się targować a gdzie nie. Lokalne biura podróży. Gdzie można tanio i bezpiecznie coś zjeść. Czy daleko do raf. Itp. Piszcie o wszystkim co dotyczy tego miejsca.
    • Prosze o opinie o Sea Star.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się