Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      wygodny

wygodny

(73 wyniki)
    • Witam! Szukam wygodnej spacerówki dla mojego dziesięciomiesięcznego synka. To , co mamy obecnie jest niewygodne. Synek zjeżdża z siedziska. Wpada w histerię, gdy zapinamy mu szelki na ramionach, więc jest przypięty tylko w biodrach. Średnio mnie interesuje wygoda prowadzenia. Uważam, że przy naszych dziurawych chodnikach i tak już gorzej być nie może. Chciałabym tylko, by Tomkowi było wygodnie i komfortowo. Czy możecie coś polecić- tak do 750 zł? Nie ma znaczenia dla mnie waga, wielkość k...
    • Witam Chcemy sie przesiasc z chusty na nosidlo. Coreczka ma 10 miesiecy. Czy uzywacie i mozecie polecic? Pozdrawiam Ania
    • Zastanawiam sie nad kupnem łóżeczka/kojca nie wiem co lepsze. Oglądałam w sklepach sprzęty. Mój wniosek: te materace składane wydają mi sie straszne. Co jakiś czas sie zapadaja w miejscu składania. Nie wyobrażam sobie, by mogło to być wygodne. A jakie są wasze doświadczenia z tym sprzętem. Dodam, że planuję zakup na wyjazdy wakacyjne i do rodziny. Nie jako łóżko w domu, ale nawet przy tak sporadycznym użytkowaniu nie chcę męczyć dziecka.
    • od pół roku karmię dziecko piersią. od 1,5 miesiąca rozszerzam dietę. o zgrozo nauczyłam dziecko pić z butelki w 5 miesiącu i podaje smoczek uspokajający. bacznie obserwuje jak mały reaguje na różne nowości, ale zdecydowałam żeby nie postępować jak zalecają schematy bo tak jest mi wygodniej. lubie karmić piersią, ale męczyła mnie ta wyłączność- gdziekolwiek bym nie była żeby nakarmić lub uspokoić dziecko musiałam wyciągać "bufet" na wierzch. wygodniej jest mi podać butelkę lub smoczek. ...
    • Hej. Czy takie nosidełko, jak to: www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=334c84d7838f3cac jest dla dziecka w jakiś sposób niewygodne czy niebezpieczne? Wydaje się nam, że kiedy dzicko usypia, jest zwinięte w kłębek w wygiętymi plecami a głowa opiera mi się o obręcz zewnętrzną. Napiszcie, używacie takich? Co robicie, kiedy dziecko uśnie? Pozdr, FC3
    • Witam, jaki polecacie fotelik 9-18 kg. Maxi cosi odpada, bo jest za ciasny, przymierzam się do Romera Kinga, ale może coś jeszcze podpowiecie, zależy mi, żeby był wygodny dla dziecka zarówno latem, jak i zimą, kiedy nosi kurtkę...
    • Czekam na córeczkę i w międzyczasie kompletuję ubrania. Mam małego synka, a doświadczenie odnośnie sukienek w związku z tym żadne. Czy Waszym zdaniem są wygodne? Czy nie przeszkadzają dziecku (no nie wiem, zawijają się, zaplątują, dziecko marznie etc?) Takie słodkie bywają, że chętnie bym parę kupiła, a nie wiem czy się sprawdzą.
    • Witajcie. Dostaliśmy fotelik od znajomej , taki do 13 kg (4Baby). Zastanawiam się czy wszystkie te małe foteliki mają takie samo siedzisko, czy tylko nasz jest taki beznadziejny? Ma tak wielkie wgłebienie, że dziecko ma w nim wygięty kręgosłup na maxa. Jak wychodziliśmy ze szpitala , mąż zapakował syna na fotel to się przeraziłam! Był tak zgięty, że główka opadła mu na klatkę piersiową. Do domu przyjechał na moich rękach. Położna doradziła podłożyć pod spód kocyk. Tak robiłam, b...
    • Moja córeczka, trzyma mnie za głowę, a raczej za włosy jak zasypia. Stoję nad jej łóżeczkiem w strasznie niewygodnej pozycji, czasami nawet pół godziny. Wszystko mi drętwieje. Jak ją tego odłuczyć. Ma już prawie rok!!!
    • moja coreczka skonczyla dni temu 5 miesiecy. od urodzenia nosimy i wozimy ja w gondolce - czy w foteliku dla niemowlat - jak zwal tak zwal. korzystamy z tego takze w domu - czasami ja tam wkladamy na dzemke a czasami zeby sobie po prostu posiedziala. od jakiegos czasu mam wrazenie ze jest jej niewygodnie. ze to jest zbyt male, zbyt wygiete - ze dziecko jest takie zwiniete i skulone. zastanawiam sie w czym ja teraz "przechowywac":) jeszcze nie siedzi. kupic inny fotelik? macie jakies r...
    • mam 2 miesięcznego bobasa i chciałabym nosić go w chuście, ale on się w niej topi... wygląda jak ściśnięty z każdej strony; głowa przyparta do klatki piersiowej, rączki też. Nie pomagają pozycje proponowane w instrukcji obsługi. Ja mam 162 cm wzrostu może jestem za mała na taaaaką dużą chustę? Dzidzia waży 4,300 i ma jakieś 62cm. A może ta chusta jest dla większych dzieci, które już siedzą? Poza tym myślałam, że jak wsadzę małego do chusty to mam wolne ręce - a muszę mu podtrzymyw...
    • Witam, jestem mamą dwumiesięcznej córeczki. Dostałam dla niej kilka ślicznych ciuszków, które mają z tyłu zapięcia na guziki. Do tej pory nie zakładałam jej takich ubranek, bo bałam się, że mogą ją uwierać. Widzę jednak, że inne mamy ubierają swoje pociechy w takie fatałaszki... Bardziej niż tym uwieraniem (malutka na pewno da znać, jeśli będzie jej niewygodnie) martwię się, że taka "akupresura" może źle wpłynąć na kręgosłup maleństwa. Jak radzicie?
    • Przygotowuje się do przyjścia na świat mojego synka (2tygodnie) i czytałam że body na początku jest niewskazane, że jest trudne do założenia i przy tym przebieranie staje się bardzo niewygodne i długo trwa! że na początek preferowane są koszulki wiązane z boku czy też z przodu a ja kupiłam same body i teraz to już nie wiem. Czy używałyście od samego początku bodziaków i czy faktycznie sprawiało to problem? Pozdrawiam - Monika
    • myślę nad zakupem takiego wózka, bardzo proszę o opinie, z góry bardzo dziękuję :-) www.euro-cart.eu/nasze_produkty/karta_produktu.php?url=lira4&wer=spacerowa&color=2
    • czy możecie mi powiedzieć jak to jest z ubieraniem niemowlaczka w piękne jeansy, bluzy z kapturem, sukieneczki-generalnie w takie dorosłe ciuszki-stroicie czy nie? ja mam opory bo wydaje mi się, że taki maluch tylko się w tym męczy choć cieszy oko jego/jej image. nie mogę się przemóc-śliczne ciuszki leżą a ja wybieram body, śpioszki itp, na wyjście kombinezon. czy ktoś też tak ma?
    • Żeby nie było,że do kosza prywata. Przypadkowo trafiłam na stary watek i Twoje pytanie, jak się nosi w pouchu, a jak w kółkowej. Nie odpisałam, bo 1,5tyg. nie miałam kompa, a potem nie zaglądalam do tego wątku. Jesli nadal potrzebujesz opinii, to chętnie napiszę, jak mi się nosi w jednym i drugim, bo róznica jest.
    • Witam! Czy któraś z Was posiada lub posiadała NOSIDELKO WOMAR KANGAROO Nr6 lub 7? Jeśli tak to proszę o opinie oraz odp.na pytanie czy jest możliwość noszenia go później na plecach. Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam.
    • Zamierzam kupić nosidełko firmy Womar. Czy jesteście z niego zadowolone czy raczej tak srednio ? Pozdrawiam www.allegro.pl/item121117825_efik1_womar_nosidelko_nr_8_z_daszkiem_18_kolorow.html
    • Chcę kupić dobre i wygodne buty dla mojej rocznej córeczki. Zrobiłam wczoraj pierwsze podejście. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że wszystkie z mierzonych butów nie chciały wejść na dość pulchną stopę malucha. Podobnie jak ja, moja córeczka ma także wysokie podbicie. Producenci nie przewidują różnic w tęgości stopy i wszystkie buty były takie same. Mam więc pytanie do doświadczonych mamuś o firmę, która ma w swojej ofercie buty o różnej tęgości?
    • Dziewczyny, poradżcie w sprawie spacerówki. Nie chodzi mi o parasolke ale zeby się składał jakoś i mieścił w bagażniku.Zależy mi aby były w miarę duże koła skrętne. Rególowany podnóżek i rególowane oparcie. Wygodne siedzisko dla dziecka. Pałąk jeden do trzymania, prowadzenia a nie dwie rączki.I żeby była rególowana wysokość tej kierownicy bo ja i mąż znacznie się różnimy wzrostem.I aby barierka która jest przed dzieckiem odpinała się z jednej strony aby można było dziecko posadzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się