wnuki

(6 wyników)
  • wychowalam 2 synow, wyksztalcilam,mam4 wnuki,ale moge widywac jednego tylko tego ,ktorego moj syn porzucil,obydwaj synowie pod naciskiem 2 zony starszego syna zerwali ze mna kontakty za kare ze nie chce sie wyrzec porzuconego wnuka.Czy jest mozliwosc uzyskania sadowego pozwolenia na widzenie sie z reszta wnukow,Ta sytuacja jest dla mnie tragedia
  • Moja mama bedzie skladac pozew o alimenty na wnuka gduz ja jestem nieletnia i ucze sie .Czy mama ma skladac zasw.o swoich dochodach .ile mozemy dostac jak ojciec dziecka zarabia 1000zl.mies .Czy mozna zasadzic od ojca dziecka wydatki zwiazane z wyprawka ,porodem.Narazie te koszty poniesli moi rodzice ale nie mamy wszystkich rachunkow .czy w pozwie pisac o tych wydatkach i pisac tez kwote alimentow jaka chcemy zasadzic ?
  • spadek(6)

Witam, czy ktoś mógłby mi pomóc w następującej sprawie: dwa lata temu zmarła moja babcia, oprócz domu rodzinnego zostało jeszcze małe mieszkanie. Wprawdzie była ona jego właścielką, ale w 1998 r zawarła ze swoim wnukiem umowę o nieodpłatne użyczenie mieszkania na czas nieokreślony. Prosiłabym o odpowiedź na następujące pytania: 1. Czy po śmierci babci umowa jest dalej ważna? Tzn. czy kuzyn dalej ma prawo do korzystania z tego mieszkania - żyją trzy córki babci. Czy ma on prawo wyna...
  • czy to prawda, ze za dlugi dziadka odpowiadaja takze wniki, jesli zyja dzieci dziadka to czy za dlugi odpowiadaja takze i wnuki?
  • Spadek?(7)

Powiedzcie mi, jak sie zabrac do sprawy, która wygląda tak: Moja babcia zmarła 25 lat temu, spadek po niej (dom, 8 hektarów ziemi rolnej i nie tylko) nie został rozpatrzony. Przejeli go w naturalny sposób ci, ktorzy z babcia mieszkali (dom) i gospodarowali - częśc rodzeństwa podzieliła sie uprawą ziemii. Dzis wygląda to tak, że częśc z tej ziemii leży odłogiem, a my szukamy kawałka pod przyszły dom. Babcia miała 7 dzieci, z czego jeden syn już nie zyje (żyją wnuki). Czy jest szansa, ...
  • Witam!!! Może ktoś z was podawał już o zasądzenie od dziadków płacenia alimentów ? Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda i czy nie ma z tym większych problemów ? Na dzień dzisiejszy to ani mój ex nie ponasi z tego tytułu żadnej kary mimo tego ,że miał już sprawę o nie płacenie , po za tym ani on ,ani dziadkowie nie interesują się dzieckiem , nie łożą na nie złotówki !!! Jeśli ktoś z Was był w podopnej sytuacji i mam to już za sobą bardzo proszę o radę !!! Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się