wnuki

(8 wyników)
  • Mam duży problem z rodzicami, a głównie to matką. Otóż oni bardzo pragną wnuka. Domagają się go już odkąd skończyłam 16 lat. Chociaż wtedy to było tylko tak w żartach. Ostatnio sytuacja staje się jednak niedozniesienia. Rodzice strasznie naciskają. Wszelkie nasze rozmowy telefoniczne, internetowe, bezpośrednie sprowadzają się tylko do tego. Ja już nie mam siły tłumaczyć, że dziecka nie chcę. Ostatnio kiedy ich odwiedziłam, mama ciągle chodziła naburmuszona. Aż w końcu powiedziała mi, że moja ...
  • zwracam się o opinie do osób mających doświadczenie w podobnej sprawie. Przed kilkoma miesiącami doszło do poważnego nieporozumienia finansowego między nami [dziadkami] a naszymi dziećmi [rodzice]. Staraliśmy się utrzymywać jednak dobre jak przedtem relacje z wnukami. Okazało się, że wnuczki [10 i3 lata] zostały wciągnięte w nasze sprawy przez zięcia -zabronił odbierać telefony, rozmawiać.[mieszkamy w odległych miejscowościach] Prezenty imieninowe i mikołajkowe podaliśmy przez rodz...
  • To tak pokrótce, chodzi o wzajemne relacje moje i mojej eksteściowej, a raczej na brak naszych relacji. Półtora roku temu kiedy jej powiedziałam że nie mam zamiaru wrócić do jej syna (mojego męża wtedy),się obraziła na mnie, i do tego stopnia że gdy moje rzeczy zabierałam do mojego mieszkania a jej (z tego mieszkania) do jej mieszkania- nie było jej. Jej wyprowadzka odbyła się bez niej. Później kilka razy uciekała ode mnie i od moich dzieci (swoich wnuków) na ulicy. Po półtora roku zjaw...
  • Czy psychoterapia pomaga osobom ok. 60-tki? Moja mama cale życie poświęcila swoim corkom, tj. mi i siostrze. Mąż jeżdził w delegacje, wiecznie nieobecny, więc mama robiła także i za tatę w domu. Nie ma żadnych hobby, nie lubi zwierząt, nie interesuje sie specjalnie niczym poza życiem swoich dzieci. Za chwilę przejdzie na emeryturę. Ja się dawno wyprowadziłam, siostra nadal mieszka z rodzicami. Problem w tym, że mama nie daje odciąć pępowiny - wydzwania do mnie po kilka razy dzie...
  • ...ale prawdziwe, bo napisane przez życie, scenariusze. Pan W ożenił się z panią J i mieli córkę N1. Po rozwodzie W ożenił się z B i mieli córkę A1. J wyszła za mąż za X i mieli córkę K. W tym czasie M1 i M2 mieli córkę A2. Rozwiedli się W i B oraz M1 i M2. W ożenił się z M1 i mieli córkę N2, a B wyszła za mąż za M2 i mieli syna M3. Tak więc A1 jest siostrą M3 i N2, ale M3 i N2 nie mają ze sobą nic wspólnego. M2 jest bratem A1 i A2, ale obie A nie są ze sobą spokrewniona. Podobnie...
  • "-Dzień dobry, widzi pani co się stało, sięgałam pod parapet i rozwaliłam czoło"- mówi to pośpiesznie szczerząc rad spruchniałych zębów. "To szczerze współczuję, a czemu taki plaster na czole, nie ma pani plastra bardziej odpowiedniego niż kawałek papieru przylepionego tejpem do czoła?" -Pytam rozbawiona. "-Taki dali mi w aptece - odpowiada zabawnie marszcząc resztki czoła wolnego od plastra." "-Proszę pani - pytam zaciekawiona kobietę, którą mijam od lat na ulicy niby sąsiadkę...
  • Niezrównoważona psychicznie matka moich znajomych niespodziewanie zapisała swój dom obcym ludziom, prawdopodobnie jakiejś sekcie. Ponieważ dom był już wcześniej zapisany na jej jedynego wnuka, znajomi są zszokowani i zastanawiają się nad przeprowadzeniem procedury ubezwłasnowolnienia. Czy ktoś z Was wie, jak w tej sytuacji postąpić? Poza tym , znajomi obawiają się też, że sekta nie będzie czekać z przejęciem majątku i starszej pani grozi obecnie realne niebezpieczeństwo. Kobieta nie była ...
  • Wczoraj uprawiałam czary mary w domu, "oklaskując" kąty. Można się śmiać, to podobno służy podniesieniu energii, oczyszczeniu atmosfery (poza wietrzeniem, tego pominąć nie można ;) i w ogóle ma dobrze robić. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże ;) Zamarzyło mi się mieć wnuczki. Wnuczki by pomogły oklaskiwać. Pewnie z zaciekawieniem w otwartej buzi. I nawet te starsze by łagodniej wariacje babci potraktowały. Dzieci nie. Z dziećmi generalnie jest gorzej. Popukałyby się w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się