wnuki

(7 wyników)
  • No właśnie. Wybieramy, cudujemy, zmieniamy albo i nie. Potem dzieci lubią swoje imiona - albo i nie. A ja bardzo ciekawa jestem, jak same będą nazywać swoje potomstwo. Coś słyszałam o Łukaszu, ale to odległa przyszłość, może się zmienić. jedna z córek jest amerykanofilką, żadna Jessica w jej wydaniu mnie nie zdziwi, ostatnio podoba jej się Rebeka (nie wiem, w jakiej pisowni, ale chodzi o zdrobnienie Becky). Ale choćbym miała same Nikole i Alanów, to i tak wnuki są najfajniejsze, prawda? PS.:...
  • Jakie są imiona wnuków i prawnuków Waszych Babć i oczywiście Dziadków. U mojej Babci ze strony mojej Mamy to: wnuczęta (kolejność chronologiczna):Jarosław, Beata, Bożena, Waldemar, Sławomir, Radosław, Grzegorz; prawnuczęta (również chronologicznie):Adrian, Gabriela, Przemysław, Irmina, Anna, Kamil, Paweł, Tomasz, Dawid.
  • witam!za dwa miesiące przyjdzie na świat nasze dziecko-nie wiem czy to bedzie chlopak czy dziewczynka ponieważ chcemy niespodziankę!mamy kilka typów imion! gdy nasi rodzice dowiedzieli się o nich zaraz pojawily się komentarze....np. Melania to za bardzo starodawne,Adrian się żle kojarzy ,Lena i Igor to takie rosyjskie imiona...!!!mają nadzieje że nadamy inne ale sami nie mówią jakie!a nam aię wydaje ze jak już się urodzi maleństwo to je pokochają bez względu na imię! a może Wy miel...
  • Dziadkowie lubią mieć wpływ na imiona wnuków, więc jak nazywałyby się rzeczone wnuczęta, gdyby imiona im wybierali Wasi rodzice? Moja Mama chciałaby wnuka Błażeja. Imienia wymarzonej wnuczki jeszcze nie określiła, ale z lubianych przeze mnie imion najbardziej podobają jej się Eugenia i Biruta, a z typów mojego brata wybrałaby Anielkę. Z typów mojego brata dla chłopca wybrałaby Józefa (ponieważ uważa, że planowany przez niego Olgierd nie pasuje do nazwiska), a z moich Gwidona.
  • Tak nazywa się nowonarodzony wnuk Sarah Pallin.
  • Byly podawane artykuly z USA na ten temat, pozwolilam sobie przetlumaczyc niemieckie wyniki na ten temat (nie bijcie za bledy;-)): _______________________________________________________________ www.uni-leipzig.de/~kuwi/forsch_C_02.html Jürgen Gerhards i Rolf Hackenbroch: Pocesy indywidualizacyjne pomiedzy rokiem 1894 a rokiem 1994 na przykladzie rozwoju imion. Wyniki badan: Nomen est Omen: kulturowe powody okreslajace nadawanie imion (przypis tlumaczki: glupi tytul, ale typowy ...
  • Rymut(5)

Czy można sprawdzić popularność 5 imion w ostatnim wieku? oto one: Radosław, Ryszard, Jędrzej, Elżbieta, Ludwika. Czy któreś z tych imion wam sie podoba? Szukamy imienia dla wnuka w drodze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.