Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      wyznanie

wyznanie

(16 wyników)
    • Mam pewien problem.Zastanawiam się od dłuższego czasu nad zmianą wyznania z katolicyzmu na protestantyzm.Czuję ,że muszę to zrobić.Jednakże w tym ,jak i w przypadku każdej innej poważnej zmiany w życiu są tysiące pytań i wątpliwości.Jak to wszystko się załatwia?Będę zdana tylko na siebie-moja rodzina to katolicy jednakże nie praktykujący.A wy jak myślicie?Co powinnam zrobić i gdzie ewentualnie szukac jakiejs pomocy w tej sprawie?Traktuję religię bardzo serio,ale zaczynam się "dusi...
    • wyznania(10)

wyznanie I Cóż bym chciała wyznać? Ano, że nie chcę juz węcej wqurzać się na siebie i robić ze złości,która się we mnie zbiera zła - przeciwko sobie... :)
    • Czy ktoś z Was zmienił wyznanie? nie mówię tu o zmiany katolicyzmu na brak wiary, ateizm (choć traktowana także jako system wiary) ale np. byłem protestantem teraz jestem żydem! Ciekawi mnie to, jakie sytuacje życie wam przedkłada do wyboru. Utrata przyjaciół, zmiana pracy, poznanie interesujących ludzi, reakcje rodziny...
    • W jaki sposób wyznaliście swojemu partnerowi/ partnerce miłość? Powiedzieliście, że kochacie i że są dla Was wszystkim? Czekam na relacje.
    • Mam do was pytanie. Ile czasu upłynęło (w waszym przypadku) od poznania swojej drugiej połówki, sympatii, męża/żony, etc. do momentu kiedy cos zaiskrzyło tak bardziej 'jednoznacznie', np. do momentu jakiegoś wyznania, choć niekoniecznie? Jak rodziło się (czy moze wybuchło) uczucie w waszym związku? pozdrawiam malutka gruszeczka
    • uczucia? Czy facetowi jest tak ciezko powiedziec nic z tego nie bedzie i woli zwodzic dziewczyne niz konkretnie dac do zrozumienia,ze nie ma na co liczyc czy kiedy jednoznacznie nie powie tak ani nie,znaczy ze jednak tez cos czuje...? Jak zachowuja sie mezczyzni w takich sytuacjach ?
    • Wyznanie(18)

Ja_r jest w dechę. Rozbraja. Uwielbiam go czytać.
    • Zanmy się już dłuższy czas, czuje ,że siędo nie jzbliżam. Wiem ,ze jeste w niej zakochany ale nie wiem jak Jej to pwiedzieć... Proszę o POMOC ! ;-(
    • prosto z mostu ... nie wiem dlaczego tak skacze na lutego ... ja tego klienta w zasadzie bardzo lubie ... macie jakies pomysly ? Imagine.
    • Witam. Od jakiegos czasu zastanawiam sie czy jesli czlowiek dopusci sie grzechu nieświadomie, bez wzledu na to jaki jest to grzech,ale w glebi serca i sumienia wie,ze dopuscil sie go w chwili gdy nie wiedzial,ze to grzech,to czy jest on traktowany rownie powaznie jak grzech celowy/swiadomy? Czy konieczne jest wyznanie go przed czlowiekiem jesli zostal szczerze wyznany przed Bogiem wraz z skucha i zalem za jego popelnienie??
    • Wyjeżdżaliśmy wtedy całą rodziną często w góry. Prowadziliśmy z młodzieżą wędrówki krajoznawcze i przyrodnicze, letnie obozy wędrowne, a syna staraliśmy się wychować na człowieka wrażliwego na sprawy ekologii... Właśnie w górach po raz pierwszy zetknęliśmy się z ruchem Hare Kryszna. Na wspólnej wędrówce z synem wstąpiliśmy obejrzeć "farmę ekologiczną", znajdującą się w sąsiedztwie ówczesnego schroniska PTTK "Czartak" w Czarnowie w Sudetach, reklamowaną także w broszurze zatytułowa...
    • Poznałem dziewczynę , niedawno ona wyznała mi ze jest chora na epilepsje.Szczerze powiedziawszy nigdy wczesniej nie interesowałem sie bliżej tą chorobą, wiem tylko jakie reakcje wśród ludzi wzbudzają epileptycy, sam mogłem sie o tym przekonac opowiadajac znajomym o tej dziewczynie.Wszyscy przestrzegają mnie przed zwiazkiem z nią ,wszyscy uwazają ze bycie z taką osobą to udręka , ze osoby chore na padaczke maja zaniżone poczucie wlasnej wartosci, muszą rezygnowac z wielu rzeczy w ż...
    • Dlaczego tak niesamowicie zakochałam się w kimś, kto mnie nie chce? Czy mimo wszystko mam mu o tym powiedzieć? Ale jak? To chyba w ogóle taki typ człowieka, że nie chce, przynajmniej na razie, z nikim się angażować. Jest bardzo zajęty pracą ale to nie jest typ pracoholika; po prostu praca to jego pasja i ja to bardzo doceniam, sama też taka jestem. Jest człowiekiem bardzo towarzyskim, otwartym do ludzi i sympatycznym. Ma zapewne mnóstwo znajomych. Ja nie mam zamiaru go w niczym ogran...
    • ?????(7)

Nie jem sniadania,bo mysle o tobie Nie jem obiadu,bo mysle o tobie Nie jem kolacji,bo mysle o tobie W nocy nie spie,bo...jestem glodny k57
    • Moi mili, Moja natura, podswiadomosc, swiadomosc i przede wszystkim serce wyrywaja sie i bardzo chca abym powiedziala mu "kocham cie", wlasnie w ostatnich dniach, po 5 miesiacach trwania zwiazku, ogarnela mnie pewnosc, ze to co czuje to milosc. Jest jedno 'ale', moze glupie 'ale', jednak ono mnie podtrzymuje przed tym wyznaniem, otoz, jeszcze nie uslyszalalm tych slow od niego i moze moja wrazliwa dusza poczuje sie bardzo zraniona, jesli jego odpowiedz na me slowa bedzie inna o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się