wnuki

(13 wyniki)
  • Moi rodzice/teściowie niespecjalnie zmienili wystrój mieszkania po urodzeniu się wnuczek. Nadal są długie obrusy na stołach, cenne rzeczy na brzegach segmentów, czy brak barierek na schodach. Nie wspominając o niebezpiecznych wypadających drzwiczkach od szafki, czy kablach i przedłużaczach na podłodze. Z jednej strony to rozumiem, dzieciaki są u nich średnio raz w tygodniu na kilka godzin, po co Starsi mają zmieniać swoje przyzwyczajenia? Dzieciaki niech się uczą, że nie są u siebie. Ale z...
  • Tak jak w temacie - babcia mojego synka (2 lata) zwraca się do niego - mordka, mordeczka. Cmoka do niego i mówi: co tam mordka? Jest to moja teściowa, nie zwracam jej uwagi, powiedziałam tylko,żeby mówiła do niego po imieniu, a ona znowu swoje. Złości to mnie bardzo - mąż to olewa i mówi,że ja przesadzam. Babcia jest już wiekową kobietą, nie chce jej robić przykrości, ale nic do niej nie dociera. Jak zareagować na to? Co myślicie.
  • spotykam w parku kobiete ok 55 z wnukami. Chlopiec 4 lata dziewczynka1. Oby dwoje slodcy i grzeczni a ta kobieta caly czas ich ustawia a szczegolnie tego malego. Dwa dni temu mialam z nia pogawedke i w koncu sie dowiedzialam dlaczego ona taka jest. Musialam wysluchac jaki ten maly jest wstretny niewychowany i niegrzeczny i ona poprostu go nienawidzi!!widze kazdego dnia ze ten maly jest coraz bardziej zastraszony i nie moge zrozumiec ze mama tego chlopca tego nie widzi? Bo gdyby mo...
  • Jestem przerażona...od jakiegoś czasu przyglądam sie jak babcie opiekują się swoimi wnukami/wnuczkami i niestety stwierdzam, że większość z tych które widziałam biła dzieci.Powody są różne np.dzisiaj babcia 1,5 rocznego chłopca zlała go(bo tak to można określić) za to ,że nie chciał kręcić się z nią na karuzeli...kiedy zwróciłam jej uwagę,że może po prostu kręci mu się w głowie(moja córka też nie przepadała za karuzelami w tym wieku) to jeszcze mnie zrugała twierdząc,że jestem za młoda ...
  • witajcie zastanawiam sie czy to ja za duzo wymagam od tesciow czy to moze oni po prostu tacy sa. gdy ide do moich tesciow z malym (jedyny wnuk) tesciowie sa szczesciwi, ale sie nim nie zajmują. jesli maly chce sie bawic to mowia ze mamusia sie z toba pobawi, gdy chce jesc- mamusiu nakarm go, mamusi przewin go. Ja glosno mowie,ze przyszlam bo chce chwilke odechu, ale oni sa nazwalabym to bierni. Oczywiscie jesli maly pcha im sie na kolana, to chwile sie pobawia, ale raczej szybcie...
  • Syn skończył właśnie 5 lat. Urodził się jako wcześniak w 32tyg. ciąży, był bardzo malutki, dostał tylko 2 pkt ogółem jedynie za bicie serca...Przeszliśmy wiele, długo był rehabilitowany, jeździliśmy od lekarza do lekarza, ale UDAŁO SIĘ. Teraz aż miło popatrzeć, taki fajny. Nie rozumiem mojej teściowej, dlaczego tak unika kontaktów z Miłoszkiem, nawet teraz kiedy jest już starszy. Jak już się widzą i np mały jest u nich, to obserwuję, ze dziadek zachowuje się tak jak powinna babcia, ...
  • Moj synek (3 latka) i zreszta moja coreczka (1 r. i 2 m-ce) nie lubia babci. Synek jak babcia sie pyta czy on do niej przyjdzie to mowi zeby sobie jego siostrzyczke zabrala a cora to wogole reaguje placzem na babcie. Zupelnie nie wiem co mam na to poradzic :-( . Dodam ze mieszkamy razem z moimi tesciami w tym samym domu, tylko wszystko mamy oddzielnie (oprocz wejscia), widze ze takie zachowanie sprawia przykrosc tescowej ale moje tlumaczenia dla synka nic nie daja. Czuje ze tesciowa ma do mni...
  • Znalazłam ciekawy temat dotyczący babć naszych dzieci,chciałam dodać odpowiedź ale został już zarchiwizowany.Zakładam więc nowy,podobny.Posłuchajcie.Babcia mojego dziecka mieszka z nami i niestety typową babcią nie jest i być chyba nie zamierza.Chodzi o to,że ona swojego wnuczka dosłownie olewa,od zawsze i jeszcze w coraz bezczelniejszy sposób to ukazując.Mały ma prawie 17 miesięcy więc już sporo rozumie i zauważa.Gdyby była to babcia,która mieszka gdzieś indziej ja olałabym ją tak jak ...
  • Krótki opis najpierw: rok temy zawiozłam teściową z 2 letnim synem na wieś. Ponieważ to 25 km więc od razu była mowa, że będę do pacy dojeżdzać. Mały spał wtedy ze mną, nigdy nie spędził nocy beze mnie. Teściowa uznała, że ja mam nie przyjeżdzać, bo ona chce lato z wnukiem spedzać. Pierwszej nocy wpakowała mi sie do łózka, jak ja usypiałam małego. Mały nie mógł zasnąć, dostał furii. Zrobiłam awanrurę i we wtorek juz było lepiej. Za to w środę ja wacam a ich nie ma, ani kartki g...
  • Musze sobie pogadać mam teściową która notorycznie jest chora a najwiecej jak czuje że chcemy ją poprosić o przypilnowanie dzieciaków.a najbardziej mnie wkurza to ze jak zadzwoni jej córka ze mają sie pakować bo pojada do niej ,która mieszka za granicą to choroby odrazu znikają jak ręką odjał.nawet po górach maja siłe chodzić i dalekie wycieczki co na ich wiek napewno jest męczace 63lata,ale zapierają sie że wszystko ok jak mnie to wkurza takie oszustwo!
  • może ktoś ma jakiś pomysł na niedrogi prezent od 6 miesięcznego wnuka?
  • Proszę spójrzcie obiektywnie bo ja już sama nie wiem co o tym myśleć. Bliska mi osoba ma dziecko 15 miesięczne, fajne, wesołe ale nie chodzi. Tzn chodzi ale tylko za 2 rączki i zaledwie kilka metrów. Mama tego dziecka jest troszeczkę zaniepokojona i pytała mnie o radę, starałam się ją uspokoić, bo wiem że dzieci rozwijają się różnie, sama mam dwójkę i każde chodziło w innym wieku, ale tak naprawdę nie wiem czy jest to powód do niepokoju. Jak patrzę na to dziecko to wydaje się, ...
  • Za kilka dni mam pierwsze spotkanie z pierwszą kandydatką na Nianię do mojej 1,4 miesięcznej córeczki. Zastanawiam się jak najlepiej sprawdzić czy jest to odpowiednia osoba. Może macie jakieś pomysły o co pytać i na co zwracać szczególną uwagę (może Wasze własne doświadczenia pomogą). Dzięki i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się