wnuki

(10 wyników)
  • - A wynocha, ja już wychowałam swoje dzieci, teraz jadę w podróż dookoła świata - odpowiedziała moja znajoma na propozycję zajmowania się wnukami. To bardzo dobrze podziałało na całą rodzinę - mówi Wojciech Eichelberger, psycholog, psychoterapeuta i pisarz gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,8896019,Zeby_nie_zardzewiec_na_emeryturze.html Ktos nam probuje wmowic,ze praca do 80 roku zycia jest dla nas dobra:-) zeby tak jeszcze polskiego emeryta bylo stac na ten urlop w Tanzanii....
  • Pensja babci: 200 zł, 50 kg ziemniaków i bycie na każdy jej gwizdek. Anna Kalata, była minister pracy: - W Polsce jest silna tradycja 'instytucji babci', która zajmuje się wnukami. To różnica kulturowa między Polską a Unią Europejską i kolejny argument, by nie podnosić kobietom wieku emerytalnego. " - Idę do pracy i muszę zostawić synka niani. Mam mamę na emeryturze, która odmówiła mi pomocy w tym zakresie. Nie chce zająć się synkiem, bo wszystkie inne sprawy są dla niej ważni...
  • Zdębiałam. Jakim honorarium? Mama Mariusza całe życie malowała i sprzedawała obrazy, więc może chodziło jej o jakieś nowe dzieło? Ale nie, okazało się, że teściowa spodziewa się, że za opiekę nad dzieckiem dostanie pieniądze! Jak wytłumaczyła mi i swojemu osłupiałemu synowi, opiekunka kosztuje, a my przecież doskonale wiemy, że ona zajmie się Guciem o niebo lepiej niż jakaś obca kobieta. Przecież kocha swojego wnuka, a i tak miała rozejrzeć się za jakimś dodatkowym zajęciem, bo...
  • Czy to normalne - zakochani -emeryt i emerytka. Zamiast bawić wnuki i odmawiać różaniec, zajmują się sobą i są szczęśliwi. Jak tak dalej pójdzie, to UOP doniesie i ZUS emeryturę zabierze!!!!!!
  • "-. Jest dość częsty model dziadka, którego nazywamy szefem. Jest w nadrzędnej pozycji. Chce wszystko sobie podporządkować, ubezwłasnowolnia i rządzi. W takiej relacji wnuk staje się elementem gry pomiędzy rodzicami a dziadkami. Na przykład rodzice formułują jakiś zakaz, a dziadkowie go znoszą. Rozpieszczają dziecko na co dzień, czasem najbardziej akurat wtedy, kiedy ma narzuconą przez rodziców karę. Często też stwarzają maluchom nieograniczony dostęp do wszelkich dóbr. Codzienn...
  • Nareszcie! W Polsce nastał tak długo wyczekiwany baby boom. Dzieci rodzi się coraz więcej, a co za tym idzie – nasze wydatki na maluchy rosną w lawinowym tempie. Przed urodzeniem dziecka warto otworzyć w banku rachunek z nieograniczonym limitem. biznes.onet.pl/dziecko-czyli-studnia-bez-dna,18490,3170945,1,news-detal
  • Czołem:) Jak to z naszymi autostradami dla aut jest, każdy wie. Czas wieć zająć sie szosami szybkiego ruchu dla ... rowerów:). 2000 kilometrów autostrad rowerowych. Fiu, fiu.... I dobrze. Będzie zdrowiej, ekologiczniej, wreszcie taniej. Pierwsze prace mają ruszyć juz wiosną przyszłego roku. Zresztą sami zobaczcie: rowery.onet.pl/1771606,wiadomosci.html Jak planują zacząc robotę za niecały rok, nie jest źle. Moje wnuki pewnie doczekają uroczystego otwarcia:)A jeśli nie wnuk...
  • Załamanie się sieci to wbrew pozorom realne i bliskie zagrożenie. Wystarczy atak terrorystyczny, który w ciągu kilku minut po prostu zdmuchnie niemal cały Internet Lubimy myśleć o katastrofach – najlepiej takich odległych, które może dotkną nasze wnuki, a może dopiero ich wnuki. Tak jest z globalnym ociepleniem, zalaniem Ziemi przez topniejące lodowce czy przeludnieniem świata. Na razie nie ma się czym martwić. Jest jednak jedno bardzo realne i bliskie zagrożenie – ...
  • W Polsce przybywa babć, które dopiero co przekroczyły trzydziestkę! Już jest ich ponad osiemset, a każdego roku pojawia się kilkadziesiąt kolejnych Kiedy opowiedziałem o tym w redakcji, koledzy zareagowali paniką. - Idziesz na imprezę, poznajesz fajną dziewczynę i okazuje się, że ona ma wnuka - powtarzali z niedowierzaniem. Bo rzeczywiście - jeszcze kilka lat temu babcia, która ledwo przekroczyła trzydziestkę, budziła sensację. Dziś dziwi coraz mniej. Najmłodsza polska babcia mies...
  • PKB na głowę - 9 tysięcy euro. Bezrobocie na poziomie 13%. Przyspieszenie inwestycji: 3 autostrady, nowe drogi ekspresowe, 1,4 mln nowych mieszkań. Rozwój wielkich przedsiębiorstw rolnych (10 ha). W każdej gminie - hala sportowa, w każdym powiecie - kryta pływalnia. 21 mln Polaków będzie wyjeżdżać urlopowo. Krainę mlekiem i miodem płynącą zechce odwiedzić 20,1 mln zagranicznych turystów... To wszystko w raporcie "Polska 2013". Uwielbiam bajki, szczególnie te o krasnoludkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się