Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      wnuki

wnuki

(9 wyników)
    • Piękna agitka. A mógłbym wysłać 3 latka do pierwszej klasy? W szkole jest tyle zabawek, i tak szybko będę mógł doczekać się wnuków...
    • Czy retoryka panotuskowa nie zmieni się po wygranych wyborach parlamentarnych w przyszłym roku? Szczególnie jeśli PO zbajeruje porządnie społeczeństwo i osiągnie bardzo dobry wynik.
    • Teraz wracając do profesjonalnego zarządzania, brakuje tutaj "mapy drogowej" jak dojść do tych celów, krok po kroku. Które cele rząd będzie realizowac w pierwszej kolejności itd. Analiza jest niezwykle ciekawa i miejmy nadzieje że nie wyląduje w szufladzie. Co do demografi to uważam że rząd mógł by wyemitować jakieś "katastroficzne" spoty informjące o kryzysie demograficznym i o tym że emeryci w przyszłości będą mogli liczyć tylko na dzieci i swoje własne oszczędności. I tu dochodzimy t...
    • Ten tytuł już jest obleśny. Tusk - żydem itd. Ja powiem że jest to sztuczne robienie z siebie oblężonej twierdzy, tam są hordy rasitów, a my tu spokojna cywilizacja. Problem w tym że to jest sztuczne i nie działa, tak jak ostatnie teksty Palikota jak by już nie te i naciągane. Powiem że mam niesmak jak czytam takie teksty z takimi tytułami. Widzę też że atmosfera oblężonej twierdzy komuś pasuje. Jednak jak już mówiłem, ta melodia jakby już nie ta. Tak samo jak Palikot z swoimi teor...
    • No to albo przedstawiacie konkretne "wyliczenia i analizy" albo prawdziwej wysokości nie da się ustalić bo coś tam panie "ekspercie". Taką pierdołę nie popartą żadnymi danymi to każdy burak z Pcimia Dolnego może sobie podwiescić w internecie dzisiaj.
    • jezeli sie atakuje Michnika za jego brata to czy nie mozna Cenckiewicza za dziadka? Wet za wet.....Albo?
    • Liczy się biznes i dobre miny. Kto liznął choć trochę stosunków międzynarodowych w ławach jakiejkolwiek uczelni ten w pełni zdaje sobie sprawę z tego w jakim miejscu są dzisiaj Chiny Ludowe, gdzie jest Polska, a gdzie "jakiś tam" laureat pokojowej nagrody Nobla. No nie ma lekko. Nie spodziewajmy się cudów. Nie w takim klimacie.
    • Jestem emerytem. W szkole powszechnej w latach 40. XX w. był rygor i porządek, którego pilnował woźny. Na lekcji religii ksiądz nieposłusznych uczniów bił po dłoni linijką, jedna nauczycielka biła bambusowym prętem po plecach, inna na odlew dłonią w twarz, jeszcze inna kazała klęczęć w kącie, bywało że na grochu. Nikt z rodziców nie zgłaszał pretensji - to była kara, którą mistrz wymierzał uczniowi. Woźny niegrzecznego ucznia upominał lub prowadził do dyrektora - to było najgorsze, najg...
    • w tekście nie wspomniano ani słowem o sprawie zachowka, to jest części należnej innym osobom z rodziny, które w testamencie nie były wymienione, dostają one połowę tego co dostałyby normalnie. ja o tym nie wiedziałem gdy zmarł mój ojciec i dalsza rodzina tak się mnie doczepiła,że proces w 3 instancjach, z biegłymi,zajęciami majątku,apelacjami trwał....19 lat!!!!!Tak,tak, od 1982 do 2001, w tym czasie upadł PRL i cały komunizm, umarł 1 sędzia i 1 adwokat, a proces trwał. Potem pł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się