-
Witam. Niedawno dowiedziałam się że jest takie forum. Poczytuję od tygodnia i mam dylemat.
Zawsze nosiłam biustonosze Triumph ale ostatnio nie mogę nic fajnego dobrać dla siebie.
Byłam na zakupach w TK Maxx i przymierzałam bardzo dużo biustonoszy i dalej nie mogę dobrać rozmiaru.
Przed obecną ciążą nosiłam 75 B ale teraz nie dość, że obwód pod biustem się zwiększył na 80 cm to jeszcze piersi takie pełne, że biustonosze usztywniane nie wchodzą w rachubę /obwód w biuście 95 cm niby niewiele ...
-
I czy nie rozgina sie podczas uzywania? Lub nie obraca tak, ze cos sie wpija? Jakos nie jestem sobie w stanie wyobrazic, zeby taka konstrukcja byla stabilna. Myle sie?
mea2.img7e.de/images/222/22/simone-perele-olympe-balconette-bh-pink-800x1157-1.jpg
-
Dziewczyny, ratujcie brafitterkę, co bez stanika śpi ;)
Jest mi koniecznie potrzebny jakiś biusto-przymurowywacz do klaty na fiszbinach, nie musi być piękny i seksowny, może być nawet w brudnym beżu ;) tylko, żeby ładnie podtrzymywał i trochę dociskał ten biust... no i najlepiej żeby był mięciutki i wygodny.
Niby mam stanik do spania, ale tak naprawdę, to on niewiele podtrzymuje, i mówię o samych miseczkach - kiedy kładę się na plecach, biust i tak się rozjeżdża. Za to nad ranem nie potrze...
-
Od półtora roku mam niby dopasowane biustonosze, dobierane stacjonarnie przez brafiterki ze sklepów polecanych na forum. Miałam nawet watpliwości, które przedyskutowałam. Poniewaz mam juz kilka róznych staników, róznych firm, wiec juz nie kupuje.
Nie wiem czy tak ma byc.
Mam 80GG lub 85G. Zakładene w sklepie lezą dobrze, potem zreszta tez. Na plecach mam sporo tkanki tłłuszczowej, wiec robia sie wałki, ale jak kształt jest przyzwoity i trzymaja dobrze, ale jak mam w nich spedzic cały dzien,...
-
Doradźcie mi - na codzień noszę fantasie elodie ale nie nadaje się na te upały - przy moich gabarytach to koszmar na spoconym ciele, tu się wcina tam obciera, itd - jak jest zimno nosi się dobrze ale w upał horror. Więc pytanie - czy polecacie jakiś model z bawełny bez koronek przyjazny upałom a jednocześnie dobrze podtrzymujący wielkie cycki na grubym ciele?
-
Mam pytanie - czy wiecie może, która firma produkuje takie "weekendowe" czy "sportowe" staniki (aczkolwiek nie mam na myśli typowych staników do uprawiania sportu). Wszystkie modele, jakie widzę, to koronki, poliestry, sztywne materiały. Niestety, nie są one miłe dla skóry i nie wyobrażam sobie noszenia w weekend pod dres np. maskaradki. La senza ma fantastyczne modele - bawełniane, superwygodne, niestety klapa jest z rozmiarami. Ja potrzebuję 70F..
-
Proszę o radę. Chcemy z kupić z mamą dla niej stanik Panache model Tango, balkonowy, ten z listkami. Boję się jednak, czy nie będą jej w nim uwierały fiszbiny. Skąd ta obawa? Koleżanka kupiła go jakiś czas temu, bardzo nam się spodobał, koleżanka nosi 32J, jak jej dobrała pani w sklepie. Twierdzi, że jest bardzo wygodny, mega zadowolona jest.
Natomiast inna znajoma pokazała mi, co ten stanik zrobił jej po pół dnia noszenia, przerażenie w oczach. Pachy całe porysowane, czerwone szramy, niezb...
-
Czyli jak zasypać przepaść między typowymi "naszymi" stanikami a niczego niepodttrzymującymi stanikami noszonymi przez wiele kobiet, dla których klasyczne staniki nie są wystarczająco delikatne.
To nie jest wątek dla osób, szukających zwykłej wygody.
To jest wątek dla wszystkich kobiet, które odczuwają (czy to stale czy czasowo) te świetnie podtrzymujące staniki jako niewygodne.
Wystarczy SKŁONNOŚĆ DO PUCHNIĘCIA, CZY NADWRAŻLIWOŚĆ SKÓRY z dowolnego powodu (nie tylko CIĄŻĄ, CHOROBA, W...
-
W szczególności czy powinien rozdzielać piersi tj. przylegać do ciała między piersiami na całej swojej długości? Czy to w ogóle fizycznie możliwe? Do tej pory nosiłam biustonosze z fiszbiną, często usztywniane, teraz karmię i niestety nie jestem w stanie kupić żadnego, w którym fiszbina nie wbijałaby mi się w piersi;-( Byłam w polecanym na tym form sklepie Lady's Place, gdzie ekspedientka wbiła mnie w miękki stanik bez fiszbin. Ładnie trzyma i jest wygodny, ale zbija piersi w jedną masę. Na m...
-
Do tej pory Was podglądałam ale teraz mam problem a widzę, że jest tu bardzo
dużo kompententych osób więc proszę o pomoc.
Spodziewam się dziecka no i nie wiem co z biustonoszem do karmienia.
Przed ciążą mój rozmiar to było 70e - czasem f w zależności od modelu.
W tej chwili -32tc(wlaściwie od początku ciąży) mam dwa biustonosze 70f i
jeden 70g. I sa ok. Ale co z karmieniem. Juz wiem ze zakup stanika do
karmienia w moim rozmiarze jest chyba niemozliwy bo wszędzie są od 75(ktoś mi
mów...
-
Obwieszczam, że trwa zbieranie kandydatur na Wygodniczka! Można się dopisywać
do tej notki:
stanikomania.blox.pl/2010/06/Kto-rozpieszcza-nasze-biusty-Kandydatury.html
A kto woli, może do tego wątku.
Brakuje szczególnie kandydatów do kategorii skrajnych, czyli A-C i JJ+!
A kategorie są następujące:
A-C (muszą być dostępne obwody 60 i/lub 65)
D-GG
H-J
JJ+
Dopuszczamy modele "archiwalne" (czyli z poprzednich kolekcji).
Zgłoszenie powinno zawierać, jak zwykle: kategorię, markę, ...
-
Może zacznę tak: 77/99 w biuście, z tabelki wychodzi mi 70FF, ale okazało się
na mnie za duże, 70F za to leży idealnie, tylko że...
Od dwóch miesięcy mam lepiej dobrane staniki. Panache wykluczyłam na samym
początku, bo okazało się, że fiszbiny w Tango Plunge są jak dla mnie za
szeroko rozstawione na mostku. Zaczęłam szukać staników z krótszymi
fiszbinami, najpierw ostrożnie - 75DD z Flirtelle Minx, potem to samo, tylko
juz 70 F, zaryzykowałam miękki - Portię z Curvy Kate, też 70 F. I w...
-
Jak w temacie - potrzebuje stanika do specjalnych zadan. Plunge do sukienki z dekoltem kopertowym, glebokim. Jednoczesnie musi mi biust przymurowac do klaty tak jak porzadna balkonetka. Rozmiar 34GG/36G. Niestety ostatnio zaniebalam wizyty na tym forum i juz nie wiem gdzie co jest.
-
Zapraszam do wpisywania tutaj nazw modeli swoich ULUBIONYCH BIUSTONOSZY
noszonych na co dzień - sprawdzających się w pracy, szkole, podczas
wielogodzinnych zakupów itp.
Marka dowolna, fason (np. balkonik, full-cup) również - byle biustonosz był
WYGODNY, doskonale PODTRZYMYWAŁ BIUST, pozwalając nam bez obaw podbiec na
autobus, no i - zapewniał atrakcyjny wygląd naszemu biustowi.
Modele tu wpisywane mogą być nieco mniej "korekcyjne" niż te z wątku "Pierwszy
dobry stanik" (bo po przywoł...
-
Kupiłam w Bravissimo top OV20. Lezy okropnie, stanik za luzny, zjezdza w dol,
maszczy sie. Musialabym wymienic na wezszy obwod, ale wcale nie wiem, czy
chce miec taki top. Wiazanie na szyi strasznie ciagnie, niewygodne to.
Nie placilam swoja karta i wolalabym, zeby zamiana bya w tej samej cenie. Co
sadzicie o takim staniku?
www.bravissimo.com/products/details.aspx?pid=VF17&sl=1
Macie jakies doswiadczenia?
--
My name is Jones. Bridget Jones.
Garfield
-
W mojej Margo po prostu nie mogę się zgarbić, bo fiszbiny piją w
mostek i po bokach, miseczki łopoczą sobie swobodnie, a obwód jakby
chciał mnie zamordować. Świetnie, zawsze miałam problem z
łopatkami ;) U Was też tak to wygląda?
-
dziś jest na onecie artykuł
uroda.onet.pl/twarz-i-cialo/ta-slynna-miseczka-d,1,4154109,artykul.html
dziewczyny na forum pod tym art wspominają o firmie HIRSCH. Zna ją ktoś? jak miseczki, jak obwody? Bo ceny wyjątkowo przystępne.
www.hirsch.poznan.pl/biustonosze,30.html
-
www.double-d.com/acatalog/cs15.html
www.double-d.com/acatalog/cs16.html
Pierwszy z tych staników ma po powiększenia widoczne wkładki.
Drugi ma wzorzyste kwiaty ale wkładek nie widać- tzn nie wiem czy są a z
tekstu tego nie wywnioskowałam.
Czy któraś z was spotkała się z tymi stanikami?
-
Bo strasznie jestem ciekawa, jaki jest Wasz najlepszy stanik.
Nie najseksowniejszy, nie najpiękniejszy, ale taki, za który macie
ochotę dziękować Panu Bogu, że jest :) Oczywiście aspekt urody, a
więc dobrego samopoczucia też jest ważny, ale nie najistotniejszy.
Aaaa! Chodzi mi o staniki, które posiadacie i których chętnie
dokupiłybyście jeszcze ze dwadzieścia :) Nie takie, które ładnie
wyglądają na obrazku.
-
Potrzebuje coś na ciażę bo wszystkie obecne staniki, no moze oprócz Gabrielle
z Fantasie która ciągle dobrze leży i jest naprawdę wygodna (mam wrazenie że
miseczki sie jej trochę rozciagnęły i dlatego), no i Panche Harmony, uwierają
i nie nadają się do noszenia. Najgorszy jest Panche Confetti w tym samym
rozmiarze co reszta, czyli 30F, ale od początku chyba miseczkę miał ciasną i
uwierał, a teraz to juz nie ma mowy o noszeniu go, choć ubrałam go raptem 2x.
Biust mi nie urosł ale zrobi...