Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      wygodny

wygodny

(25 wyników)
    • Nie mam już siły. Problem dotyczy córki - lat 6 - i codziennego ubierania się ponieważ cokolwiek jej się nie przygotuje do ubrania to wszystko jest niewygodne i nie chodzi tu tylko o jedną rzecz ale o wszystko zaczynając od majtek a na butach kończąc. Zupełnie nie wiem jak to ukrócić. I to nie jest tak, że ja jej narzucam w co ma się ubrać i ona się buntuje, o nie, co wieczór wspólnie wybieramy ubranie, ja ewentualnie sugeruję zmianę na coś cieńszego /grubszego w zależności od pogody. Nie je...
    • Poszukuję rękawiczek dla naszej trzylatki - żeby były ciepłe (wiadomo), i dawały jaką taką swobodę ruchu. Wełniane zarówno z jednym jak z pięcioma palcami są bardzo wygodne, ale przy minus dziesięciu młodej marzną łapki. Narciarskie typu goreteks na polarze są sztywne i mało chwytne - a trudno wymagać od ruchliwego dziecka, żeby np. na spacerze nie brało niczego do ręki. Wiecie coś o ciepłych i miękkich rękawiczkach? Zastanawiam się nad futrzanymi ewentualnie ocieplanymi skórkowymi, ale takic...
    • Witam. Corka ma 16 miesiecy, do tej pory jezdzila wozkiem Tako Jumper X. Ale wozek jest ciezki i do tego polamal sie stelaz. Dostalismy od znajomych spacerowke typu parasolka baby travel ale okazal sie strasznym niewypalem. Niedosc ze ciezko nim kierowac, to corka widac ze nie bardzo ma wygode. siedzisko jest barfdzo waskie i oparcie jest z materialu, nie trarde. Wydaje mi ze sie jednak jest za mala na takie wozek, powinna miec szesze siedzisko i twarde oparcie. tak wiec jednka musimy kupic n...
    • Witam :) Jakie pieluchy zakladacie chodzącym dzieciom? Synek ma 16 miesiecy, waży 14 kg. i nie jest drobnym dzieckiem ;) Używamy PAMPRESÓW w rozmiarze 5, ale pielucha po 1 sikusie zwisa mu do kolan - zapinam dobrze, ale już po zalożeniu pielucha jest jakby za dluga..mniejszy rozmiar uciska go w miejscy napek..A jakie rozmiary Pampersów zakladacie w zależności od wagi? czy może Pampersy tak zwisają?
    • Wygodny w stosowaniu to dla mnie spelniajacy nastepujace kryteria: -niewielka ilosc do podania za jednym razem (idealnie nie przewyzszajaca jednej lyzeczki) -jak najmniej zabiegow przed podaniem - typu odlamywanie szklanej ampulki, rozrabianie niedajacego sie rozrobic proszku itp. -smaczny, wzglednie nie parszywy w smaku Dodam, ze aktualnie uzywam Dicoflor 30 w kapsulkach i denerwuje mnie to, ze bardzo zle sie rozpuszcza (chyba, ze zle to robie, moze doradzicie sposob - wysypuje...
    • Oczywiście najlepiej ciepłe, nieprzemakalne i lekkie...Jakiej "firmy" polecacie?
    • Słuchajcie mam takie pytanie.Czy wy budzicie swoje dzieci z popołudniowej drzemki???bo mi sie zdarza to wtedy , gdy moje dziecko śpi dłużej niż 14:30.Kłade ją spac o 13 i po 5 minutach juz śpi.Zdarza jej sie spać nawet 3-4 h a później wieczorem jest problem.Normalnie idzie spac o 20:30, a jak pozwole jej spac ile chce to nie ma siły nie da sie polożyc o tej godzinie.A ja wieczorem chcę miec czas dla sibie i dla męża.jestem wyrodna czy wogodna?A może normalna?
    • Witam! Mój synek do tej pory śpi na takiej bardzo plaskiej poduszce dla niemowląt i wiem że to zdrowe dla kręgosłupa ale chciałabym kupic mu też wyższą poduszkę, która przedałaby się m.in. na wypadek kataru bo nie raz musiałam podkładac kocyki i kombinowac by było wyżej. Jaką poduszkę kupic by była wygodna dla synka, który często w nocy się kręci? co myślicie o takich ortopedycznych termoplastycznych? widziałam też takie zwykłe półpoduszki z pierzem w środku ale że sama nie lubi...
    • Witam, myślimy o zmianie fotelika na większy. Mały ma prawie trzy lata i w obecnym (Ramatti Venus) zaczął ostatnio narzekać,że mu niewygodnie. Waży jakiwś 15 kg więc do górnej granicy mu jeszcze daleko i nie wiem czy to hasło "Mamo nudzi mi się" czy faktycznie coś mu przeszkadza. Raczej nie zdarza mu się tak na siebie zwracać uwagi a poza tym cały czas z nim gadamy w podróży. Boimy się tego wyjazdu bo to pierwsza podróż w czwórkę - drugi synek ma 6 miesięcy. I dlatego zależy nam ż...
    • Proszę o porady mamy przedszkolaków (od września my również będziemy przedszkolakami). Jak ubierać dziecko-rano zimno, później gorąco. Jakie ubranie jest najpraktyczniejsze w przedszkolu, jakie buty są najpraktyczniejsze, jak wytłumaczyć dziecku, że 8 godzin będzie samo, czy rano należy dziecko nakarmić, czy szczepić na pneumokoki.. Prosze o wskazówki, porady. Dziękuje
    • Proszę o radę - chcę kupić fotelik rowerowy dla 18 miesięcznej dziewczynki- może ktoś z was może jakiś polecić, bo nie mam pojęcia za czym się rozglądać. Fotelik ma być bezpieczny i wygodny. Dzięki
    • ktora z was ma wozek trojkolowy i moze sie ze mna podzielic informacjami na temat tych wozkow czy sa wygodne ,jakie plusy i minusy posiadaja,planuje zakup trzykołowca i chciałabym sie dowiedziec jak to jest w praktyce.dziekuje..
    • nosidelka...czy jak to zwac.... te na szelkach...,gdzie dziecko tak wisi... ja sie pytam czy to jest dobre? moj mezczyzna o to pyta i pyta,bo chce kupic... a ja mam jakies opory.... malutka ma 4 miesiace,czy mozna jej cos takiego...? ja jakos jestem przeciw....
    • Ile mialy Wasze maluszki gdy przesiadły sie do parasolek?
    • Ostatnio i do nas zawitalo lato i zaczelam sie zastanawiac, jak ubrac corke do piaskownicy. Tzn jesli chce ja ubrac w sukienke letnia... Wydaje mi sie, ze jak bedzie miala pod spodem tylko pieluche, to troche niewygodnie (niehigienicznie) bedzie jej sie siedziec na hustawce czy w piaskownicy. Z drugiej strony matki na pieluche? Chyba strasznie goraco! A Wy jak robicie?
    • Jestem mama 8,5 miesiecznej Patrycji :). Jak byla mniejsza, uwielbiala spacerowac w nosidelku zakladanym na brzuch. Niestety juz z niego wyrosla, dlatego myslimy teraz o kupnie takiego zakladanego jak plecak. Dowiedzielismy sie, ze mozna w nim nosic dziecko do 15 kg, a ze jego cena jest niebagatelna, chcialam zapytac, w jakim wieku dziecko tyle wazy. Wiem, ze jest to sprawa bardzo indywidualna, ale chcialabym wiedziec chociaz w przyblizeniu, jak dlugo bedziemy mogli z tego korzyst...
    • kiedys przeczytalam,ze nie wszystkie mamy zakladaja 2 latkom<chlopcom> rajstopki,bo to niemeskie.jak zatem ubieracie ich w takie mrozy?2 pary spodni?a skarpetki tz podwojne?prezciez to musi byc niewygodnie dla dziecka. iza.....mama 2 letniego Kubeczka
    • Czy ktos może mi polecic jakieś krzesełko na rower dla dziecka? Chciałabym zeby było wygodne, dość dobrze wysciełane materiałem (a nie takie łyse),dobrze amortyzujace wstrząsy, regulowane oparcie. Widziałam jedno firmy hamax sleepy, niezłe ale myślałam że troszke lepiej wygląda bo najpierw oglądałam je tylko na necie ,potem na żywo.
    • nikt nie moze mi udzielic informacji, ani sprzedawca ani opisy na www. sa to tylko sucge fakty czyli opis producenta co jak wiemy nie zawsze jest zgodne z prawda. PROSZE powiedzcie jakie sa ? miekkie wygodne rozkladaja sie trwale i mocne pokrycie? dziecko dobrze sie w nim czuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się